PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=331014}

Jak wytresować smoka

How to Train Your Dragon
2010
7,9 314 tys. ocen
7,9 10 1 313884
7,9 67 krytyków
Jak wytresować smoka
powrót do forum filmu Jak wytresować smoka

*************Trochę tak spoilerowo*************
Tak, brakowało mi tego poczucia humoru (szczególnie moment, w którym ojciec Czkawki powraca z morskiej wyprawy i wszyscy mu gratulują). Film wzruszył mnie pod wieloma względami. Od pierwszej chwili wiedziałam, że te 33zł (które piechotą nie chodzi) nie poszło na marne. Jest to proste, przyjemne kino, które w jakiś sposób wpływa na dotychczasowe postrzeganie świata. I nie zgodzę się z osobami, które twierdzą, iż gorszych paskudztw (czyt. smoków) nie widzieli. Owszem, ten wielgachny smok na końcu nie jest słodziutki, ale weźmy na przykład "Nocną Furię", czy te malutkie smoczki - na ich widok mimowolnie się uśmiechałam. Nawet dubbing tak bardzo nie drażni. No i oczywiście "dramatycznie kulawe zakończenie" ładnie kończy film. Było kilka minusów, lecz blakną w porównaniu z całokształtem :D POLECAM!

9/10

kasia12324

popieram w 100%. bardzo fajne i przyjemne kino nie tylko dla dzieci. przede wszystkim wspaniała opowieść o przyjaźni pomiędzy człowiekiem a zwierzęciem, ale również o przyjaźni tej ludzkiej.. daaawno nie widziałam tak fajnej bajki :)
9/10

ocenił(a) film na 9
kasia12324

Przychylam się do tej opinii, bardzo przyjemny film do oglądania. Może dziecinnieje na stare lata ale momentami na prawdę się ubawiłem, wzruszyłem. Doskonała opowieść. Niewiele "dorosłych" filmów było mnie w ostatnim czasie w stanie poruszyć tak jak ta historia o smokach :)Chyba się całkiem na animacje dla dzieci przerzucę.