PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=331014}

Jak wytresować smoka

How to Train Your Dragon
2010
7,9 314 tys. ocen
7,9 10 1 313859
7,9 67 krytyków
Jak wytresować smoka
powrót do forum filmu Jak wytresować smoka

Dlaczego nie było Happy Endu? Dlaczego chłopiec musiał zosta kaleką?

użytkownik usunięty
GreenPunk

A dlatego, że to nie jest przeciętna historyjka z happy endem, tylko coś oryginalnego i szokującego. Nie wiem, czy czasem w książce Czkawka nie miał nogi, ale moim zdaniem to zakończenie było niesamowite i na ogromny plus.

Nie ma co trzymać się schematów, to jest wyjątkowy film :) A utrata nogi tylko pogłębia przyjaźń i więź między smokiem a tym chłopakiem. Szczerbatek również jest kaleką.

"A dlatego, że to nie jest przeciętna historyjka z happy endem".

Jak nie jest? :D Właśnie jest. A to, że stracił nogę nie jest szokujące, tylko wręcz pozytywne. W tym filmie została przyjęta taka a nie inna konwencja. W tym świecie, gdzie przyszło żyć Czkawce takie stracenie nogi to było coś mega super. Cały film była mowa o tym, że ten najdzielniejszy wiking, co ich szkolił stracił rękę i nogę. I wszyscy go szanowali. Mali wikingowie wręcz marzyli chociaż o małej bliźnie po walce.
To, że chłopaczek stracił nogę spotęgowało jeszcze wrażenie, że naprawdę stał się wielkim bohaterem.

"A utrata nogi tylko pogłębia przyjaźń i więź między smokiem a tym chłopakiem. Szczerbatek również jest kaleką".

Dlatego tak bardzo czekam na dwójkę. To będzie cudowny film, dużo lepszy od jedynki.

ocenił(a) film na 10
GreenPunk

Mi też się podoba że jest co innego ale i tak mimo wszystko czegoś mi brakowało w tym zakończeniu. Mam straszny niedosyt, może to dla tego że sam film był bardzo krótki. Coś mi diabelnie w tym zakończeniu nie pasuje ale nie wiem co. Muszę czekać na 2 cześć...

ocenił(a) film na 9
GreenPunk

Też mnie to zaskoczyło. W sumie dobrze,że tak się skończył. Do tej pory w animacjach takie rzeczy się nie działy.Może da to dzieciakom do myślenia.