Naprawdę, film strasznie mi się podobał, główny wątek, muzyka, zdjęcia i ogólnie... wszystko :) Może się wydawać : "E, dziwna bajka, głupi plakat, nie obejrzę". Ale gdy zaczniesz, to się nie oderwiesz. Polecam film każdemu, niezależnie od wieku, myślę, że powinno się obejrzeć ten film :)
zgadzam sie film cudowny:) a przedstawienie smoków oryginalne.. gdy zobaczyłam na poczatku Szczerbatka to pomyślałam "niee..to gniot.i beznadziejny smok."..nie należy oceniać książki po okładce ;D
~raven_2_2 "nie należy oceniać książki po okładce"
Raczej filmu po plakacie ;D
Mnie również się film bardzo podobał, chociaż zwiastuny i plakaty były takie sobie. Obejrzałem go bo czytałem że Powell zrobił do niego dobrą muzykę - rzeczywiście muzyka przeeeeeepiękna.
Wogóle akcja promocyjna była słaba no i damięcki nie miał takiego głosu jak czkawka z trailera :/ Na szczęście oceniam oryginał który jest extra :D
Jay Baruchel?
Poszedłbym chętnie do kina, ale chyba nie było wersji z oryginałem. Szczerze mówiąc, to na początku obejrzałem ten film tylko ze względu na Butlera, ale okazało się, że film wymiata ;) Nie wiem dlaczego w walce o Oscara za najlepszy film, wygrało Toy Story 3. A Oscara za muzykę, to film miał znakomitą konkurencję =)
Jak chodzi o Czkawkę to w filmie podkłada go Mateusz Damięcki, a w zwiastunach Grzegorz Drojewski.