na prawdę.. ale przynajmniej się uśmiałem
Polecam zatem o wiele lepsze filmy jak: Serum, Amok, Pterodaktyl, Transmorphers, Księżniczka z Marsa lub Cmentarne wrota. Powinieneś być zachwycony.
Rozumiem, że chcesz, żebym miał punkt odniesienia, tak?
Takie rozpoznanie bojem?
A później mam się leczyć za pieniądze podatników, żeby Tusk utyskiwał na moja wydajność w pracy i nędzę NFZ-tu?
No to podziękował i pozdrowił.
:D
Haha oglądałem kawałek chociażby Boa kontra pyton czy Węże w samolocie :D ale te filmy można na start potraktować jako komedie a tutaj patrzać po ocenie na filmwebie spodziewałem się czegoś na przyzwoitym poziomie :)
Na przyzwoiltym poziomie w jakim gatunku?? Thiller ? horror? akcja? sensacja???
Bo jak pójdziesz do kawiarni i będziesz chciał zjeść dobrego gyrosa dostaniesz bajeczny deser też stwierdzisz że ta knajpa to chłam.
Widzisz teraz Twoj problem??
pozdrawiam
Widze kolego, że Ci się nudzi. W jakim gatunku? W takim jak ten film jest zrobiony czyli sci-fi... pomysł dobry co z tego skoro akcja i gra aktorska jest na poziomie "malanowscy i partnerzy". Ale nie przejmuj się każdy ma prawo do swojej opinii. Dla mnie film jest na 1 a dla Ciebie na 10...
I tak nadal uważam że nie zrozumiałeś przekazu. Zakłądam że zabrakło Ci bazooki , granatników , mieczów jedi a związki międzyludzkie w tym filmie wręcz CI przeszkadzały.
Co do gatunku... okkkk , ale są tzw pod gatunki. S-F Akcja - Transformers , S-F Romans - Intruz , to całkiem inna bajka!
Widać kolego źle zakładasz... bazooki czy granatników nie potrzebuje nie mam 14 lat... Intruz może i jest romansem ale zagranym bardzo słabo. Nie jest to mój ulubiony gatunek filmowy ale np: "Co się wydarzyło w Madison County" czy "Pamiętnik" uważam za bardzo dobre filmy a "Intruz" już nie. Ale nie przejmuj, tak jak wspominałem, każdy ma prawo do swojej opinii.
Pamiętnik fajowy, potwierdzam. Te dwa filmy to pełnowartościowe dramaty i tylko na dramacie moga zrobić punkty. Intruz o mieszanka kilku rzeczy, Trzeba mieć swiadomość że wartość tego filmu została rozbita na 3 części, Romans 33% wartości, Dramat 33% i S-F 33%. W Pamiętniku Dramat zawiera 100% gatunku.
czaisz?
Nom cóż ja byłem w kinie i był pozytywny odbiór. Czytając te wszystkie komentarze typu "kiszka" "chłam" "dno" zaczynam sie zastanawiać czy wy ludzie oglądając jakiś film to wiecie o czym on jest, czytacie zapowiedzi, oglądacie trailery? Nie wiem może spodziewaliście się złotego środka na życie, rady jak żyć? Zazwyczaj zachodnie filmy (patrz USA) są robione pod komercję, lekkość czy odpoczynek. Bo większość z społeczeństwa myśleć, wytężać umysł musi w pracy. A film chce sobie obejrzeć do rozrywki, relaksu. Jeżeli szukacie czegoś ambitnego zobaczcie sobie "Revolver" ze Jasonem Stathamem albo "Człowieka z Marmuru". A jak nie macie jakiś konkretnych argumentów to się od "Intruza" odczepcie.
Nie wiem, jak reszta. Ja szukałem dobrego, klasycznego s-f z dowolnym zabarwieniem (thriller, akcja, cokolwiek). Coś jak Sunshine.
Z intruzem to była nie udana próba - stąd post pod wypowiedzią @mateo.
Thiller akcja???
czy ty nie widzisz jaki gatunek jest przypisany do tej produkcji,
poszedłeś szukać Iglo na pustyni...
Ty nie widzisz przecinka pomiędzy słowami thriller a akcja, panie okulisto z auto nadania.
Igloo na pustyni (w oryginale z jednym "o")?
A co to za metafora? Ile ty masz lat? Dwanaście?
A jeżeli to nie była metafora, to igloo na pustyni jest możliwe:
http://wiadomosci.onet.pl/swiat/na-pustyni-atacama-spadl-snieg/mn36t
Przestań spędzać czas przed lustrem - chwyć się za słownik a nie męczysz ptaka.
Głodnemu chleb na myśli:)
Widać że brak Ci argumentów bo skupiasz się na detalach.
Szkoda na Ciebie czasu
pzdr
Polemizujesz z samym sobą; czepianie się nie merytorycznych detali to esencja twoich postów.
Trudno to nazwać nawet polemiką; po prostu sprawiasz wrażenie niechlujnego trolla.
I jeszcze ta "buźka". Jesteś kobietą czy pederastą?
A teraz szybciutko do słownika i sprawdzamy o co chodzi.
Raz - dwa.
:D
sprawdziłem, uffff to nie ja:)
Niechlujnego??? hmmm , medium, wąchałeś moje skarpetki?? pachy???
Aha kobietą nie, ale też nie feministą jak ty???
Wyrażam siebie w sposób jaki czuje a nie w jaki chce być odbierany (tak jak ty mniemam)
Dalej zmieniaj tą ocene bo kaleczysz arcydzieło
Interpunkcja, panie wykształcony + spójność. Nadal polemizujesz sam ze sobą.
Ale zachęcam ciebie, żebyś pisał dalej. To takie zabawne.
Jeżeli przekonasz mnie w inny sposób niż do tej pory, że warto, to czemuż by nie. (pisze się "te ocenę"; formę "tą" dopuszcza się w mowie potocznej).
ja tu piszę mową świetlicową, bo to nie rozmowa kwalifikacyjna:)))
w inny sposób?
Mam Ci wierszyk napisać??
Zdaję sobie sprawę, że ten film to komercja dla odpoczynku. Takich filmów olądałem dziesiątki ale tak absurdalnego i źle zrobionego kina s-f nie widziałem... tym bardziej patrząc na ocenę filmwebie...
Konkrety misiu, konkrety!!!
Co Ci przeszkadzało??
Ze były dwa ksieżyce?
Ze Wagabunda miała skrzela zamiast płuc?
Czy że jeździli samochodami na gaz?
To są pacany bez uczuć, z blantem w gębie, zawodowym wykształceniem i co popołudniowym rytuałęm masturbacji przed lustrem. Tzw TWARDZIELE, jak idzie chodnikiem haczy o drzewa po drugiej stronie ulicy...
Czego można od takich oczekiwać??
Pamiętnik rewelacja, ok moze Ci sie nie podobać, ale zarządzaj odpowiednio skalą ocen, 1pk? Wiesz jakie filmy należy oceniać na 1pk?
Na prawdę - piszemy razem
Uśmiałeś się?? to główna oznaka niezrozumienia tematu.
Zakładam że zasiadając do tej produkcji przygotowałeś się jak do komuni.. której pewnie nie masz
pzdr
Ty weź sobie zobacz kolego, jak napisałeś igloo parę postów wyżej.
Ten się śmieje, kto się śmieje ostatni.
to że jedno ooooo mi nie wskoczyło jest całkiem innym przykadkiem niż naduszenie przez Ciebie spacji:))))
buźka
następnym razem jak będziesz szedł do rzeźnika to poproś o mięso a nie lizaki (metafora dlateczego nie zrozumiałeś filmu)
pzdr
Jeżeli twój rzeźnik sprzedaje lizaki to nie dziw się, że nikt nie zrozumie twoich metafor.
Lizaki i mięso...
Nie mam pytań.
o ja pier...le, komplenie nie potrafisz czytać ze zrozumieniem, inni czytając Twoją odpowiedz prawdopodobnie chwytają się za czoło.
Wiesz wogóle co to metafora??
W jakim jesteś wieku?
Wykształcenie zawodowe??
Teraaz juz wiem dlaczego dałeś 3.... nie można od Ciebie wymagać byś rozumiał ten film...