wie o tym i wymieniam 17 bohaterów,czyli wikingów i smoków:Czkawka,Szczerbatek,Astrid,Wichura,Śledzik,Sztukomięs,Sączysmak,Hakokieł, Szpadka i Mieczyk-smoki bliżniaki zamienione na Jot i Wym,nie Wym i Jot,Pyszczuś(też go nazywam ze względu na przekleństwo) z Marudą(gatunki takie samo spokrewnione) i ta matka Valka z Gruffem i Chmuroskokiem
Mi się wydaje że znowu będzie walka z Drago Krwawdoniemi jego alfą, Może też znajdą 2 Nocną furie (co jest mało prawdopodobne)
ALE I TAK TO JEST NAJLEPSZY FILM ( RAZEM Z 1 CZĘŚCIĄ TO SĄ PRZYNAJMNIEJ MOJE ULUBIONE FILMY) 1 CZĘŚĆ oglądałem z 10-15 razy a 2 w kinie 2 razy... I CZEKAM NA 3
Btw, ciekawie by prezentowały się dzieci Czkawki i Astrid, chociaż nie lubię, gdy moi ulubieni bohaterowie mają potomstwo.
Np. Podobny motyw do Happy Feet, czyli jego córka/syn, który z kolei nie lubi smoków.
Znalezienie 2 nocnej furii jest bardzo prawdopodobne, ale szczerbatek już nie byłby wtedy wyjątkowy ;(
Ja mam mocną nadzieję na drugą nocną furię, samiczkę. W końcu Czkawka zakłada rodzinę z Astrid, dlaczego Szczerbatek miałby tego nie robić? ;) Poza tym szkoda by było, gdyby ten piękny gatunek całkowicie wyginął, a tak to może mogliby go podratować, jak żubry...
I po pięćdziesięciu latach można by podziwiać jego kości w muzeum... Nawet gdyby samiczka się znalazła i mieli parę smoczątek, to i tak byliby ekstremalnie rzadkim gatunkiem, o to nie trzeba się martwić.
Twoja głupota sięga granic.
Kto by chciał to oglądać.
Młotek już czeka,wystarczy go przetestować na twojej głowie.Kto ci powiedział że Czkawka i Astrid zakładają rodzinę?
Seks nie zna granic.
Jak to mówią, kto kogo przezywa, tak się sam nazywa... Naprawdę, nie rozumiem, w czym masz problem. A to, że Czkawka i Astrid zakładają rodzinę, to oczywiste.
Cóż, ja tam preferuję życie w czystości do ślubu, ale jak widać twoje potrzeby są... bez granic.
Oczywiste dla ciebie.
To film animowany,głównie dla dzieci.
Podoba ci się to?
W takim razie lubisz filmy ociekające seksem.
Nie rozumiem, skąd ten wniosek. Ani po co ten dziwaczny układ zdań. Haiku starasz się może ułożyć? Coś nie wychodzi.
Filmem animowanym, również dla dzieci, był na przykład "Shrek" i tam jakoś nikt się nie czepiał, że główny bohater zakłada rodzinę. A dzieci doskonale wiedzą, że rodziny istnieją, bo same się w jakiejś wychowują. Być może pomyliłeś słowa "rodzina" i "seks", ale każdy słyszy (i czyta) to, co myśli...
Słowa "Nie te czasy" powinny załatwić sprawę.
Pierw zobacz swoje wypowiedzi,bo czytając je nie mogłem przestać się śmiać.
2001-2018
Albo jesteś głupia, albo "bardziej" głupia.
Gdybyście uważnie oglądali film, to byście wiedzieli, że Szczerbatek jest ostatnim z gatunku, mówiła to mama Czkawki.
No tak. Wcześniej nie wiedziała o bytności szczerbatka...to skąd może wiedzieć, że nie istnieją też inne?
Mama Czkawki powiedziała „chyba ostatni ze swojego gatunku”. Kluczowe słowo to CHYBA. Więc zawsze jest ta niepewność.
Ja to widzę tak:
Mijają maksymalnie 2-3 lata od wydarzeń z drugiej części. Czkawka wygląda jak Czkawka, bez idiotycznego wąsa i długiej brody. Mogą się zbliżać jakieś przygotowania do ślubu z Astrid czy coś. Szczerbatek jako alfa powinien być większy, nie taki jak Alfa, ale chociaż jak jego połowa. Wszystko wraca do normy, kiedy okazuje się, że smoków jest coraz mniej (bo Drago je uprowadza). Ludzie z Berg przygotowują się do wojny.
No i ja tu jeszcze chętnie widziałabym drugą Nocną Furię, żeby Szczerbatek nie żył sobie sam:D
Ja mam pomysł, może być ten powrót Drago i on uprowadza te smoki lub planuje kolejna zemste, po jakimś czasie okazuje się lub Czkawka sie dowiaduje że Drago znalazł druga nocną furie i to dzię ki niej udało mu sie te smoki porwać, i Czkawka wie że jeżeli nie odbiją nocnej furii nie uda im sie pokrzyżować planów Draga, itp
szczerbatek nie będzie taki wielki, ja myślę, że będzie normalnych rozmiarów i będzie miał te niebieską poświatę na plecach z drugiej części (ona najbardziej podoba mi się z całego filmu)
Ja co chwile jak zasypiam wymyślam se historie i chciałabym żeby ta 3 część była taka że na każdym by zrobiła wrażenie ^^
DreamWorks ogłosił Ze pod koniec filmu ,,Jak wytresować smoka 3'' chcą rozdzielić Czkawkę i Szerbatka.
Większość Amerykańskich stron poświęconych temu filmowi wygłasza petycje żeby ich nie rozdzielać.
Cóż, jest to całkiem prawdopodobne, skoro Toothless jest teraz alpha i jeżeli spotka jakąś samice Night Fury, to całkiem możliwe, że skończy się to odlotem smoków w świat. Osobiście bym tego nie chciał, a HTTYD mógłbym oglądać jeszcze przez parę części, jeżeli mieliby pomysł na fabułę.
ja sie obawiam tych trzech rzeczy:
1.oddzielą szczerbatka i czkawke
2.ten drago krwawa dłoń czy jak mu tam powróci(jest to więcej niż pewne)
3.że czkawka umrze(albo będzie tak stary, że umrze, albo, że będzie stary lub młody i zginie w walce z tym drago, razem z nim, tak zawsze jest)
możliwe jest tez to, że szczerbatek zginie z czkawką(jeżeli w ogóle czkawka zginie to na pewno tak będzie)a jeśli tak będzie to będę ryczał!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:-(
Nie zginie. Szczerbatek straci skrzydła i już nigdy nie będzie latał, a Czkawka straci drugą nogę i obie dłonie.