Nie mogę się pogodzić z tyloma negatywnymi komentarzami.
Zdecydowanie jeden z najlepszych amerykańskich filmów ostatnich lat.
Nie wiem, nie mam czasu aby sprawdzać kto jest z której bajki i jakie filmy ogląda i czego spodziewał się po tym filmie, ale ludzie, bez przesady. Ten film powinien mieć średnią notę co najmniej 8/10,
to że jest jaka jest świadczy tylko o tym jaką mamy tutaj widownię. Wstyd.
Również tak myślę, film skłania do przemyśleń i daje do zrozumienia jak
kruche jest ludzkie życie, a ostatnia scena powala :/ ode mnie 8/10.
zawsze znajda sie tacy ktorzy pomimo tego ze film jest naprawde niczym specjalnym zajda w nim jakas glebie i wystawia go na jakies wyzyny.W tym filmie nie bylo zadnej glebi jedynie potwierdzenie znanej reguly przedstawione bardzo nieciekawie.Wasze posty tez sa wyjatkami ktore potwierdzaja regule ze film jest b.ardzo ale to bardzo sredni.
Zgadzam się z przedmówcą:)
Bardzo lubię prozę Eastona Ellisa (może w American Psycho trochę już przeginał;), ale do ekranizacji to totalnie nie ma szczęścia. Chociaż tutaj współtworzył scenariusz, więc sam nie wiem...
Jedynie na podstawie Ellisa polecam 'Rules of Attraction' - mocny, dobry film w jego klimacie.
W 'Informers' mamy słabo nakreślone postaci, żadna z nich nie wzbudza ani pozytywnych ani negatywnych emocji, żadnego wątku wiodącego w filmie, w ogóle fabuła za bardzo nie istnieje. Co go ratuje to klimat i dobre, kąśliwe;) dialogi.
Trudno go ocenić. Dam mu 6/10 za klimat...
Film jest dobry,zdecydowanie za słaba ocena.Po takim filmie chce się być obywatelem klasy średniej :).Najlepsza scena w filmie,motyw z muchą
ukazująca całość filmu trzeba to zobaczyć.Osobiście oceniam film 7/10 pozdrawiam.
Jak lubisz jego proze to pewnie wiesz, ze nie ma tam zadnej glebi, on po
prostu opisuje to co sie dzieje w swiecie pozbawionym emocji i opartym na
powierzchownych relacjach. I to wlasnie udalo sie pokazac w tym filmie!
Brak emocji nawet gdy cos strasznego sie dzieje, jest potworny. Dlatego
wlasnie ten film jest powalajacy!