PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=331014}

Jak wytresować smoka

How to Train Your Dragon
2010
7,9 314 tys. ocen
7,9 10 1 313869
7,9 67 krytyków
Jak wytresować smoka
powrót do forum filmu Jak wytresować smoka

Arcydzieło

ocenił(a) film na 10

Gdy podchodziłem do tego filmu byłem zmieszany, bo do tej pory żadna bajka nie zrobiła na mnie dużego wrażenia, zazwyczaj tylko czasem się uśmiałem w bajkach typu Shrek, Madagaskar itp. "jak wytresować smoka" zrobił na mnie bardzo duże wrażenie pod każdym względem. w moim własnym rankingu mam parę filmów które zostają mi w pamięci są to między innymi: Requiem dla snu, Pulp Fiction, Skazani na Shawshank czy choćby Gladiator. Do tego zestawienia spokojnie mogę dodać "Jak wytresować smoka"
10/10.

ocenił(a) film na 10
Sellas

Ja też jestem pod silnym wrażeniem " Jak wytresować smoka", zwłaszcza sceny z melodią " Forbidden Friendship" i cały proces oswajania Nocnej Furii. Oglądałam ten film już chyba z cztery razy. Główny bohater bardzo naturalny, Nocna Furia świetna. I pomyśleć, że poszłam na ten film do kina tylko dlatego, aby zrelaksować się przed testami gimnazjalnymi... Szkoda, że nie był jakoś lepiej reklamowany. Niestety często filmy animowane są traktowane z lekceważeniem, zresztą tak samo jak ( w wersji pisemnej) baśnie. Fajnie, że ostatnio powstaje coraz więcej ciekawych i inteligentnych animacji.

ocenił(a) film na 9
annas_filmweb

I ja się z Wami zgodzę. Oglądałam masę tego typu produkcji, niemniej ta bajka - tudzież film animowany - jest kapitalna :D

użytkownik usunięty
Whiro

Taaaa... spodziewałem się kiepskiego filmu w kiczowatym amerykańskim stylu typu "Jak ukraść księżyc" tym czasem okazał się, że film jest bardzo fajny. Czekam na kolejną część :) jeśli zrobią kontynuację tak udaną jak w shreku (każda część zawsze jest gorsza od pierwszej bo nie ma już w niej efektu zaskoczenia, ale itak sobie poradzili) to chętnie ten film obejrzę.

ocenił(a) film na 10

bron boze zadnej kontynuacji!
po co niszczyc legende?

ocenił(a) film na 9
lysysloik

Lepiej żeby nie było kontynuacji bo z pewnością byłaby 2 część nudna, a pierwsza jest wspaniała;) Wreszcie jakieś mocne kino o smokach, animacja bardzo udana, jedna z najlepszych jaką oglądałem daje śmiało 10/10, pozdrawiam wszystkich którym się podobało;)