7,3 249 tys. ocen
7,3 10 1 249148
6,7 49 krytyków
Iron Man 3
powrót do forum filmu Iron Man 3

http://screencrush.com/iron-man-3-trailer-3/

ocenił(a) film na 8
Optimus22

zajebisty :) nawet lepszy po angielsku niz po hiszpansku, hahaha

ocenił(a) film na 6
hetzer

Mnie zastanawia jedna rzecz: skoro Tony ma tę nową zbroję, która jest pewnie najlepszą z dotychczasowych, to czemu nie mógł sobie poradzić z paroma helikopterami?(mówię "paroma" bo dla Iron Mana, taka ilość nie powinna być problemem) Chyba że chronił Pepper, to już inna sprawa. Btw 1:31 - biedne Audi R8 :((

ocenił(a) film na 8
Blake_16

A skąd wiesz, że sobie poradził lub tez nie poradził ? Na zwiastunie widać, jak Tony strzela tylko do jednego helikoptera. Jego priorytetem będzie ocalanie Pepper oraz Maya, a później zajmie się helikopterami

ocenił(a) film na 6
Optimus22

Hmm, może i racja. Zasugerowałem się tym, że Tony wpadł do wody przygnieciony resztkami swojego domu.

ocenił(a) film na 10
Optimus22

W 2 zwiastunie jest pokazane jak ratuję Maye. To znaczy, że Pepper gdzieś przepadła, wydostała się już, albo uciekła w zbroi.

ocenił(a) film na 8
Kinomaniaczka_fw

Jestem właśnie zdania, ze uciekła w zbroi, aczkolwiek nie wiadomo.

ocenił(a) film na 8
Kinomaniaczka_fw

albo zostala porwana...

ocenił(a) film na 7
Optimus22

Hulkbuster!!! Swoją drogą co za ludzie siedzą w tych wszystkich zbrojach?

ocenił(a) film na 8
Slowianin

Nikogo w tych zbrojach nie ma. Stark wszystkie je kontroluje.

ocenił(a) film na 7
Optimus22

Dlaczego każda zbroja jest inna?

ocenił(a) film na 8
Slowianin

Każda zbroja jest przeznaczona do innych zadań. Jedną Tony może być pod wodą i odnajdywać skarby, drugą polatać sobie w kosmosie, trzecią walczyć z Hulkiem itd.

ocenił(a) film na 7
Optimus22

rozchodzi mi się o pokazanie tych kilkudziesięciu zbroi w zwiastunie. Każda wizualnie wygląda inaczej.

użytkownik usunięty
Slowianin

to chyba lepiej, że każda inna, niż gdybyśmy mieli oglądać 40 identycznych ;)

ocenił(a) film na 7

ale jak to będzie wytłumaczone w filmie, chyba oprócz wyglądu muszą się czymś różnić.

ocenił(a) film na 8
Slowianin

jest wsrod nich Deep Space Armor- do eksploracji kosmosu, Heartbraker Armor- ze wzmocniona sila ognia, Stelah Armor- niewidzialna dla radarow, jest kolejna do nurkowania na duze glebokosci, jest na bazie Destroyera z Thora- Godkiller Armor itd. kazda z nich ma inna konstrukcje i w zwiazku z tym wielkosc i wyglad i inne zastosowanie. po prostu po Avengers Stark dostal obsesji, ze musi sie przygotowac na kazda okolicznisc i miec mozliwosc dzialania w kazdych warunkach, zeby nie skonczyc ponownie jak w koncowce Avkow kiedy spadal z nieba bez zasilania i sstemow podczymujacych zycie w zwiazku z minuta spedzona w przestrzeni kosmicznej. stad taka duza paleta zbroi. mam nadzieje, ze pomoglem.

ocenił(a) film na 5
Slowianin

Każda zbroja służy do czegoś innego, jest zaprojektowana do określonego zadania np. do lotu w kosmos, przebywania pod wodą itd.

ocenił(a) film na 8
Kedaver

Napisałeś to samo co ja :)

ocenił(a) film na 7
Optimus22

W 1:51 są pokazani ludzie, którzy prawdopodobnie będą siedzieć za sterami tych zbroi

ocenił(a) film na 8
Slowianin

to sa ludzie ktorzy zostana upgradowani za pomoca technologi Extremis, a to jest cos zupelnie innego. wszystkimi zbrojami jednoczesnie steruje Stark.

ocenił(a) film na 8
Slowianin

Extremis źle wpłynie na tych ludzi. Wystarczy popatrzeć, jak Aldrich przewrócił Iron Mana, ponieważ jest po tej operacji silniejszy, wytrzymalszy itd, dlatego też, tyle zbroi widać.

ocenił(a) film na 5
Optimus22

Wybacz, już kilka napisałem coś , a dopiero po chwili zauważyłem, że nie byłem pierwszy.
Nie czytałem wszystkich komentarzy...
A jeżeli chodzi o to, że podałem te same informacje co ty, to akurat to przyszło mi na myśl, bo ostatnio ktoś dodał link do opisu części zbroi.

ocenił(a) film na 8
Slowianin

Jaki jest sens tworzenie kopii tej samej zbroi? Każda pojedyncza ma pewnie inne zadanie, jest zinnego okresu "twórczości" Starka itd. Dośc logiczne

ocenił(a) film na 8
Slowianin

to nie jest Hulkbuster, to bardziej android bez pilota- nazywa sie H.A.P.P.y

ocenił(a) film na 6
hetzer

2:09 - moment kiedy Tony wskakuje na zbroję strasznie mi się podoba :)

ocenił(a) film na 8
Blake_16

Mi tak samo. Widać, że kontrolują ją w 100 %.

ocenił(a) film na 6
Optimus22

Mam nadzieję, że posiadłość Tony'ego zostanie w 100% odbudowana.

ocenił(a) film na 10
Blake_16

Jezu czemu każą nam tak długo czekac!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jade do Nowej Zelandii tam zawsze wszystko maja jako pierwsze :D

ocenił(a) film na 8
Blake_16

Jak powstanie czwarta część, to na pewno ją odbuduje, tylko teraz pytanie, gdzie ? Ostatnio tak sobie myślałem, że jako ten film częściowo był kręcony w Chinach, a jak wiadomo, między Chinami a Japonią, jest wyspa, zwana - Hashima. Jest to stara opuszczona wyspa. Moim zdaniem, jest to idealne miejsce na nową posiadłość Starka. Tylko na potrzeby filmu, musieliby oczywiście zrobić tak, że musiałaby się znajdować dość blisko USA, albo i nie. W linku, fotografia tej wyspy :
http://refreshpics.com/wp-content/uploads/2012/12/Gunkanjima-Aerial-Map008-1024x 768.jpg

ocenił(a) film na 8
Optimus22

Na tej wyspie, nakręcono część zdjęć do nowego Bonda.

ocenił(a) film na 8
Optimus22

Kurde, ale rozkmina ;) hehe

ocenił(a) film na 8
Optimus22

w komiksach mieszka glownie w NY, w Stark Tower.

Optimus22

Niezły ale spodziewałem się czegoś więcej.

ocenił(a) film na 6
Optimus22

Widać inspirację trylogią Nolana:
Mandaryn daje wybór IM czy chce umrzeć jak bohater czy żyć jak zero - żywcem wyjęte z TDK
Tony Stark kryje się przed światem - Bruce Wayne z TDKR

katedra

jest jeszcze samolot - napewno inspirowane tdkr.

ocenił(a) film na 6
roach22

A coś ty myślał? na pokładzie przecież jest Aldrich Killian, tak jak Bane był i nikt go nie rozpoznał, przynajmniej na początku

katedra

=D ciekawe kiedy skończy się ta moda na "kopiowanie" dzieł nolana, bo jak na razie to każdy film o podobnej tematyce jest identyczny jak jego filmy(kiedyś nawet czytałem że avengers byli kopią tdkr xD). śmiechłem

ocenił(a) film na 6
roach22

akurat tutaj wyraźnie widać kopiowanie, no chyba,że jesteś totalnym ignorantem. Avengers to przesada

katedra

kopiowanie? raczej powtarzające się motywy. mandaryn to największy przeciwnik starka więc musi mu namieszać w życiu.

ocenił(a) film na 6
roach22

No właśnie, przecież mogli posłużyć się zupełnie kim innym, kto robi zupełnie co innego. A oni wybrali Mandaryna i zrobili coś co zrobił Nolan w TDKR

ocenił(a) film na 8
katedra

Bane nigdy nie był największym wrogiem Wayne'a, plus 3 część jest najgorsza z trylogii i nie czuje się takiej niewiadomej i napięcia jak chociażby w drugiej części więc Twoje porówanie nie jest zbyt trafne

ocenił(a) film na 6
Himiteshu

Był co przyznawano w każdym filmie, każdej animacji i większości komiksów.
Porównuję zwiastun IM3 do TDKR, a nie napięcie z TDK do TDKR

ocenił(a) film na 8
katedra

i na podstawie zwiastuna twierdzisz, ze Mandaryn bedzie nic nie znaczacym chlopcem na posylki ktory zabity zostanie za pomoca jednego strzalu z reki drugoplanowej postaci?

ocenił(a) film na 6
hetzer

Nolan chciał aby widzowie myśleli,że Talia do nic nie znacząca postać. Jeśli nadal tak twierdzisz, to zabieg udany:)
Nie, znając Marvela zapewne przed śmiercią będą gadać ze sobą z 5 minut po czym Iron wystrzeli go w kosmos albo rozwali za pomocą wszystkich zbrój

ocenił(a) film na 8
katedra

no to Nolanowi nie wyszlo, stad pewnie jedna z dwoch najsmieszniejszych scen z TDKR, ta w ktorej Gacek charczy "kto jest zdrajca? kto jest zdrajca?" a dzieci na widowni krzycza "TALIA! UWAZAJ, JEST ZA TOBA!". takie swobodne nawiazanie Nolana do CA:TFA i scen z Hitlerem w przedstawieniu dla dzieci.
nie, strzeli rakieta i ciezarowka Mandaryna spadnie, umierajacy Mandaryn opowie o jego dziecinstwie w wiezieniu, zrobi dramatyczne "khe, khe!" i zejdzie z tego swiata. po czym Stark powie Furremu, ze bohaterem jest czasem czlowiek, ktory podsunie dziecku pomysl na nowy pierwiastek do reaktora,odleci z bomba atomowa na sznurku nad morze i zginie w eksplozji. a nastepnie bedzie zabawial sie z Pepper w europie. tak mysle ze bedzie. EPIC!

ocenił(a) film na 6
hetzer

Pewnie wolałbyś pojedynek rozciągnięty to granic możliwości i najlepiej dialog na 10 minut, tak jak było w komiksach?
Nikt umierający nic nie opowiadał, Burce sam do wszystkiego doszedł, akurat ta scena z Gordonem była jedną z najlepszych w całej trylogii, a czym miał przenieść bombę? na plecach? I dlaczego Bruce nie może ułożyć sobie życia? bo fani komiksów mu zabraniają?:D
Nie no bez przesady, Iron Man będzie jedynie szekspirowskim dramatem, w którym Mandaryn okaże się przeciwnikiem na miarę XXI wieku, połączenie konserwatyzmu i nowoczesności, staromody i magii z nowoczesną techniką. Walka za pomocą wielu zbroi będzie swoistego rodzaju bitwą pod Grunwaldem, Krzyżacy - ludzie z extremis, wojska polskie i inni - zbroje Irona. Wszystko to w psychologicznej otoczce Avengersów i nawiązań do drużyny Mścicieli, która odcisnęła piętno na Starku

ocenił(a) film na 8
katedra

wlasnie mi przeszkadzaja w TDKR przydlugasne dialogi przedsmiertne, czegos takiego w komiksach nie ma.
i ponownie, katedra, uwazaj co piszesz, hahaha. do czego sam doszedl, Talia mu wszystko opowiedziala jak krecila mu nozem w trzewiacj i jak umierala. Batman w tym filmie doszedl tylko raz, ale wtedy odbywal z Talia stosunek seksualny :) cala reszta go zaskakiwala.
dlaczego? moze dlatego, ze w poprzedniej czesci mowil, ze nikt go nie powinien zastepowac, ze Gotham potrzebuje jednego bohatera- albo bialego rycerza albo wlasnie jego. a nie zastepstwa. ludzie gineli z tego powodu.
ogladales juz IM3 widze, skoro masz takie dokladne informacje :)

ocenił(a) film na 6
hetzer

W komiksach jest wszystko nad wyrost, począwszy od postury bohaterów : Bane wyglądający jak jeden wielki mięsień po płytkie dialogi.
Ona opowiadała, ale on w połowie już wiedział o co biega, dalej to on kontynuował opowieść.
Nie pamiętam aby tak mówił, ale uwierzę ci na słowo. No i co z tego,że tak mówił w poprzedniej części? znaczy zaklepane? nie może zmienić zdania? nie może zmienić się jak Tony Stark, nie może przejść metamorfozy? Tak powiedział i nic tego nie zmieni?
Na coś takiego liczą gimbusy, potem dostają normalne kino rozrywkowe, ale nadal twierdzą,że to głęboka psychologia.

ocenił(a) film na 8
katedra

poczytaj moze najpierw sobie komiksy, potem wydawaj opinie.
"Ona opowiadała, ale on w połowie już wiedział o co biega, dalej to on kontynuował opowieść." domyslam sie, ze Nolan wydal TDKR Katedra Edition. w normalnej, takiej z kina i z DVD to Talia mowi od poczatku do konca.
moze, tylko ze Gacek nie ma powodu do przechodzenia takiej metamorfozy. fajnie by bylo, zeby mozna rozumiec bohatera. u Starka wszystko przebiega w naturalny sposob- wydazenie, refleksja, zmiana. u gacka refleksji nie ma, a wydazenia ze zmianami nie maja wiele wspolnego. po prostu, w BB jest Batman v.1, w TDK v.2, w TDKR v.3.

ocenił(a) film na 6
hetzer

Nie muszę czytać komiksu by wiedzieć co widziałem w kinie
Chociaż oglądałem dawno więc spierać się o to nie będę
Jasne, zabijają mu ukochaną, on sam musi kryć się przed całym Gotham i nie ma powodu do przechodzenia metamorfozy? To co ma go zmienić? podniesiona deska klozetowa w kiblu? Jeśli ty nadal nie widzisz przemiany Bruca to gratuluję oglądania

ocenił(a) film na 8
katedra

musisz znac komiks, jezeli sie na niego powolujesz.
przeszedl. zamknal sie w domu, zapuscil brode i zaczal uzywac laski, trwalo to 8 lat. niestety TDK konczyl sie deklaracja, ze bedzie stal na strazy Gotham, bo tylko to mu zostalo. wnioski sa nastepujace: albo sie pojawil jakis nowy Wayne, albo cala trylogia nie ma sensu.