Indiana Jones i artefakt przeznaczenia

Indiana Jones and the Dial of Destiny
2023
6,5 52 tys. ocen
6,5 10 1 51626
6,1 60 krytyków
Indiana Jones i artefakt przeznaczenia
powrót do forum filmu Indiana Jones i artefakt przeznaczenia

Steven nie rób tego, na pewno nie z Harrisonem, jak już to jego syn jako główny bohater.

Lecho1523

To już lepiej w ogóle nie kręcić.

użytkownik usunięty
Lecho1523

Z jego synem on sie wogule nie nadaje chyba cie pogrzało ..

Niestety za zimno na dworze.

Lecho1523

Nie ma to jak oglądać film o Indianie Jones, gdzie Indiany Jones'a nie ma..

liton

Dlatego lepiej żeby tego wcale nie robili.

Lecho1523

Według mnie niech robią. A Shia LaBouf nie może być Indianą Jonesem! Tylko Harrison Ford!

cichyextra

Nic nie mówiłem że Shia ma być Indianą...

cichyextra

Mnie Czwórka się podobała chociaż była inna, niż poprzednie. Jednak zmieniłbym w niej kilka rzeczy.

Lecho1523

A ja myślałem że 5 część będzie z wnukiem przecież Ford będzie miał wtedy 70 lat!!

Lecho1523

Indiana tylko z Harrisonem, albo w ogóle. Skoro już chcą kręcić i Ford chce, to niech robią. Na pewno obejrzę :)

natala13gatito

Skoro lubisz kicz to oglądaj.

Lecho1523

Każdy ma własny gust i nie będę się z Tobą kłócić. Nikt Ci nie karze oglądać kolejnej części.

natala13gatito

Gust, gustem, robienie kolejnych części do niszczenie tej serii.

ocenił(a) film na 8
Lecho1523

E tam, czwórka była niezła. Najgorszą częścią była dwójka.

kamiledi15

Skoro tak twierdzisz...

ocenił(a) film na 8
Lecho1523

ja rowniez uwazam ze czworka nie byla zla!

ocenił(a) film na 8
kamiledi15

Dwójka była właśnie najlepszą częścią. Zresztą ma nawet najwyższą średnią na Filmweb. Najgorszą była 4. Co do 5 słyszałem, że Ford ma zagrać bardziej rolę 2-go planową jak Connery w Krucjacie, a rolę główną ma zagrać młody aktor wcielając się właśnie we wnuka czy syna Indiany.

ocenił(a) film na 8
Pafcio79

Kwestia gustu, mój ranking od najlepszego do najgorszego - 1,3,4,2.
Gdyby główną rolę miał grać syn, to film powinien się nazywać Mutt Williams.

ocenił(a) film na 8
kamiledi15

Mój ranking od najlepszego do najgorszego - 2,3,1,4. Chociaż ostatnią część uważam za najgorszą z serii nie uważam tak jak niektórzy że była kompletnie beznadziejna. 4 oceniłem wysoko na 7/10. Zgadzam się co do tytuł, ale wydaje mi się, że nawet jak by Ford grał rolę 2-go planową, a główną jego syn lub wnuk to i tak producenci kierując się chęcią zysku będą woleli postawić na starą sprawdzoną markę i zatytułować film jako kolejną część Indiany .

ocenił(a) film na 8
Pafcio79

Moim zdaniem dwójka nie ma takiego klimatu jak pozostałe części, jakoś nie pasowało mi to do przygód archeologa, poza tym raził mnie humor, taki jakby wymuszony, dzieciak powalający dwa razy większych od siebie mięśniaków jak w jakimś filmie o małolatach ninja, parę obrzydliwości jak małpie mózgi, scena z wyrwaniem serca, po którym ofiara nadal żyła (w pozostałych częściach też są takie rzeczy, ale tam tak nie rażą). Pewnie jeszcze coś by mi się przypomniało, ale ostatnio oglądałem ze dwa lata temu. No ale każdy ma swój gust. FiIm oczywiście nie był zły, ale najmniej mi się podobał z całej serii.
Mam nadzieję, że to jednak Ford będzie na pierwszym planie, może już bez takich scen wymagających sprawności fizycznej, ale rozwiązywać zagadki nadal może.