Odrazy mówię że to co napisze będzie brane pod UWAGE jak w temacie więc nie rozszarpujcie mnie za to co napisze...
Atak obcych.....
Brak Jakiego kolwiek zwiadu.....OGROMNY MINUS.
Atak frontalny bez podejścia skrytego.....MINUS
Bezwzględność....PLUS
Zaopatrzenie pobierane z wody....plus/minus
Obrona ludzi....
Szybka reakcja...PLUS
Zwiad Satelitarny i polowy...Ogromny PLUS
[W filmie telefony i TV działa więc satelity nie zostały zniszczone]
Ściągnięcie małej ilości jednostek w stosunku do tego co mogli....MINUS
Zaopatrzenie wytwarzane na planecie...PLUS.
W gruncie rzeczy to Amerykanie bronili LA jak by chcieli a nie mogli, bo dookoła LA rozmieszczone są najlepsze bazy wojskowe Ameryki...
Amerykanie mogli powołać do walki z Obcymi co najmniej 3 bazy lotnicze lub czwartą która to nosi nazwę Edwards...Liczba samolotów i śmigłowców przewyższała by co najmniej 5 krotnie liczbe obcych latających....w tym Bombowce B-52 z systemem odpalania rakiet Thunder...
W pobliżu znajduje sie też Jedna średniej wielkości Baza Floty USA....znajdują sie tam 2 lotniskowce i kilkanaście mniejszych jednostek nawodnych plus kilka łodzi podwodnych...doliczając samoloty i smigłowce z lotniskowców mamy przewagę 6...7 krotną...
w pobliżu jest też sławna strefa 51...stacjonują tam stale 2 dywizje piechoty, 1Dywizja Piechoty Zmotoryzowanej w celach ochrony terenu nie wiadomo co stacjonuje tam w hangarach lecz widziano podobno kilka wersji samolotów w formie latającego skrzydła coś a'la B2 , B117.....
Czas na piechotę do okoła LA są 2 bazy piechoty z garnizonami po 3 Dywizje piechoty razem 6 Dywizji...
Czas na Artylerię...24 km od LA jest baza Artylerii Rakietowej i Konwencjonalnej razem 7 Dywizji...3 Rakietowe 4 Konwencjonalne...
Dowódctwo operacji Specjalnych Mogło by powołać w kilka Godzin od takiego ataku wsparcie kilku AC-130....
W Przeciągu 48 godzin Amerykanie ściągnęli by jeszcze więcej jednostek...latających,Naziemnych,Wsparcia,Artylerii, nie mówiąc już o tym że mogli by tam przysłać kilka Dywizji Powietrznodesantowych.
Obcy w tym miejscu zostali by zmiażdżeni w przeciągu max tygodnia...tam nie było by szans na wygraną , nie wiem czemu reżyser wybrał akurat LA pewnie nie miał pojęcia o tych bazach....Tak skończył by sie atak na LA miazgą.
Temat skopiowany i poprawiony do tego filmu....Temat jest mój odnośnie Skyline-a.
Uprzedzam pytanie skąd to wiem...ehhh po pierwsze książki i zamiłowanie do Wojska od 13 roku życia po 2 Internet po 3 Historia.
"Napisałem o ewentualnych uzupełnieniach i wsparciu jednostek w razie potrzeby z innych baz...Wypowiedz jak najbardziej na temat Uniwersum BO UNIWERSUM JEST ZIEMIA" - Oczywiście, tyle że to już nie film, a rzeczywistość. Jeśli się coś porównuje, a raczej opisuje rzeczywistość, to jest to najwyraźniej przekroczenie granicy Twojego Uniwersum. "Tak skończył by sie atak na LA miazgą" - to niby co jest? Opis filmu? Raczej nawiązywanie do realnego arsenału USA. Chyba mówiłem Ci już żebyś wreszcie wyszedł ze swojego świata fantazji. Po 2, to nie zapominaj kto łączył te dwa tematy. :D To nie ja pisałem, że LA jest idealnym miejscem do obrony, bo znajdują się tam koncerny kosmiczne, których ludzie będą w stanie odebrać i poskładać broń obcych. To też było w filmie? Raczej w Twoich urojeniach. :D Masz albo rozdwojenie jaźni i opisujecie na zmianę fikcję filmową i rzeczywistość, albo jesteś idiotą, który już sam nie wie co pisze i jak pisze. Ty w ogóle myślisz, czy tylko czasami jak Ci się przypomni?
Chyba musze opisać broń USA na teraźniejszym poziomie bo o tym czasie przedstawionym w filmie mówimy żeby móc odnieść sie do uniwersum więc nie jest to żadne przekroczenie...
FAIL....
"Tak skończył by sie atak na LA miazgą"....atak tych obcych skończył sie dla nich miazgą....i o nich pisałem od początku w temacie....wcześniej było napisane to czego nie wstawiłeś w cudzysłów..."Obcy w tym miejscu zostali by zmiażdżeni w przeciągu max tygodnia...tam nie było by szans na wygraną"...kopiujesz to co chcesz by wyszło na twoje.
SECOUND FAIL....
"To nie ja pisałem, że LA jest idealnym miejscem do obrony, bo znajdują się tam koncerny kosmiczne, których ludzie będą w stanie odebrać i poskładać broń obcych."...ja nigdzie nie napisałem że akurat tam to zrobią ale tam są ludzie którzy są specjalistami w temacie więc prędzej oni jakoś rozbiorą tą broń na części niż kto kolwiek inny....a to może da nam lepszą technologie...no ale temat ten dobrze opisał już jeden użytkownik na przykładzie "Gumy z cukrem" bodajże.
Another FAIL....
Ty lepiej już nie oglądaj filmów tylko łap sie za książki....
A prywatne wycieczki zostaw lepiej dla siebie bo przez neta to każdy w gębie jest mocny....tylko przez neta.
Hahahahaha. Widzę, że pomysły Ci się już skończyły. :D Kopiuję co chcę? Przecież to Twoje wypowiedzi i nie są wyrwane z kontekstu. "Tak skończył by sie atak na LA miazgą", "Obcy w tym miejscu (...) ...tam nie było by szans na wygraną". Jedno i drugie mówi o tym samym. O tym, że kosmici nie mają szans z USA. No chyba, że nie rozumiesz własnych wypowiedzi :D Wpadki, to Ty zaliczasz za każdym razem, kiedy nie potrafisz udzielić odpowiedzi na proste zarzuty. Nie tam rozbiorą broń, ale gdzie indziej, gdzie indziej znaczy w REALU, bo to zdarzenie nie ma nic wspólnego z filmem, tylko Twoją dziecinną wyobraźnią. "a to może da nam lepszą technologie." - Dobrze się składa, że kolejny raz prezentujesz możliwe wydarzenia, które nie mają nic wspólnego z filmem. Reasumując: Opisujesz ewentualne wydarzenia. Dokładnie, potwierdzaj nadal swoją głupotę i to co pisałem wcześniej. Gubisz się dziecko we własnym świecie :D Ale muszę Ci przyznać, że idealnie podsumowujesz swoje wypowiedzi - najpierw m.in.: "znajdują się tam koncerny kosmiczne, których ludzie będą w stanie odebrać i poskładać broń obcych", później, że zyskamy nowe technologie, następnie "temat ten dobrze opisał już jeden użytkownik na przykładzie "Gumy z cukrem" i na koniec podsumowująca cudowna puenta: "Another FAIL"... Jesteś geniuszem w swym fachu. :D
Przecież pisze ci parówo że cały czas wypowiadam sie na temat obcych z filmu...widze że to do ciebie nie do ciera to ci to ku*wa rozrysuje....
Obcy na ich poziomie technologicznym[Czyli tych z filmu] vs US Army na obecnym poziomie technologicznym[Bo w tym czasie rozgrywa sie film] napier***ą sie w LA.
I do nich odnoszę swoje wypowiedzi...ja osobiście twierdze że jak by tu przylecieli kosmici inni jacy kur*a kolwiek to na 100% mieli by broń BANG i nas nie ma...mam tu na myśli całej planety mele*eto.
____________________________________________1 część twojej wypowiedzi
"Wpadki, to Ty zaliczasz za każdym razem, kiedy nie potrafisz udzielić odpowiedzi na proste zarzuty."
Robie to cały czas tylko trafiłem na błazna który nie wiem po co prowadzi te rozmowe jak uważa mnie z Idiote z odchyłkami od normy...normalny człowiek skończył by rozmowe ale ty jesteś Trollem...:D
____________________________________________2 część twojej wypowiedzi
" Dobrze się składa, że kolejny raz prezentujesz możliwe wydarzenia, które nie mają nic wspólnego z filmem. Reasumując: Opisujesz ewentualne wydarzenia. Dokładnie, potwierdzaj nadal swoją głupotę i to co pisałem wcześniej. Gubisz się dziecko we własnym świecie" Opisuje EWENTUALNE WYDARZENIA...Dokładnie potwierdzaj nadal swoją głupotę....Chcesz tu nam wszystkim powiedzieć że osoby które są w stanie coś przewidzieć Czyli : Są w stanie przewidzieć jakieś prawdopodobne wydarzenie to idioci? Ty jesteś albo ograniczony albo chory psychicznie....Na sam koniec do tego twojego wywodu dodam ci kilka Cytatów Alberta Einsteina....
"Wyobraźnia bez wiedzy może stworzyć rzeczy piękne. Wiedza bez wyobraźni najwyżej doskonałe."
"Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy."
"Czysto logiczne rozumowanie nie da nam żadnej wiedzy o realnym świecie."
"Gdy przyglądam się sobie i moim metodom rozumowania, dochodzę do wniosku, że fantazja (wyobraźnia) odgrywa w moim życiu większą role niż talent do przyswajania wiedzy obiektywnej."
Właśnie kolego powiedziałeś że największy geniusz tej planety to IDIOTA...pozdrawiam i kończę te "rozmowe" z pseudo profesorem.
"Obcy na ich poziomie technologicznym[Czyli tych z filmu] vs US Army na obecnym poziomie technologicznym[Bo w tym czasie rozgrywa sie film] napier***ą sie w LA. I do nich odnoszę swoje wypowiedzi..." - No to ja Ci wytłumaczyłem, że nie masz pojęcia o wojskowości i taktyce wojsk, a jedynie znasz nazwy jednostek. Było o Punktach A, B, C. Nie potrafiłeś odpowiedzieć. Sam na siłę starasz się prowadzić bezsensowną z Twojej strony rozmowę, gdyż nie potrafisz odnieść się do mojej wypowiedzi, a jedynie do fragmentów tworząc tym samym nowe teorie. Co do drugiej części, to ewentualne wydarzenia nie mają nic wspólnego z akcją filmu, a jedynie z Twoją wyobraźnią, co daje nam już odnoszenie się do zdarzeń realnych. "Chcesz tu nam wszystkim powiedzieć że osoby które są w stanie coś przewidzieć Czyli : Są w stanie przewidzieć jakieś prawdopodobne wydarzenie to idioci? " - Niestety, ale w naszej rozmowie był to dowód na odnoszenie się do wydarzeń realnych, co znów potwierdzasz . Czyli co się stanie gdy kosmici nas zaatakują? Dzięki USA wygramy, bo mają bazę Edwards. :D Nie porównuj się do Einsteina i nie posługuj się jego cytatami, których nie rozumiesz. Einstein miał ogromną wiedzę, talent i wyobraźnię, która pozwalała wszystko spajać. Ty nie masz ani pierwszego, ani drugiego, ani trzeciego, bo wybujałe, dziecinne fantazjowanie, to nie droga poznawcza i wkraczanie w nowe dziedziny nauki, a jedynie bajki. Nie kłam też, że czytałeś dużo książek, bo z tego co widzę po Tobie, to oglądanie obrazków nie nazywa się czytaniem. :D
To co napisałeś jest po prostu straszne:
"Amerykanie mogli powołać do walki z Obcymi co najmniej 3 bazy lotnicze lub czwartą która to nosi nazwę Edwards...Liczba samolotów i śmigłowców przewyższała by co najmniej 5 krotnie liczbe obcych latających....w tym Bombowce B-52 z systemem odpalania rakiet Thunder...
W pobliżu znajduje sie też Jedna średniej wielkości Baza Floty USA....znajdują sie tam 2 lotniskowce i kilkanaście mniejszych jednostek nawodnych plus kilka łodzi podwodnych...doliczając samoloty i smigłowce z lotniskowców mamy przewagę 6...7 krotną..."
Powinieneś jeszcze dodać, że amerykanie mogliby do walki powołać Iron Mana, Hulka, Batmana i Supermana, bo w pobliżu jest Hollywood.
A tak serio, to ludzkość w starciu z obcą cywilizacją dysponującą technologiami podróży międzygwiezdnych nie ma szans. To co jest wyznacznikiem poziomu technologi, w tym tych militarnych, to środki transportu. W poprzednich epokach były one dosyć ubogie i takie też było uzbrojenie. W momencie rozwoju kolei, motoryzacji, lotnictwa, a w końcu załogowych lotów w kosmos (co prawda bardzo skromnych: orbita ziemi i księżyc), nastąpił też gwałtowny rozwój technik militarnych, wynikający nie z wojen, a z badań i wynalazków tysięcy uczonych, czasem zwykłych zapaleńców i samouków (poczytaj trochę o nowożytnej i najnowszej nauce, to może zrozumiesz jak złożony jest proces rozwoju cywilizacji i jak bardzo wojny w nim przeszkadzają).
Jest taki fajny film z lat osiemdziesiątych z Kirkiem Douglasem zatytułowany "Final Countdown", gdzie amerykański lotniskowiec cofa się do czasów II wojny i jest tam scena, gdzie myśliwce F 14, natykają się na japońskich lotników, którzy są w lekkim szoku widząc odrzutowe monstra, oczywiście japońce dostają łupnia. Technologicznie, było to 40 lat różnicy i istna przepaść,
a Ty na serio rozważasz możliwość walki z obcymi, którzy wyprzedzają nas w najlepszym dla nas wariancie o setki lat, a pewnie i o całe tysiąclecia.
Dziś amerykanie toczą heroiczne boje wysyłając na orbitę wahadłowce (nie wiem czy nie było już ostatniego lotu), które okazały się bardzo zawodne, nie są w stanie wrócić na księżyc (wszytko trzeba zaprojektować od nowa), a lot na marsa to tylko mrzonka.
Nowe myśliwce USA 5 generacji rodzą się w bólach.
W ogóle porównywanie naszej technologi, z wyobrażeniami na temat technologi obcych jest bez sensu. Ten słaby film, nie zasługuje na takie rozważania.
JA p*****e.....zaraz zedytuje post....JA sie wypowiadam na temat Uniwersum stworzonego przez twórce filmu....JAK by przylecieli tu kosmici to posiadali by broń BANG i nas nie ma co już pisałem....w swoim poście porównywałem Obcych z filmu których to super uber potężna i zmiatająca wszystko broń nie dała rady przestrzelić plecaka a trafienie w hełm spowodowało poparzenie do armi USA czasów obecnych bo w tych czasach rozgrywa sie film....Ja osobiście twierdze że Obcy którzy przylecieli by tu na 100% roznieśli by nas w pył.
Widziałem film o którym mówiłeś...i podobał mi się.
Zgadzam sie że film to klapa i 3 metry szamba ale ja lubie omawiać każdy film..wytapiać jego dobre i złe strony...mnie po prostu to kręci.
odset
kolego nie ogladaj tylu bajek moze juz czas zejsc na ziemie i pojsc do szkoly?, ..czym amerykanie zniszczyli by obych kulkami z karabinow?, obca cywilizacja ktora przybyla na ziemie wyprzedzala technologicznie o wiele setek ludzka cywiwlizacje dlatego odpusc sobie ten temat i wroc do transformersow w 3D
Przeczytałeś pierwszy post...mój post...a tu są 3 strony rozmowy...a NAJLEPSZE jest to że nad twoim postem jest mój post wyjaśniający wszystko....chyba wystarczy. Teraz rozumiem czemu matka pędziła mnie tak do czytanie książek , widze że czytanie ze zrozumieniem w Polskim społeczeństwie to umiejętność zarąbiście trudna do zdobycia.