PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=331014}

Jak wytresować smoka

How to Train Your Dragon
2010
7,9 314 tys. ocen
7,9 10 1 313884
7,9 67 krytyków
Jak wytresować smoka
powrót do forum filmu Jak wytresować smoka

Dobra, to mnie rozwaliło - w angielskiej wersji językowej Stoickowi głos podkłada Gerard Butler, w naszym kraju The Vast będzie przemawiał głosem Macieja Damięckiego... Potężny wojownik z głosem kojarzącym się z kiepskimi telenowelami? Respect, tyle powiem.

ocenił(a) film na 9
Quetzalc0atl

dzisiaj byłam na przedpremierze "How to train your dragon" i powiem Ci, że M. Damięcki nie przeszkadzał tak bardzo. Myślałam, że będzie gorzej :)

Quetzalc0atl

Damięcki podkładał głos pod głównego bohatera, który z potężnym wojownikiem ma baaaaardzo mało wspólnego ;)

Dubbing jest rewelacyjny (Damięcki naprawdę super), a sam film po prostu cudowny, jedna z lepszych animacji ostatnich lat. Dreamworks nie skupia się już na żartach, a na historii i klimacie - naprawdę świetny film, i dla dzieci, i dla dorosłych

lysy_2

a co ma piernik do wiatraka przecież oni podkładają głos pod zupełnie inne postaci. Jeśli chodzi o Czkawkę, czyli głównego bohatera, któremu w polskiej wersji głosu użycza Damięcki to w angielskiej mówi on głosem Jay'a Baruchel'a. A Butler to Stoick Ważki :).