PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=331014}

Jak wytresować smoka

How to Train Your Dragon
2010
7,9 314 tys. ocen
7,9 10 1 313859
7,9 67 krytyków
Jak wytresować smoka
powrót do forum filmu Jak wytresować smoka
TheLejdis

ja :D

ocenił(a) film na 10
TheLejdis

i ja ! Jak na razie zapowiada się świetnie! *o*

ocenił(a) film na 9
TheLejdis

Też oglądam. Genialny jest ten film :)

TheLejdis

Właśnie w przerwie przyszedłem looknąć jaka ocena na filmwebie.

ocenił(a) film na 10
rafal09pl

Według mnie ocena za niska :(

ocenił(a) film na 10
TheLejdis

Niezły film, ale mam wrażenie, że ocena filmwebie jest trochę zawyżona. :D

TheLejdis

Szczerbatek jest uroczy... i te odglosy :))

ocenił(a) film na 10
Samarrita

Szczerbata mordko :) Szczerbatek jest cudny przypomina zachowaniem kota :)

ocenił(a) film na 10
TheLejdis

a te jego kocie oczka!! Cudowny!

ocenił(a) film na 10
kami0sama

Mam kotkę i jak na niego patrzę to od razu o niej myślę dokładnie tak samo patrzy, cudowny pomysł żeby smok był taki koci :)

ocenił(a) film na 10
TheLejdis

dokładnie. Nigdy by nie wpadła na pomysł połączania kota ze smokiem?! Ale wyszło genialnie. Za każdym razem gdy widzę Szczerbatka ,aż chce mi się go głaskać! Ja też mam kota, tylko mój jest biały i nie taki milusiński ;(

ocenił(a) film na 10
kami0sama

Ja mam szarego w sierpniu skończyła dwa latka teraz leży obok mnie i jak otwiera swoje zielone oczka to widzę szczerbatka. Genialne połączenie. !

ocenił(a) film na 10
TheLejdis

Mój leżał dumnie na fotelu ;d Ja właśnie po skończonym seansie. Te rysunki jak napisy leciały były świetne, ah też bym chciała tak smoki rysować ! A teraz spokojnie mogę dać 10/10 !

ocenił(a) film na 10
kami0sama

Ja po obejrzeniu siódmy raz uczciwie mogłam dodać do ulubionych

ocenił(a) film na 10
TheLejdis

7 razy ? wooo, naprawdę naprawdę ci się podobało ;D ja aż się po kartkę ruszyłam bo musiałam Szczerbusia narysować ! ah, i obowiązkowo powtórzyłam tą scenę, gdy Czkawka 'zapoznaje' się ze smokiem, jak razem rysują patykami i bawią sią . po prost musialam !

ocenił(a) film na 10
kami0sama

Film jak mówiłam fenomenalny :)
Rysujesz ? jestem ciekawa jak wyjdą pracę powodzenia :)

ocenił(a) film na 10
TheLejdis

Dziękuję, ale mówię , że to tylko szkic, bo nie mogłam się powstrzymać xD . Jak byłam mała to próbowalam rysować smoki gdy oglądałam taką bajkę...to był.. wybraniec smoka , tak! na zigzapie chyba leciał. Mam wrażenie, że po tym filmie zacznę znów próbować xp

ocenił(a) film na 8
TheLejdis

http://www.youtube.com/watch?v=VD2OBcBCywM

Macie tu linka do najlepszego kawałka i najlepszej sceny z filmu. Imo oczywiście ;]

ocenił(a) film na 8
kami0sama

Jeżeli chodzi o "smocze" oczy to zawsze byly tak robione. Czy to w filmach, czy w rysunkach, czy w grach. Zrenice w smoczych oczach zawsze byly takie szparkowate jak u kota.

Jeżeli chodzi o reszte zachowania (przymilanie sie, pieszczoty etc) to juz pomysl autorów filmu.

ocenił(a) film na 10
cRIS_10

moim zdaniem ''smocze'' oczy to bardzie przypominały gadzie oczy , takie jak np. u krokodyla, niżeli u słodkiego kociaczka ;]

ocenił(a) film na 8
kami0sama

No, faktycznie, mozna to porownac do ocuy krokodyla. Chyba nawet bardziej to pasuje, w koncu smoki to niby gady.

http://www.youtube.com/watch?v=2koA9PWJsb0

ocenił(a) film na 10
cRIS_10

Takie zgrabniejsze dinozaury ;) Akurat szukałam jakiś smoczych inspiracji , świetny filmik *_* piękne stworzenia

ocenił(a) film na 8
kami0sama

Piekne, szkoda że nie prawdziwe ;] Moge sie domysląc ze pierwowzorami dla nich były pterodaktyle, jednak prawdziwe pterodaktyle były dużo brzydsze i bardziej prymitywne od mitycznych smoków. Czekam na drugą cześć tej świetnej animacji, ciekaw jestem jaki poziom bedzie sobą reprezentowała.

ocenił(a) film na 10
cRIS_10

Szkoda szkoda ;( taak! pterodaktyl po operacji plastycznej ! A tak nawiasem mówiąc , to szczerbatek mi bardzo przypomina tego stworka z bajki lilo i stich ! Ja również jestem ciekawa drugiej części , mam nadzieję, że będzie równie dobra jak pierwsza i zamiast w telewizji obejrzę w kinie !

ocenił(a) film na 9
kami0sama

nic dziwnego że przypomina Sticha... duet reżyserów filmu o szczerbatym wcześniej pracował u Disney'a przy ''Lilo i Stich'' oraz ''Mulan''

ocenił(a) film na 9
TheLejdis

Moja mama stwierdziła, że Szczerbatek to Stitch w smoczym wydaniu :P Coś w tym jest, a ja uważam że miał też kilka cech naszego psa. Zwłaszcza w scenie gdy się nagle zaczął tarzać w trawie. W tym momencie my z mamą zaczęłyśmy się tarzać ze śmiechu XD. I jak on się patrzył tymi oczkami, no zupełnie jak mój pies (o imieniu Bajka tak nawiasem mówiąc). Totalnie zakochałam się w tym smoczku :P. Świetna bajka.

ocenił(a) film na 10
TheLejdis

scena jak gubi ,,ściągę'' i leci ,,na czuja'' miedzy skałami az dech zapiera :)

ocenił(a) film na 10
emielregispl

Teraz cudowna scena z Astrid :) Szczerbatku ona ma nasz lubić ! :D

TheLejdis

Gość kojarzy mi się z grą ICO w tej rogatej czapie :) Kojarzy ktoś hehe ???

ocenił(a) film na 9
TheLejdis

i ja też;p Świetna bajka:)

ocenił(a) film na 9
TheLejdis

Pierwszy raz oglądam, podoba mi się!

ocenił(a) film na 10
Fredziae

Żałuj ,że nie oglądałaś wcześniej :)

ocenił(a) film na 8
TheLejdis

Uwielbiam :)

ocenił(a) film na 9
TheLejdis

No jasne, że oglądam :)

ocenił(a) film na 9
TheLejdis

Właśnie oglądam po raz pierwszy, animacja robi wrażenie, wyjątkowo spektakularna. ;) Na razie fajnie się ogląda. :D

TheLejdis

Ja i kocham tą BAJKĘ!!!! szerbatek <3 ^_^

ocenił(a) film na 10
TheLejdis

i ja oglądałam :) świetny film <3

ocenił(a) film na 10
kate_86_2

Ja tez bardzo fajny i dla dorosłych i dla dzieci ♥♥♥

TheLejdis

Pierwszy raz obejrzałem ... i muszę powiedzieć aż się na koniec popłakałem .....

ocenił(a) film na 10
Norven

ja też.... ;(

ocenił(a) film na 10
Norven

Mam nadzieje ,że ze wzruszenia :)

ocenił(a) film na 10
TheLejdis

oczywiście! Jakże by inaczej? Czkawka stracił nogę...ale nie stracił przyjaciela <3 uff

TheLejdis

Oczywiście wzruszenie - Relacje chłopak Ojciec to jak u nas i nawet mama nam odeszła tak jak tym vikingom w animacji ...bardzo osobiście odebrałem film bo też tak miałem i poniekąd w niektórych sprawach z ojcem nadal mam że uważa mnie za ..ciapę ...ale ja się nie daje walczę z życiem i mam nadzieje udowodnię mu jak główny bohater że jestem wart bycia dumnym .. :] No i poświęcenie Szczerbatka i sam smok i jego minki :D - zrobiło to na mnie wrażenie ...;)

ocenił(a) film na 10
Norven

Mam podobne odczucia pozdrawiam :)

ocenił(a) film na 9
TheLejdis

jestem taka stara a tak uwielbiam tą bajkę:) zawsze ryczę...

tyska0001

Oglądałam też pierwszy raz i nie żałuję, na pewno wróce nie raz do tej animacji :D

ocenił(a) film na 9
MonikaFromComton

ja oglądałam trzeci a i tak ryczę. :) już dawno nie zrobili tak dobrej bajki

tyska0001

Też ryczałam, pod takim względem jestem strasznie wrażliwa ;)

ocenił(a) film na 9
MonikaFromComton

ja nie wiem czy ze mną jest wszystko ok ale na większości bajek płaczę. a zaczęło się od króla lwa gdy miałam 7 lat:)

tyska0001

No to możemy sobie przybić piąteczkę. Ja nawet na radosnych scenach potrafie puścić łezkę...od zawsze tak ;D