PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=561010}

Jak to robią single

How to Be Single
2016
6,3 74 tys. ocen
6,3 10 1 73554
5,7 19 krytyków
Jak to robią single
powrót do forum filmu Jak to robią single

Czy tylko ja mam takie wrażenie, czy jedno co ten film bezsprzecznie "robi" to ukazuje jak strasznie przewalone jest być singlem ?

ocenił(a) film na 6
johndoepower

Nie jest ani przewalone, ani zarąbiste. Po prostu jest. Może nieco odstaje od ,,przyjętych standardów", ale nie jest to już piętno na całe życie, jak to drzewiej bywało. O wiele bardziej niebezpieczne jest inne zjawisko - to tzw. robienie sobie przerwy, o czym też ten film mówi. To jest moim zdaniem zbyt nowoczesne podejscie do zwiazków, choć lepiej byłoby użyć modnego słowa ,,partnerstwo".

ocenił(a) film na 6
laxman

W tym filmie zarówno Alice, Robin, Meg jak i Tom wyglądają jak zbite psy.

laxman

święta racja - po prostu jest i trzeba ten fakt zaakceptować

standardy inne szczególnie tam bo wszyscy młodzi, bogaci, zdrowi i we wspaniałym NY a więc wiadomo że nie każdemu będzie pasować (z drugiej strony nie wiem czemu ludzie oglądają seriale typu klan czy na wspólnej :-P)

robienie sobie przerwy, kariera vs czas na resztę życia, te chwile gdy chcesz do kogoś wyslać smsa ale rezygnujesz... wybory i ich konsekwencje

film dobry i nie-za-słodki, polecamy w kategorii chick flick

ocenił(a) film na 7
johndoepower

Moim zdaniem Alice miała najbardziej przewalone, kiedy wręcz na siłę starała się z kimś być, czy to na poważnie czy nie. Dopiero pod koniec filmu zrozumiała, że bycie singlem ma swoje plusy i powinna czerpać z niego garściami, robić co jej się podoba, spełniać marzenia i generalnie doceniać ten czas, bo już następnego dnia może kogoś poznać i wszystko może się zmienić. Nie mówię, że bycie z kimś uniemożliwia nam spełnianie marzeń, ale niestety trzeba się dostosować do drugiej osoby i nie można już żyć tak beztrosko.

Zuzhet88

racja,

czerpać garściami ale i po prostu zaakceptować
bycie singlem to nie powód do rozpaczy (czy rozpaczliwych prób znalezienia się w związku), tak samo jak bycie z kimś nie powinno być do tego powodem - nasze życie ewoluuje, dziś pragniemy czegoś, za rok już może czegoś innego ale wszystkie wybory mają swoje konsekwencje...

... i trzeba nauczyć się żyć z tymi konsekwencjami :-)