Nie śledziłem może wszystkich tematów na forum więc jeżeli się mylę poprawcie mnie, i dopiszcie
to czego tu nie ma. Nie uwzględniam rzeczy najbardziej oczywistych takich, które były w trailerze.
Nie mam pojęcia jak to wszystko powinno być chronologicznie ustawione, także po prostu
wymienię:
-Stark leci w kosmos
-Zbroja HulkBaster
-Tajna pracownia z bodajże 40 zbrojami
-Walka z udziałem tych 40 zbroi
-Śmierć Pepper (tu uwaga, nie podczas ataku na dom Starka)
-Wstrzyknięcie extremis
-Walka Starka uzbrojonego w rękawice i but z terrorystami\czymkolwiek innym
W sumie nic więcej na razie mi nie przychodzi do głowy. Dopiszcie coś o bohaterach, to czego nie
napisałem itp.
-Możliwe bezpośrednie starcie Iron Mana z Mandarinem
-Pepper będzie miała najprawdopodobniej swoją własną zbroję (być może, że zobaczymy tylko prototyp tej zbroi, tak samo jest z HulkBuster)
- Iron Man możliwe, ze będzie walczył z dr. Aldrich Killian
Jak coś jeszcze przyjdzie mi to głowy to napisze, aczkolwiek myślę, że temat jak najbardziej ciekawy :)
Nie jestem co do tego pewien. Natknąłem się kiedyś na takie zdjęcie - http://www.blackfilm.com/read/wp-content/uploads/2012/10/Iron-Man-3-pic-11.jpg Widać tam żywą Pepper i zniszczony budynek. W sumie to teraz jak na to patrze to nie wygląda to za bardzo na dom Starka, jednak jeżeli nim jest to wnioski są raczej oczywiste. Nie pamiętam też takiej sceny w poprzednich częściach.
Już to w jakimś temacie pisałem, że jest to mało realne, a wręcz niemożliwe, aby z takiego ataku na dom Starka wyjść cało . Nawet jeśli udałoby się jej uciec (bez kombinezonu), to miałaby poważne obrażenia, a na powyższym zdjęciu nie ma żadnych obrażen.. Wątpię w to, aby to był zrujnowany dom Starka. Myślę, że to jest jakieś inne pomieszczenie. Włącz sobie pełny obraz oraz wybierz jakość 1080p w poniższym trailerze, i w 0:57 między nogami przechodzącego człowieka, w oddali można zauważyć leżącą na ziemi maskę Iron Mana.
http://www.youtube.com/watch?v=aV8H7kszXqo&list=LLl4AKu9FqsNmb7nA8d4cbgA
Racja, jak to pisałem to miałem to zdjęcie tylko w pamięci. Wyszukałem je dopiero kiedy poprosiłeś o link. Też już napisałem, że wątpię w to, że to dom Starka. Masz link do tego tematu?
Tylko jeżeli Pepper miałaby zginąć podczas ataku na posiadłość to kiedy byłyby sceny z porwaniem widoczne na zwiastunie ? Wydaje mi się, że są one po tych wydarzeniach z helikopterami.
Ja też naprawdę nie wierze żeby ona mogła zginąć akurat wtedy. Nie mogłem tylko podać żadnego dobrego powodu. A kto wie, może w ogóle nie umrze.
Tylko myślę, że jeżeli przeżyje film to mogą nie zrobić następnej części. Chyba już każdy wie, że Gwyneth Paltrow jakiś czas temu uznała, że robi się za stara na Iron Mana. Jeżeli nie zginie, a nie chce wystąpić w następnej to wątpię żeby ta w ogóle powstała.
Wiesz, oficjalnej informacji nie było, że Pepper zginie, także za bardzo nie umiem ci odpowiedzieć na to pytanie. Tylko mnie dręczy jedno, a mianowicie, jak można z takiego zamachu wyjść praktycznie cało. Tony w kombinezonie ma z tym ogromny problem, a co dopiero bez kombinezonu. Dajmy na to, że scena gdzie Pepper jest uwięziona, jest po zamachu, to widać, ze ma tylko lekkie obrażenia na twarzy. i tutaj podkreślam słowo ,,lekkie,,..
Może właśnie wtedy zobaczymy zbroje dla Pepper, a Tony w jakiś sposób poświęci się żeby ją uratować. Nie wiem jak by to miało wyglądać ale kto wie. Wiem, że nigdzie nie było oficjalnie, że zginie.
Możliwe jest też to, że Pepper odejdzie od Tonego "pod koniec filmu".
Stwierdzi, że ostatnie przeżycia ją przerastają i nie jest w stanie tak dłużej żyć.
Już w pierwszej części filmu zagroziła, że odejdzie.
O mało nie zginie podczas ataku na posiadłość, będzie porwana... przerażenie nowymi projektami Tonyego( extremis, ) Na jej decyzję mogą wpłynąć też inne czynniki, wydarzenia o których jeszcze nie wiemy.
Jak wyżej wspomniałem Pepper w pierwszej części filmu zagroziła, że odejdzie gdy dowiedziała się o zbroi i celu w jakim Tony ją wykożystuje.
W drugiej części, po wydarzeniach w Nowym Yorku mówiła, że rezygnuje z funkcji prezesa Stark Industries...
W Avengers ogarneło ją przerażenie wydarzeniami w NY.
Poza tym widzimy w pierwszym zwiastunie jakby kłótnię... Tony stara się wytłumaczyć coś Pepper, a ona jest tym niewzruszona...
też tak pomysłalem ze ona po prostu odejdzie od Tony'ego tylko może nie pokażą np tego w filmie, tak jak to było w Transformersach (może troche dziwny przyklad no ale nic innego mi nie przyszlo do glowy) i że w IM 4 po prostu o niej wspomną i tyle. Albo ja zastąpią inną aktorką.
Raczej wątpię, żeby było możliwe żeby tak po prostu jej nie pokazali. W Transformers to była zupełnie inna historia. Megan Fox PODCZAS produkcji filmu zrezygnowała, a nie przed.
Zapomnieliśmy chyba o czymś (bynajmniej ja), a bardziej o kimś, a konkretnie o Iron Patriot. Dopiero teraz mi przyszło do głowy, że to Iron Patriot może przylecieć na ratunek i uratować Pepper oraz Maya.
Chronologia wydarzeń nie koniecznie jest odzwierciedlona w zwiastunach. Ale to fakt, wydaje mi się, że w pierwszych zwiastunach nie pokazywali by tyle z końcówki filmu. Więc atak nastąpi dosyć szybko, może nie na początku ale- to rozwiązanie sugeruje bardzo szybkie przeniesienie pracowni Starka w ukrycie. Teraz można tylko gdybać ale- skoro do ataku na posiadłość doszło kiedy Tony nie miał na sobie zbroi i musiał ją dopiero założyć, dlaczego Pepper nie miała by mieć czasu żeby zwiać albo założyć swoją? Sądzę, że nie zabili by jej od tak...bardziej prawdopodobne, że odejdzie od Tony'ego (z możliwością epizodu w kolejnych filmach). Thor o Natalie Portman też nie wspominał słowem w Avengersach, różnie może się zdarzyć, wątki męsko-damskie mogą być rozwiązane na dziesiątki sposobów i może nawet za bardzo za Pepper nie zatęsknimy...;)
Coulson mówił Thorowi,że Jane Foster jest bezpieczna. I że dostała jakąś dobrą prace.Nie pamiętam dokładnie jak ta rozmowa przebiegała,ale wiem, że była :)
Ok, że dowiaduje się, nie pamiętam szczegółów, chodziło bardziej o to, że Portman nie musiała się pojawiać w ogóle, a wspomniano o niej jednym zdaniem i też było. Więc z Pepper mogą zrobić identycznie w Avengersach 2 etc. Nie trzeba od razu uśmiercać postaci, skoro Paltrow czuje się 'za stara' :)
Ciekawe jak by ją uśmiercili to jaki by miało to wpływ na zachowanie i psychikę Starka w późniejszych filmach. Scena ta musiałaby być bardzo dobrze zrobiona no i poruszająca :D
Ale z drugiej strony mogliby zrobić tak jak z Portmanową, albo by od niego odeszła albo pokazywała by się urywkami lub tylko wspominali. Albo ktoś jak już mówił, że nie może wytrzymać już tego całego chaosu i porzuci go, odejdzie z firmy i zaszyje się gdzieś na Karaibach :D
W sumie to nie był bym taki pewien co do tego, że tych następnych części będzie jakoś dużo. Stark ma raczej już teraz nadszarpniętą psychikę, a co dopiero będzie po tej części?
Nie było żadnej oficjalnej informacji od strony producentów, że Pepper będzie miała swoją zbroję. Jest to tylko i wyłącznie plotka. Pytasz, dlaczego Pepper nie miałaby czasu na ucieczkę, a to dlatego, że posiadłość Starka jest ogromna i wydostanie się z jej, w czasie kiedy spada do morza jest cholernie ciężkie, a wręcz niewykonalne. Nie zapominajmy, że Maya też tam była, podczas ataku.
Optimus tu jest mowa o tym, że Pepper przywdzieje zbroję http://www.filmweb.pl/news/SPOILER%3A+Nowe+szczeg%C3%B3%C5%82y+dotycz%C4%85ce+%2 2Iron+Mana+3%22-90560
Według mnie w filmie nie zginie Pepper, lecz Happy Hogan, co jest z resztą widoczne w zwiastunie (jeśli się nie mylę). A wydaje mi się, że lekkim przegięciem byłoby uśmiercenie dwóch najbliższych Starkowi osób (Pepper i Hogana).
po zwiastunie odnioslem wrazenie ze w tej scenie to moze byc Aldrich Killian a nie Happy. Gdzies czytalem , ze Guy Pearce mowil ze jego postac szyko ginie.
Ile pozytywnych bohaterów zginęło w poprzednich częściach? Pamiętam tylko śmierć Yinsena. Raczej tak za dużo to ich nie zginęło. Wydaję się, że teraz będzie inaczej.
zobaczymy, aczkolwiek w zwiastunie w sekundzie około 0:51 widać leżącą postać, według mnie Happy'ego. Wnioskuję chociażby po posturze, gdyż Guy Pearce jest szczuplejszy, a tutaj widać osobę o większych "gabarytach" niż Pearce. I twarz też podobna do Favreau.
Warto też dodać, że osoba leżąca na ziemi, ma na klatce piersiowej Reaktor : ) Przynajmniej mi to wygląda na reaktor.
Na jakiejś zagranicznej znalazłem kilka spekulacji odnośnie trailera. Jest tam właśnie screen przechwycony ze sceny, o której mowa. Leżący mężczyzna to Happy, a na piersi, według opisu (przetłumaczonego przez wujka google), nie jest reaktor a zbroja - walizka, (Mark V?). A wrażenie, że to reaktor może być spowodowane tym, że znajduje się ona pod koszulą Hogana.
Dla mnie też wizualnie świetna. Ale niestety to ja błędnie zrozumiałem tekst. Nie ma tam zbroi Mark V, a prawdopodobnie właśnie reaktor w piersi Hogana.
Błąd, mój błąd. Jednak to prawdopodobnie reaktor. I jest coś wspomniane o reaktorze, który może 'dostać' Pepper.
Więc poczekamy, zobaczymy.
Masz kolego link do tej strony ? Nie musisz podawać konkretnego linku, wystarczy nazwa strony :)
CELLULOID AND CIGARETTE BURNS SPOILER SPECULATION: Plot Theories Of IRON MAN 3 <-- to wrzuć do google.
Namieszałem trochę wczoraj, ale tak bywa jak obcy język kuleje i trzeba się posługiwać translatorem :P
Było też wspomniane o A.I.M. tylko nie pamiętam o co chodzi, ale Tony na nowym zdjęciu ma ich koszulkę.
Mam takie pytanie poza tematem: Jak dodać link?!
PS. Przepraszam za powtórzenie komentarza.