PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=624294}

Infiltrator

Snitch
2013
6,8 30 tys. ocen
6,8 10 1 29829
5,5 8 krytyków
Infiltrator
powrót do forum filmu Infiltrator

6/10

ocenił(a) film na 6

Film jest niezły i tylko tyle, nic ponad przeciętność. Dwayne fajnie zagrał to fakt ale ogólna fabuła filmu dupy nie urywa. Niby film na faktach a mamy tutaj pokazane że karierę w narko-biznesie można zrobić po odbyciu jednego kursu z narkotykami. Scenarzysta stara się nam przekazać że po owym jednym kursie mamy już zaszczyt i "przyjemność" poznać prawdziwego bosa rodem z meksyku i ten proponuje nam przewiezienie ogromnej forsy syndykatu przez granicę. Jak dla mnie to wszytko jest w tym filmie spłaszczone i sztucznie pokazane ale jak wspomniałem ogląda się to nieźle i można poświęcić ten czas na zabicie nudy w chłodny wieczór.

ocenił(a) film na 5
rs55

zgadza się, trywialny coś takiego nie mogłoby wydarzyć się w rzeczywistości... do tego te sztuczne dialogi. W połowie nie mogłem się już powstrzymać od przewijania +20 sek w przód

ocenił(a) film na 4
hum_kryk

W pełni się zgadzam

rs55

A powiedź mi co trzeba odbyć kursów, żeby w narkobiznesie zrobić karierę?

ocenił(a) film na 6
ast

Nie wiem ile trzeba odbyć kursów bo nie robię w tym biznesie, ale na podstawie książek oraz dokumentów poruszających tematykę narkotyków to po jednym kursie owy bohater mógłby co najwyżej rolkę srajtaśmy w kiblu wymienić. Opinie na temat filmu przedstawiłem powyżej i wg mnie jest ona trafna - oczywiście możesz się z nią zgadzać lub nie ale jak widać parę osób podziela moje zdanie także twoje pytanie uważam za głupią prowokację.

rs55

Filmu nie oglądałem, więc nie ma czego podzielać, lub nie podzielać. Moje pytanie było owszem prowokacją, ale nie głupią. Umieścił bym ją raczej w przedziale błyskotliwe, świadczące o ponadprzeciętnej inteligencji ;)

ocenił(a) film na 7
rs55

da sie obejrzeć. Dość przewidywalny, i kolejne cliche kończące się happy endem. Hmm jedyne co mnie ujmuje to to że Dwayne zagrał tutaj jednak twardziela ale bardziej emocjonalnego niż fizycznego :) taka moja opinia

ocenił(a) film na 7
rs55

Faktycznie film spłaszczony przez scenarzystę, jak to napisałem w innym wątku. Zerknij na ten film jeszcze raz. Sama Susan Prokurator mówi o skróceniu wyroku o 6 miesięcy a na poczet kary to co już przesiedział jego syn w więzieniu. Więc wątpię czy tą "karierę" zrobił po jednym kursie. Zresztą prawdą jest to, co powiedzieli w filmie, że kartele wyłapują "ofiary", które są pod stałym nadzorem, ale nie są z kartelu aby nie wsypać pozostałych. Więc nie można tutaj mówić o karierze a raczej o "fuszce" na przewóz koksu i kasy, co zresztą skończyło się tak, a nie inaczej.

Film dobry na 6/6.5 - może z tą siódemką przesadziłem, ale oglądało się luźnie. Odwołuję się do wątku pierwszego, gdzie opisałem, że nie chciałoby mi się oglądać 35 godzin filmu pokazującego akcja po akcji, dzień po dniu jak to Dwayne zdobywał "zaufanie" i negocjował z Susan warunki bycia "wtyką".

chitan

Dokładnie w ten sam sposób odebrałem ten film. Nic dodać nic ująć. No może dodam, że Dwayne pozytywnie zaskakuje mnie jako aktor.

ocenił(a) film na 6
rs55

NIEZŁY ocierający się o PRZECIĘTNY to moim zdaniem odpowiednie określenie.