Infiltracja

The Departed
2006
8,0 350 tys. ocen
8,0 10 1 349819
7,7 67 krytyków
Infiltracja
powrót do forum filmu Infiltracja

Wczoraj oglądałam ten film, może niewystarczająco uważnie, ale zauważyłam kilka nieścisłości. Gdyby mi ktoś wyjaśnił, to byłabym wdzięczna.
1. Gdy Costigan przychodzi do Sullivana do biura, ten wychodzi do innego pokoju wydrukować dokumenty i mówi, że ten komputer strasznie się wlecze. Myślę, że to zostało tak rozegrane, żeby Costigan mógł zobaczyć kopertę na biurku. Ale potem, gdy Sullivan wraca i widzi, że nie ma Costigana, siada przy komputerze w tym pokoju i komputer śmiga. Czy była jakaś inna przyczyna, że chciał wyjść do drugiego pokoju, bo przecież Costigan mógłby zobaczyć kopertę także wtedy, gdyby Sullivan był w pokoju, ale nie mógłby uciec niepostrzeżenie.
2. W każdym amerykańskim wieżowcu są schody pożarowe, więc nie wierzę, żeby nikt, ani z ekipy Costello, ani z policji o nich nie pomyślał i ich nie obstawił.
3. W scenie przed windą, po oddaniu strzału do tego kreta, o którym nie wiedział, a który zastrzelił Murzyna, Sullivan wyciera pistolet i kładzie go na ziemi. Przecież to tym bardziej podejrzane, gdy na broni nie ma żadnych odcisków, wiadomo, że musiał być ktoś kto przeżył i je usunął. Powinien wsadzić tę broń w rękę Costigana, żeby odbiły się jego odciski, a tego nie robi (chyba że nie zauważyłam).
4. Zdjęcie, na którym widać małą Madeline na rowerku było w mieszkaniu Sullivana w pudle. On powiedział, że nie chce go w salonie i wyniósł gdzieś razem z pudłem. W jednej z kolejnych scen to zdjęcie wisi na ścianie w mieszkaniu Madeline, z którego jak sama mówi ma się wyprowadzić w ciągu trzech tygodni. To co, zabrała z powrotem pudło i powiesiła zdjęcie w pokoju, ż którego się już właściwie wyprowadziła?
2. Ostatnia wątpliwość dotyczy raczej prawdopodobieństwa psychologicznego: Madeline nie wyglądała na taką puszczalską, żeby zaraz po związaniu się na poważnie z jednym facetem i przeprowadzce do niego, pójść do łóżka z innym.
Co o tym myślicie?

madlen114

tak tylko wiesz to jest tylko film więc mogło pare błędów wyskoczyc

ocenił(a) film na 9
madlen114

ad1. wychodzi do innego by ten nie widział, że go sprawdza w komputerze, to taka ściema z wolnym komputerem, a koperty świadomie nie zostawił

ad2. policjanci siedzieli w aucie nic nie obstawiali, co do ludzi Costello, to fakt któryś mógł zostać pilnować, ale to tumany były, do tego jeden z nich był policjantem

ad3. to faktycznie jak wytarł to nic tam nie było

ad4. tu mi to też się nie podobało, wyglądało to na retrospekcje lub błąd w montażu filmu

co do ostatniego pytania to tak jak powyżej

ocenił(a) film na 7
madlen114

Jeśli chodzi o to zdjęcie to przecież mogła mieć 2 takie egzemplarze:1 przyniosła do nowego domu,a 2 zostało jeszcze w starym.

użytkownik usunięty
madlen114

ad1. Sullivan wykasował tożsamość Costigana w drugim pokoju. Gdyby robił to w jednym pokoju z Constiganem, to on mógłby to zauważyć .