7,3 249 tys. ocen
7,3 10 1 249177
6,7 49 krytyków
Iron Man 3
powrót do forum filmu Iron Man 3

Wątpię jednak, że ktoś będzie te filmy pamiętał za 50 lat.

ocenił(a) film na 8
piczympoom

a które filmy pamięta ktoś które mają 50 lat?
trzeba zauważyć że niektóre komiksy przetrwały bardzo długo i nadal mają się dobrze:)

rafal_jozwiak5

marvel lata 50 i nadal się trzyma :)

ocenił(a) film na 8
wort801

ludzie po prostu lubią rozrywkę i ja osobiście nie wymagam od takich filmów głębokiej fabuły choć i ona jest coraz lepsza komiks zaczyna się robić tłem to a reszta zaczyna żyć swoim życiem :)

ocenił(a) film na 8
wort801

Marvel jest z końca lat 30 ;D

IronMovies

ta jasne

ocenił(a) film na 8
wort801

statniego dnia sierpnia 1939 roku ukazał się Marvel Comics #1 *. Pierwszy nakład (80 tysięcy egzemplarzy) rozszedł się błyskawicznie, a dziesięciokrotnie większy dodruk również cieszył się wielką popularnością - źródło Avalon Marvel Comic - Historia Marvela narodziny giganta- no tak dla niedowiarków

ocenił(a) film na 7
rafal_jozwiak5

Star wars. :)

użytkownik usunięty
rafal_jozwiak5

12 Gniewnych Ludzi

ocenił(a) film na 7
piczympoom

Wymień nazwę filmu, którego pamiętasz najdłużej (z dopiskiem ilości lat)...

Kaineko

Park Jurajski pamiętam odkąd obejrzałem go po raz pierwszy w 1998 roku bodajże w TVP1. To było coś niesamowitego, prawdziwa rewolucja w kinie. Teraz efekty CGI w każdym filmie dlatego wszystko się zamazuje. To samo Terminator 2 na TV4. Wiele takich filmów. Casablanca pomimo, że z 1941 roku wymieniana zawsze wśród najlepszych filmów, Psychoza, filmy Chaplina. Oj wiele tego.

piczympoom

A kto z młodych obejrzał choćby jeden film Chaplina?

Mistel

Nie wiem, pewnie niewielu. A i tak dupnych speców zgrywają od filmu.

ocenił(a) film na 5
Kaineko

Za garść dolarów - 49 lat
Za kilka dolarów więcej - 48 lat
Dobry, zły i brzydki - 47 lat
Brudny Harry - 42 lata
Synowie szeryfa - 40 lat

ocenił(a) film na 10
MrTomo

Ile ty masz lat?

ocenił(a) film na 5
ocenił(a) film na 10
MrTomo

...

ocenił(a) film na 5
Syrakuz

Filmy które oglądam mają już po 40-tce, więc pamięć o nich nie zaginęła :)

ocenił(a) film na 10
MrTomo

Tylko , że Kaineko chodziło chyba o to ile lat je pamiętasz, a nie ile one mają lat.

ocenił(a) film na 5
Syrakuz

Umówmy się, że swój post dedykuję dziadkowi.

ocenił(a) film na 7
MrTomo

haha ;D Made ma day ;D

piczympoom

Dokładnie. To film na kilka miesięcy, a potem nikt już o nim nie pamięta. Przepraszam bardzo czy ktoś w tej chwili mówi jeszcze o np. Avengersach? Raczej nie. Film był, swoje zarobił i na tym się skończyło. Zbyt wielu osobom w pamięć nie zapadł.

kamilxxx09

BUHAHAHAAHAHAHAHAHAHAHAH. Rzeczywiście widać to po IMDB gdzie Avengers mają najaktywniejsze forum na całym portalu, a każdy news o kontynuacji na jakimkolwiek portalu łapie dziesiątki komentarzy.

neo_angin

hahahhahahahah no w tej chwili wiadomo że tak ale za miesiąc juz tak nie będzie.

kamilxxx09

Ta. Ja mówię o film sprzed roku który ma najwyższą aktywność na IMDB, a o takim Hobbicie tam już prawie nikt nie pamięta, bo nie ma o czym dyskutować przy takich odgrzewanych kotletach. Avengers to obok TDK najaktywniejsze forum w historii portalu i będzie tak jeszcze przez długi czas aż powstanie kontynuacja.

neo_angin

hahahhahahahahha

kamilxxx09

Konstruktywna krytyka

neo_angin

I co myślisz że takie coś jak Avengers czy iron Man jest lepsze niz filmy na podstawie ksiażek fantasy napisanych przez najlepszego pisarza fantasy? W jakim ty świecie zyjesz. obudź się.

kamilxxx09

Krytycy też tak sądzą. Jeśli chodzi o wyższość nad Hobbitem który zbierał przeciętne recki, a wy płakaliście na forum, że krytycy nie lubią fantasy, a to śmieszne patrząc na ich recki LOTRa czy ostatniego Pottera.. Wiesz, komiksy Marvela są dziedzictwem kulturowym w podobnym stopniu jak powieści Tolkiena. To taka współczesna mitologia

neo_angin

Wątpię żeby marvel chociaż w połowie dorównywał Tolkienowi.

ocenił(a) film na 9
kamilxxx09

Jesteś zbyt dużym fanem Tolkiena i Hobbita, więc nie myślisz obiektywnie:) Avengers lepiej się ogląda niż Hobbita. Ale wystawiłem im takie same oceny - po 9 i oba mam na dvd. Tylko że przy Avengersach dałem serduszko. Hobbit jest na pewno dobrym filmem, ale powiedzmy sobie szczerze, do władcy mu daleko.

Aha i ciężko porównywać fantasy z filmem sci-fi/akcji. Co ma Iron Man do takiego Nazgula? xd

Poza tym Władca jest kultowy, tego nikt nie zaneguje. Podobnie jak bohaterowie Marvela z komiksów - również są rozpoznawalni na całym świecie - Spider Man, Wolverine, Capitan Ameryka, Iron Man, Hulk, Thor, Fantastic Four itd. To samo można powiedzieć o Batmanie czy tym idiocie Supermanie, ale to już DC:)

Ryloth

Czy Hobbitowi daleko do Władcy? Ja mógłbym spokojnie go postawic na równi ale zobaczymy co będzie po tym jak wyjdą 2 i 3 cześć.

ocenił(a) film na 9
kamilxxx09

Hobbitowi do klimatu Władcy wiele brakuje. Już sam fakt wstawienia w film gadających trolli, goblinów czy pająków wykluczał ten klimat. Przecież gobliny z Hobbita to pajace, a w Drużynie budziły grozę, Aragorn w rycerzy Jedi się nie bawił, a bitwa z goblinami w wydaniu krasnoludów z Hobbita wyglądała jak zabawa.

Ryloth

Ale Hobbit nie miał mieć takiego klimatu jak Lotr więc mu niczego nie brakuje.

ocenił(a) film na 9
kamilxxx09

Nie musiał, ale to co wypisałem wyżej, to już trochę przesada. A, no i jeszcze zapomniałem o wargach, zmieniono im wygląd.

Ryloth

No jeśli dla ciebie szarpacz czy rozrywacz kregosłupów to zabawa to spoko:D

ocenił(a) film na 9
kamilxxx09

Jaki rozrywacz kręgosłupów? Nikt tego nikomu w hobbicie nie zrobił o ile się nie mylę:)

Ryloth

Ale Wielki Goblin kazał przynieść te maszyny.

ocenił(a) film na 9
kamilxxx09

A, może i tak. No ale co z tego, skoro to wszystko przypominało parodię, nie wierzę żeby ktoś czuł grozę.

ocenił(a) film na 2
Ryloth

Idiocie Supermanie? Superman akurat jest jedną z najinteligentniejszych postaci komiksów, więc nie wiem o co Ci chodzi?

ocenił(a) film na 9
shady_88

Wiem, ale to jest chyba najbeznadziejniejszy ze wszystkich bohaterów jakich stworzono - śmieszny strój, nieograniczona siła, latanie, oddychanie w kosmosie, laserowe strzały, po prostu napakowano mu wszystkie moce świata i jest praktycznie niezniszczalny. Dlatego jest beznadziejny.

ocenił(a) film na 2
Ryloth

Być może jest jednym z najpotężniejszych i zgodzę się, że jest to trochę nudne, ale w MOS ma fajny strój;) Poza tym taki Dr. Manhattan jest chyba potężniejszy. Za to ma fajnych wrogów, bo taki IM nie ma niestety. I właśnie dlatego m.in wolę supermana od Iron mana, czy Kapitana ameryki.

ocenił(a) film na 10
shady_88

Superman lepszy od Iron Mana? Supermen jest fajny ale kompletnie pozbawiony logiki tak samo jak np. Green Latern czy Wonder Woman.

ocenił(a) film na 2
Syrakuz

Logiki? o jakiej Ty logice piszesz?
Wszystkie charaktery, które wymieniłeś są lepsze od Iron mana;)

ocenił(a) film na 10
shady_88

Co?! Iron Man swoją zbroję zbudował, a taki np. Superman ma wszystkie supermoce jakie mogą być tak po prostu z dupy.

ocenił(a) film na 2
Syrakuz

Człowieku to są komiksy, fikcje, obie serie są nierealne. W Iron manie jest technologia, która nie istnieje i prawdopodobnie nigdy nie będzie. Nie ma w supermanie braku logiki, jeśli chodzi o tą postać. Tak została napisana. Swoją moc czerpie głównie ze słońca. Równie dobrze możesz się czepiać Władcy pierścieni, że taki świat nie istnieje i pisać, że jest to głupie, podobnie Star Wars, czy każdego filmu fantasy, albo horrorów o duchach, potworach itd. To jest idiotyczne.

ocenił(a) film na 10
shady_88

To nie jest to samo. Superman jest strasznie przesadzony.

ocenił(a) film na 2
Syrakuz

Przesadzony, nie przesadzony, nie ma różnicy, został tak stworzony, a Stark tak. Z tym, że Stark bez swojego kombinezonu pewnie nie miałby szans mnie pokonać w walce 1:1;) Nie jestem wielkim fanem Supermana (wolę Batmana, Spider-mana, WW, Flasha, Blade'a i pewnie jeszcze wielu innych), ale Iron man jest jednym z najgorszych (najmniej przeze mnie lubianych) superbohaterów jakich znam. Dlatego Superman>>>>Iron man. Z tym, że z filmami jest nieco inaczej. Wolę pierwszą część IM od wszystkich produkcji kinowych z Kentem, bo te są raczej nudne i głupie, nawet ta pierwsza, najbardziej kultowa część jego przygód. Jednak wieżę, że MoS będzie w końcu dobrym filmem o nim.

ocenił(a) film na 10
Ryloth

No wiesz pierwszy bohater musiał być napakowanym mocami kolesiem z dziwnym fryzem i ciuchem

kamilxxx09

Jesteś w błędzie. Superbohaterowie to kawał historii USA i filmy z nimi będą zapamiętane, tak jak Batman z 1966 czy Superman z 1978. Batman nawet ostatnio w TV leciał i sobie obejrzałem.

Czy za 50 lat będą pamiętali o Hobbicie? Ciężko powiedzieć, pewnie nie.

Szejku

O Hobbicie bedzie pamiętał cały świat a o superbohaterach tylko USA.