7,3 249 tys. ocen
7,3 10 1 249142
6,7 49 krytyków
Iron Man 3
powrót do forum filmu Iron Man 3

http://marvelcomics.pl/news/index/id/20983/Co-po-%22Iron-Man-3%22?

ocenił(a) film na 8
wort801

Ja też się zastanawiałam, co po tej części, przecież Robert nie będzie wiecznie grał tej roli, prędzej czy później mu się znudzi. Chociaż mam nadzieję, że zagra jeszcze w Avengers 2 minimum :))

ocenił(a) film na 8
agab_10

Raczej zagra w The Avengers 2 jako Iron Man, ale obawiam się, że już gorzej będzie z trzecią częścią mścicielów, bo jakby nie patrzeć to trzecia część pewnie będzie miała premierę na przełomie 2018 / 2019 roku, także jest to sporo czasu.

ocenił(a) film na 7
Optimus22

Cóż...wiadome że wiecznie grał nie będzie Iron Mana...mimo że 47 lat to jeszcze nie taki stary jest....mógłby jeszcze w Avengers 2 i Iron Man 4 zagrać....

RiDeR882

też liczę że jeszcze trochę tą postać będzie grał :)

wort801

Fakt, nie wyobrażam sobie nikogo innego jako Iron Mana, ale trzeba przyznać, że RDJ z każdym dniem niestety nie staje się młodszy... :(
Chociaż w sumie... On jest jak wino - im starszy tym lepszy. :D

Eldunari

też racja z tym winem :)

wort801

Po IM3 będzie Avengers 2,a póżniej IM4

ocenił(a) film na 9
hunters217

Kiedyś chyba na filmweb był artykuł, że kolejne filmy o Iron Manie będą robione jak filmy o Bondzie. Aktorzy będą się zmieniać.

ocenił(a) film na 6
carlosss00

To już nie będzie to samo :(

ocenił(a) film na 7
Jane1239

To się powieś. Wolałabyś, żeby Bonda nadal grał pedalski Roger Moore?

ocenił(a) film na 6
barry4500

Wiesz ogólnie nie przepadam za Bondem :/

ocenił(a) film na 10
wort801

Ja również nie wyobrażam sobie innego aktora niż RDJ jako Tony Stark. No ale prędzej czy później na każdego przychodzi czas. Nie chce go tu już wysyłać do ziemi (broń Boże), bo mam nadzieję, że będzie jak najdłużej żył i grał, no ale pożyjemy zobaczymy.
Zgadzam się też z carlosss'em00, był kiedyś taki news na ten temat oraz był też, że seria o IronManie jest najbardziej dochodowa (nie licze Avengersów), więc na pewną będą ją kontynuować. Nawet bym się nie obraził jeśli mieli by go ciągnąć jak Bonda, gdyż uważam że filmy o IronManie są najlepiej zekranizowane :)

mateusi91

TYCH FILMÓW MARVELA NA PEWNO BĘDZIE DUŻO !!!!!!!!!!!!:):)

ocenił(a) film na 7
mateusi91

Według mnie 4 cz iron mana mi spokojnie by wystarczyły

mrPARADOKS

Mam nadzieje że RDJ będzie się trzymał jak najdłużej Sherlocka Holemsa i Iron Mana bo dzięki niemu te dwie serie są wyjątkowe :)

ocenił(a) film na 8
mateusi91

kazda seria Marvela ma byc Bondopodobna, tzn zadnych trylogi i innych glupot typu resety, tylko kontynuacje losow przez dlugi czas. biorac pod uwage wspolne uniwersum mozna oczekiwac w przyszlosci IM21 ;)

ocenił(a) film na 8
hetzer

mam nadzieje ze IM tez z czasem bedzie mial podtytuly jak Thor czy Kapitan , bo jakos to mi sie nie widzi Iron man 21:). Mi starczylo by ok 6 solowych filmow z Iron man'em

ocenił(a) film na 10
simek19

W sumie mogliby coś zacząć kombinować z tymi podtytułami bo mi też się jakoś to nie widzi.
- "Hej. Idziesz ze mną na IronMana 26" , trochę to nie teges. Ale oby było jak najwięcej tych filmów :)

ocenił(a) film na 10
mateusi91

Tylko weź tu zastąp RDJ, takiego mistrza

ocenił(a) film na 8
mateusi91

Może to będzie coś nowego. Pierwsza seria filmów od strony Marvela bez podtytułów.

ocenił(a) film na 8
Optimus22

pierwszy to byl Spider-man 1.2.3 z IM to dlamnie trzecia czesc mogla by byc jako Iron man "Extremis" , albo Iron man "The Extremis". Choc jeszcze te numerki tak nieprzeszkadzaja, ale po IM3 to powinni juz to zmienic:)

ocenił(a) film na 8
simek19

A no fakt, dzięki za przypomnienie o pajączku : )

ocenił(a) film na 6
simek19

A Szybcy i Wściekli VI?:D

ocenił(a) film na 8
katedra

Od strony MARVELA.

ocenił(a) film na 6
Optimus22

wiem, ale większość filmów nie ma podtytułów, Piły, Oszukać Przeznaczenie. Komiksowe adaptacje nie stanowią wyjątku

ocenił(a) film na 8
katedra

heh z filmem Pila to byl by problem z podtytulami. Tam co film jest praktycznie to samo :) np Pila 1 , Pila 2 "Sieczka" , Pila 3 "Rzeznia" itd. podtytul nic by nie dawal. W przypadku ekranizacji komiksow np. Thor "The Dark World" juz jest sugestia ze chodzi o jakis mroczy swiat , czyli zostanie przedstawione jakies nowe krolestwo , a fan komiksu juz bedzie orientowal sie mniej wiecej co , kto , jak i dlaczego:)

ocenił(a) film na 8
simek19

Z Iron Manem myślę, że też byłby mały problem z podtytułami. Kilka części może i miałyby swój podtytuł, ale to tylko kilka.

ocenił(a) film na 8
Optimus22

ale do 3 czesci wydaje mi sie , ze by pasowal

ocenił(a) film na 8
simek19

Owszem, taki tytuł jak podałeś wyżej czyli ,,Iron Man : The Extremis,, pasowałby idealnie moim zdaniem.

Optimus22

Gdyby się uprzeć to i dla dwójki można by było znaleźć jakiś podtytuł.

ocenił(a) film na 8
Eldunari

Z pewnością by się coś wymyśliło : )

Optimus22

Mam nadzieje,że IM4 będzie w trzeciej fazie MCU bo jeśli przełożyli by na później to byśmy długo musieli czekać na 4 film o Iron Manie.

ocenił(a) film na 8
kamilx98

Nie zapominajmy o Strażnikach Galaktyki, gdzie Iron Man najprawdopodobniej pojawi się przy ich boku. Natomiast małe realne, żeby IM4 pojawił się w trzeciej fazie co oznacza, ze jak Marvel będzie miał w planach czwartą część iron Mana to będziemy musieli sporo czasu poczekać na ten film.

ocenił(a) film na 8
Optimus22

Myślę, że IM4 (jak powstanie), to premierę będzie miał po ,,The Avengers 3,, . Ja na to tak patrzę, że Marvel wypuści trylogie Thora oraz Kapitana Ameryki wraz z Mścicielami, dopiero po tych całych trylogiach, Marvel będzie myślał nad kontynuacjami danych filmów, a w między czasie o dodatkowych filmach opowiadających o innych superbohaterów, mam tutaj na myśli Ant - Man oraz Dr. Strange.

ocenił(a) film na 8
Optimus22

fakt ale Avengers 3 bedzie gdzies w roku 2018 , a RDJ jest coraz starszy.

ocenił(a) film na 8
simek19

Racja, ale nie wiem czy ostatnio czytałeś informację, że Mark Ruffalo który jest młodszy od RDJ tylko 2 lata, ma podpisany kontrakt z Marvelem na 6 filmów, w których wciela się w Bruca Bannera/Hulka, czyli zanim powstanie ten 6 film to pomyśl sobie ile czasu to zajmie :).

Optimus22

A wiadomo na ile filmów RDJ podpisał kontrakt? Mam nadzieję, że za szybko IM mu się nie znudzi. ;)

ocenił(a) film na 8
Eldunari

Tego nie wiem, ale ostatnio też czytałem, jak RDJ wypowiadał się na ten temat, i powiedział, że nie czuję się w ogóle przepracowany rolą Tony'ego Starka/iron Mana .

ocenił(a) film na 8
Eldunari

Już mam, więc RDJ miał podpisany kontrakt na wszystkie części Iron Mana oraz na pierwszą część The Avengers. Po Iron Man 3 przyjdzie czas na negocjację warunków umowy.

Optimus22

Teraz mi przypomniałeś, że i ja to czytałam kiedyś. W sumie to dobrze, że się nie znudził, bo myślałam, że niedługo może mieć dosyć wcielania się znowu w tą samą postać. Tym razem pewnie nie podpisze tak długiego kontraktur. Z resztą wkrótce się okaże.

ocenił(a) film na 8
Optimus22

gdzies obilo mi sie to o uszy , ale te 6 filmow obejmuje tez goscinne wystepy w innych filmach.

ocenił(a) film na 7
mateusi91

A ja wyobrażam sobie innego aktora. Młodszego o 15 lat, byłby podobny do oryginału z komiksu. No i powinien chodzić do fryzjera by normalnie wyglądać.

ocenił(a) film na 10
wort801

Fajnie by było jak by podpisał na kilka następnych filmów. Ale za pewne IM 4 będzie pewnie w IV fazie Marvela czyli pewnie gdzieś w 2020r.
Szkoda, że taki szmat czasu przyjdzie nam czekać. Zastanawia mnie ile filmów będzie w III fazie. W II jest ich 4 o ile się nie mylę. A jak na razie poznaliśmy tylko 2 filmy (Ant-man i Dr. Strange) oraz plotki o Hulku, jednak jakoś mi się nie widzi film o Hulku. Lepiej wypada w Avengersach i fajnie gdyby tak pozostało. Więc może po sukcesie jakim mam nadzieję uzyska IM 3 dadzą 4 w III fazie.

mateusi91

Jeśli w tej fazie Iron Man byłby w Strażnikach Galaktyki to przerwa do IV fazy dobrze by zrobiła. Bo w II fazie mieli byśmy go w IM3,SG,Avengers 2.
Tylko jak na razie nie wiadomo czy Stark będzie w Strażnikach i czy IM4 będzie w III fazie. Więc pozostaje czekać na nowe informacje.

kamilx98

Przerwa dla IM chyba nie wpływa korzystnie na obsadzenie w roli Tony'ego RDJa. Mam nadzieję, że za szybko z niego nie zrezygnują, bo dodaje pikanterii całej tej bajecznej otoczce i w sumie to chyba najbardziej ze względu na niego oglądam te filmy. :)

ocenił(a) film na 8
mateusi91

Czekanie umilą nam inne filmy o superbohaterach. Kolejny film o Hulka to będzie coś innego, ponieważ on nie będzie miał tylko jednego wroga, a znaczniej więcej wrogów z którymi będzie musiał walczyć (Planet Hulk), a później powróci na ziemie w celu zemszczenia się na tych, którzy wysłali go w kosmos. I tutaj będzie już na prawdę ciekawie (World War Hulk). Podziwiam Marka Ruffalo, że podpisał tak długi kontrakt, ponieważ z 6 filmów, zagrał jak na razie tylko w jednym, co za tym idzie pozostaje mu 5 filmów. Zagra w ,,The Avengers 2,, (premiera w 2015), następnie w ,,The Avengers 3,, (przybliżona premiera 2018/2020 ), czyli zostaje mu jeszcze 3 filmy. Dajmy na to, że wystąpi w kontynuacjach Mścicielów i będziemy mieć np. ,,The Avengers 6,,, to przy tej 6 części Mark będzie miał ponad 60 lat, nawet bym powiedział, że blisko przy 65 lat, a czytałem kiedyś gdzieś, że zerwanie kontraktu z Marvelem grozi wysoką karą pieniężna.

ocenił(a) film na 8
Optimus22

Marzy mi się, aby Marvel wypuści specjalną edycję trylogii The Avengers, chodzi mi tutaj o np. skonstruowanie Stark Tower, jako kwaterę Mścicielów, i w środku wieżowca byłyby płyty. A wysokość wieżowca dajmy na to, że sięgałaby blisko metra, lub półtora metra.

Optimus22

Wątpię żeby Mark występował tylko w sequelach Avengers.No i Planet Hulk jeszcze nie potwierdzony. Do tego możliwe są gościnne występy w innych filmach Marvela.

ocenił(a) film na 10
Optimus22

Niestety każdy się starzeje i na każdego przychodzi pora. Z tego co napisałeś to rzeczywiście filmy o Hulku mogą być ciekawe. Nigdy tak się dogłębnie nie przyglądałem Hulkowi, ale wydaje mi się, że w Avengersach 2 mogą go wysłać w kosmos i tu w III fazie rzeczywiście zobaczymy 3 film Hulka czyli Planet Hulk, natomiast potem w Avengersach 3 może on być ich przeciwnikiem. Niestety to tylko moje przemyślenia. Nie wiem niestety czy tak może być i czy w World War Hulk on został pokonany? Czy jest ktoś w stanie go pokonać?

ocenił(a) film na 8
mateusi91

Od razu mam pytanie poboczne, czy wam też nie pokazuję powiadomień ? Mi nie pokazuję, więc się pytam a jest to strasznie uciążliwe.

A wracając do tematu :
Zgadzam się z tobą, że każdy się starzeje i nic my na to nie poradzimy. Pytasz czy w WWH, Hulk został pokonany - został pokonany, natomiast chyba nikt go osobiście nie pokona na Ziemi (żadna istota)i.. W World War Hulk, miażdżył po prostu wszystko co stanęło mu na drodze. Nikt nie bym wstanie go powstrzymać przed tak wielkim gniewem na Ziemi, i tutaj podkreślam słowo ,,Ziemia,, , ponieważ to Stark przyczynił się do pokonania Hulka, bo to on uruchomił, a bardziej odzyskał kontrolę nad swoimi satelitami i szybko zbombardował Hulka destrukcyjną energią. Hulk nawet się nie bronił przed wielkim palącym promieniem z kosmosu, po chwili było tylko widać zmasakrowane ciało Bruce'a Bannera.