Ktoś z was czytał oryginał? Wszędzie szukam, ale nie mogę znaleźć :(
Posiada ktoś egzemplarz (po polsku) w domu i nie chciał by sprzedać? Chętnie kupię :D
Nie wiem czy książka jest po polsku, ale wiem, że tytuł książki jest taki sam jak filmu
http://en.wikipedia.org/wiki/How_to_Train_Your_Dragon
Niestety bardzo trudno ją zdobyć. W empiku (ponoć) była 7 lat temu. Ale zawsze można starać się zamówić :) Słyszałam, że książka bardzo różni się od filmu.
Też właśnie słyszałam, że jest zupełnie inna, dlatego bardzo chciałam ją kupić. W pdf to już nie to samo, chciałabym mieć ją na półce i czytać kiedy chce a nie drukować pdf bo to już nie ma tej magii, dlatego właśnie tak poszukuję. W empiku odpisali że mieli i nie planują na razie wznawiać, tak samo główne wydawnictwo AMBER.
A na allegro spóźniłam się z licytacją i nie mam teraz gdzie dostać po polsku :(
Raczej już nie dostaniesz, skoro nawet książki nie są tłumaczone to najzwyczajniej nie było na nie popytu, a fakt, że książka się mocno różni od filmu nie sprzyja ponownemu wydaniu książki... Może jak wyjdzie 2 część HTTYD coś się w tym kierunku zmieni. Ja to bym nawet pdf'em nie poskąpił, bo i o niego w sieci trudno