Intruz

The Host
2013
6,5 98 tys. ocen
6,5 10 1 97601
3,5 15 krytyków
Intruz
powrót do forum filmu Intruz

uwielbiam!

ocenił(a) film na 10

jak dla mnie film świetny, wcześniej czytałam książkę i może dlatego tak mnie zachwycił, nie wiem, polecam i książkę i film. 10! :-)

ocenił(a) film na 9
aggatka

Ja nie czytałam książki i również nie mogę wyjść z podziwu. Nie rozumiem tak niskiej oceny.

ocenił(a) film na 10
kathy17

ja właśnie też nie rozumiem, dlaczego wszyscy tak krytykują ten film. mi się podoba i tyle :-)

ocenił(a) film na 4
aggatka

Nie znoszę uogólniania. Może jeszcze WSZYSCY obejrzeli film bez przeczytania książki? Kiedy ludzie sobie uświadomią, że nie ma WSZYSTKICH, są różne, poszczególne, odrębnie myślące jednostki. I właśnie dlatego na forach takich jak te dochodzi wiecznie do żałosnych do zarzygania scysji. Każdy człowiek ocenia filmy według sobie tylko znanych kryteriów. Ja oceniłam ten film dosyć nisko (4/10) ponieważ chciałam obejrzeć, dobrze nakręconą ekranizację powieści, a otrzymałam, jako zaznajomiony z książką widz, rozlazłą nic nie znaczącą i nic nie wyjaśniającą papkę, która bez znajomości fabuły nie miałaby już najmniejszego znaczenia. Wszystkie niemal naprawdę ważne i cokolwiek warte wątki zostały zastąpione bladą podróbką Melanie, która przez pierwszą część filmu tylko przegląda się w lustrach, w szybach, w stołach i nawet w powietrzu, a przez drugą dostaje w twarz, niemal zostaje utopiona, dostaje w twarz, zakochuje się nie wiadomo czemu i kiedy w Ianie, topi się, wali chłopaka po mordzie i koniec. Ta 4 to w sumie 4 składniki: zarąbista muzyka, niezła gra większości aktorów (którzy tak po prawdzie niewiele mają w scenariuszu kwestii do zapamiętania), spoko zdjęcia w pustynnym plenerze i (dzięki niebiosom) jakimś cudem nie spapranej sceny wyjmowania duszy.

ocenił(a) film na 1
April_MAY

gra aktorska to była straszna
jeśli uważasz , że Saoirse Ronan zagrała dobrze to rzucę się pod pociąg :D

ocenił(a) film na 10
April_MAY

Przyznaję z tym uogólnianiem mi nie pykło. I w sumie to zgadzam się z Tobą w dużym stopniu, też mnie trochę rozczarowało kilka rzeczy. Miłość Iana i Wandy ni stąd ni zowąd i ciągle Melanie i Melanie. Pewnie gdybym nie czytała wcześniej książki nie rozumiałabym wielu spraw, ale dzięki książce wszystko ułożyło mi się w całość. Podoba mi się ta historia i po prostu film też, mimo że trochę ważnych scen mi zabrakło.

ocenił(a) film na 1
aggatka

nie uważasz , że ocena 10 to trochę za wysoko ??

ocenił(a) film na 10
michk100

Nie :D

April_MAY

Popieram przedmówcę ;)

ocenił(a) film na 1
kathy17

to ja nie rozumiem jak można oglądać ten film

ocenił(a) film na 1
aggatka

najgorszy horror tego roku

najgorszy wpis jaki jaki czytałem w tym roku

ocenił(a) film na 10
michk100

powtarzasz się kolego ^^ widziałam Twój komentarz w innym temacie xD nie podoba się? To łącz się w bólu z tymi co stracili aż 2 godziny na obejrzenie i lamentujcie sobie ale nie tutaj xD

ocenił(a) film na 1
aggatka

no bo staram się wam uświadomić , że to co oglądacie to wielkie nieporozumienie :D

ocenił(a) film na 10
michk100

haha no chyba nie :P nieporozumienie to Ty tutaj

ocenił(a) film na 1
aggatka

widzisz jak ryzykuje - wystawiam się na pośmiewisko :D

ocenił(a) film na 8
michk100

horror? jesli chciales obejrzec horror to masz racje szkoda bylo twojego czasu

ocenił(a) film na 1
lisilis

film był tak beznadziejny że był to horror dla mnie !!

ocenił(a) film na 9
michk100

jakaggatka powiedziała, dopisuje się.
Film dobry i załuguje dla mnie na mocne 9, było wiele wzruszających momentów gdzie potrafiła zakręcić się łezka, a to cechuje tlyko dobrą produkcję!

ocenił(a) film na 1
kowal1528

to są zbyt drastyczne słowa dla mnie , nie wytrzymam psychicznie :D

ocenił(a) film na 10
michk100

wytrzymasz, wierzę w Ciebie ;D

ocenił(a) film na 1
aggatka

błagam bo to są tortury ..... strasznie boli ..... nie pisać TAK

ocenił(a) film na 9
michk100

Każdy wyraża swoją opinię, każdy ma swoje gusta, więc może skończ do każdej odpowiedzi się przyczepiać jak nastoletni dzieciaczek?
Ja wyoraziłeś swoją opinię, tak jak aggatka. Tobie jakże innej osobie mógł się nie spodobać.

ocenił(a) film na 1
kowal1528

przecież ja sobie z Was żartuje :D i ciągle nie werze że daliście się nabrać jaki to jest dobry film :D

ocenił(a) film na 9
michk100

Super, to zostań komikiem filmowym, bo jesteś extra <ofc ironia>

ocenił(a) film na 1
kowal1528

NIE jestem extra
Jestem podporucznik nad podporucznikami :D
Więc wydaje rozkazy :)

ocenił(a) film na 10
michk100

michk100 czytałeś książkę?

ocenił(a) film na 1
aggatka

czytałem a co ??

ocenił(a) film na 10
michk100

no to oglądając dopowiedz sobie trochę rzeczy i spójrz na film z innej perspektywy - Ty nas przekonujesz do swojego zdania to teraz moja kolej :P

ocenił(a) film na 1
aggatka

no właśnie książka była dla mnie lepsza od filmu

ocenił(a) film na 10
michk100

o widzisz, chociaż w jednym się zgadzamy :-)

ocenił(a) film na 1
aggatka

no ale film mi się nie podobał i dlatego muszę trochę ponarzekać :D

ocenił(a) film na 9
michk100

Idź do księdza i zapytaj się skąd posiada nowy samochód, wtedy będziesz miał powody do narzekania kiedy okaże się, że kupił je za Twoje podatki ;)
A przede wszystkim nie staraj się obsmarowywać filmu bo zachowujesz się egoistycznie patrząc tylko na swój tyłek "bo Ci się nie podobał to im tez nie może".
Tobie się nie podobał, innym takim jak my tak, i to powinno wystarczyć w temacie.

ocenił(a) film na 1
kowal1528

do kościoła nie chodzę to i na tace nie wrzucam a egoistom jestem takim jak każdy po trochu :)

w wojsku wydaje rozkazy dlatego tak źle mnie odbierasz :D

ocenił(a) film na 9
michk100

Jak jesteś tak samo w wojsku wku***jący jak tu to byś tylko wc szorujesz co najwyżej.

ocenił(a) film na 1
kowal1528

szeregowcu mam dosyć wysokie stanowisko i to ja wydaje rozkazy :)

zaraz idziesz na rozstrzelanie :D

ocenił(a) film na 10
michk100

o matko xd a co to za dyskusja tutaj? : o

ocenił(a) film na 9
aggatka

Nie ma to jak ciekawa konwersacja ;D

ocenił(a) film na 1
kathy17

musisz zmniejszyć ocenę tego filmu .... 9 ta o wiele za dużo !!

ocenił(a) film na 9
michk100

Nie sądzę.

ocenił(a) film na 1
kathy17

no zmniejsz tą ocenę !!!
to rozkaz pułkownika nad pułkownikami :D

ocenił(a) film na 1
aggatka

bardzo szlachetna

ocenił(a) film na 1
aggatka

film tragiczny książka jeszcze może być

ale aktorka w tym filmie to dno totalne :D

ocenił(a) film na 5
aggatka

Mnie się nie podobało.
-brakło dla mnie większego jakiegoś zilustrowania relacji między Wandą, a Melanie (jakiegoś wydarzenia które bardziej je połączy, czegokolwiek sensownego), żeby mogły pod sam koniec nazywać się siostrami
-brak wywodów egzystencjalnych, natury spirytualnej, istnienia duszy, życia po śmierci, olane totalnie
-brak głębszego wytłumaczenia kultury atakujących, ich motywacji ( ale na poważnie), kim dokładnie była Wanda, wspomnień z jej życia
-sceny śmierci i muzyka tworzone na odwal, bez patosu, bez ukazana chęci pozostania sobą za wszelką cenę, ot po prostu śmierć
-totalnie zwalony moment w którym okazuje się,że ludzi jednak można ratować i wyciągać z nich hosty i wskrzeszenie wandy plus totalna zlewka na Melanie ze strony jej rodziny i zbyt ufne traktowanie wandy i beznadziejnie przewidywalny wątek romansowy który rozgryzłam w pierwszych 30 minutach
-ogólnie pomysł dobry ale zrealizowałabym to zupełnie inaczej

co na plus?
-dobry pomysł, ale kiepska realizacja (szczególnie współistnienie dwóch jaźni i bezradność jednej z nich)
-ładne soczewki kontaktowe ;)

ocenił(a) film na 10
morgana000

Mogli się trochę bardziej postarać z tym filmem, to prawda. Z wieloma osobami zgadzam się odnośnie ich uwag, ale pomimo tego wszystkiego film urzekł mnie i wzruszył i stąd moja wysoka ocena

ocenił(a) film na 5
aggatka

Nie wiem jak Wy ale oglądając ten film miałam przed oczami Gwiezdne Wrota (a zwłaszcza historie związane z Tok'Ra).

aggatka

Zgodzę się, że rzeczywiście książka była fajna, momentami dobrze się przy niej bawiłam. Dlatego też ocena filmu poszła w dół. Fabuła zrealizowana na dwójkę na szynach. Nie dość, że połowy drugoplanowych bohaterów w ogóle nie było (chociażby Lily, Waltera, tej kobiety z dziećmi, której imienia nie pamiętam i córki Maggie), to reszta nie miała żadnej roli w akcji. Żadnej. Liczyła się tylko Melanie/Wanda, Ian, Jared, Jamie i Jeb. Czasami pojawiał się Doktor, który nie wiedzieć czemu zmienił kolor skóry, Kyle i Maggie. Druga rzecz to kompletne zepsucie kilku naprawdę fajnych scen (albo w ogóle ich nie przedstawienie). Moja ulubiona - kiedy Kyle chciał zabić Wandę. Zrobili to tak do dupy, że aż mi się płakać chciało. To samo z pogrzebem Waltera (no, ale jak nie było tej postaci, to trudno, żeby umarła). Dalej... Kiedy Wanda uciekła z Jaredem po lekarstwa. Było jeszcze kilka takich momentów, ale już naprawdę nie chce mi się ich wymieniać.
Rozpisywać bym się jeszcze mogła, ale nikomu by się nie chciało tego czytać :P (o ile teraz komukolwiek się chce). Ogółem ambitny zwiastun, a sam film do bani. Odradzam tym, co czytali książkę.

ocenił(a) film na 10
Ihaja

Mi się chce czytać :-) uwagi słuszne. Niektórzy pewnie pomyślą, że jestem wariatką, daje 10 a później popieram tych, co ocenili nisko film :P ale ja po prostu nie umiem uzasadnić, że i tak ten film do mnie trafił i mi się podobał :-)

aggatka

A to miło :) Ja rozumiem, też czasami tak mam.

ocenił(a) film na 6
aggatka

hm czekalam na ten film długo.i szczerze powiedzawszy jeśli chodzi o książkę to nawet nie ma co porównywać.Jednakże...coś jest w nim takiego jakiegoś...dziwnego ..że obejrzałam go już kilka razy.Nie powiem,że jest to świetny film bo wkurzalo mnie w nim kilka rzeczy czy osób (Ian strasznie jakiś taki mdły wydaje się<ale i tak jest slodki> i aktorka grająca Melanie/Wande wydaje się jakby czasami nie pasowała do tej roli)...ale Max Irons jako Jared...hm.....Bynajmniej było na kogo popatrzeć.Na plus oceniam też aktorke grającą Łowczynie :) Pozatym film ogólnie w porządku jak ktoś nie czytał książki.Jak ktoś czytal- to z pewnością pare rzeczy będzie go w tym filmie wkurzało..O! i inaczej wyobrażałam sobie to schronienie co wujek Melanie wybudował.W książce wydawalo się tak piękne<3 a w filmie troche było takie ponure...

ocenił(a) film na 10
amelka2602

OO tak Jake Abel jest słodki :D zdecydowanie. Max Irons też :D aktorów dobrali :-)

ocenił(a) film na 1
aggatka

no i znowu zaczyna się
to jakieś nieporozumienie :(((