Przyznam się szczerze, iż podchodziłem do tego filmu z wielką rezerwą, a tu proszę wielkie oczarowanie. Film bardzo się mi podobał, a nawet mnie (pod koniec) wzruszył. U mnie 8,5 na 10.
Każdy zaokrągla tak jak uważa za stosowne, nie musimy stosować tu zasad matematyki:). Moim zdaniem to jedna z najlepszych animacji ostatnich lat - oryginalna fabuła, humor, sympatyczne postacie. Dzieje się w nierealnym świecie ale dotyka realnego problemu. Bardzo często rodzice względem dzieci mają oczekiwania, nie wsłuchując się w potrzeby dziecka. Dziecka, którego uzdolnienia są często inne, niżby rodzic tego oczekiwał. niestety w życiu, w odróżnieniu od bajki, często nie ma happy endu.
Podzielam opinię galladorna, ba powiem więcej bajka ta uczy (nas dorosłych chyba najbardziej), że nie liczą się mięśnie tylko....głowa i to jak mamy w niej poukładane. Super filmik !!!!!
Na pewno dałoby się znaleźć jeszcze więcej morałów. Moim zdaniem siła filmu tkwi też w tym, że porusza ważne problemy, ale bez natrętnego moralizatorstwa. A tak z innej beczki : najbardziej z całego filmu kocham scenkę, kiedy w tle idzie " Forbidden Friendship"
tak super scenka mnie też się podobała, szkoda, że mało jest tak fajnych bajek :-(
Widze żę chcesz zobaczyć WARRIOR...cóż mogę Ci powiedzieć?Po prostu przepiękny film POLECAM!!!
W elektronice zaokrągla się w górę zaraz po przejściu przez skalę :) :P Możemy przyjąć że to jest 9 :D