PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=331014}

Jak wytresować smoka

How to Train Your Dragon
2010
7,9 314 tys. ocen
7,9 10 1 313884
7,9 67 krytyków
Jak wytresować smoka
powrót do forum filmu Jak wytresować smoka

Zakonczenie .

ocenił(a) film na 9

Możecie sobie pomyśleć że jestem okrutna i możecie mnie zacząć wyzywać !
Ale ja i tak nie zmiennie zdania!
Mam w ogóle taką podnietę że hej XD
Strasznie podobał mi się zakończenie, chodzi mi o to że Czkawka traci noge , tak wiem okrutne , ale w końcu nie kończy się jak każda inna bajka !
No wiadomo wszyscy są szczęśliwi, i żyja w zgodzie ale nie ma że wszyscy wychodzą bez szwanku , maja zawsze piękne blond włosy i ani jednej rysy na ciele. W końcu coś innego co obrazuje, że nie zawsze wszystko musi się jakoś Mega Wypaśnie dobrze kończyć , no wiem że to bajka i w sumie nie powinnam sie czaepać ale strasznie mi sie to podobało że pokazal że żeby coś zyskać nie kiedy trzeba coś staracić. Oto moja opinia , wiem że może przesadze ale moja ocena to 10/10 chce jeszcze powiedziedź że był to jeden z niewielu filmów 3D na jakim udało mi sie zobaczyć efekty ;D
Pozdrawiam Olka :)

ps. Napiszcie jak Wy odbieracie to zakończenie ;]

ocenił(a) film na 9
Olka_hipi

Jak to bajka miala miiec morał i przekazac nam coś. Cała Baja była świetna i równiez dalem jej 10/10 :) Zakonczenie mnie bardzo zaskoczylo bo ewidetnie cos zostało utracone. Moim zdaniem ma to na celu pokazanie ze mozna dalej zyc jak sie da nawet tracąc cos. Nie ma co rozpaczac i sie pogrązać i dalej stąpać. Super to zgrali w momencie kiedy wychodzili z komnaty kiedy Czkawka sie obudzil razem ze szczerbatkiem i dosadnie pokazali ze oboje byli "upośledzeni". Piękna bajka i dawno takiej juz nie widzialem.. strasznie liczę na 2 częśc.. choc nie wiem czy mialaby ona głębszy sens..
Kacper.

ocenił(a) film na 9
Olka_hipi

W pełni rozumiem o co ci chodzi! Jest w tej końcówce coś bardzo życiowego, słodko-gorzkiego, wreszcie bohater w filmie dla dzieci nie jest nietykalny, lecz jest żywą istotą, która ponosi jakąś ofiarę. Znakomite, dojrzałe zakończenie, piękny i mądry film.

Olka_hipi

Mi się zakończenie bardzo podobało i nie wiem, jak ktoś może na nie
marudzić. Chyba disney zamieszał w głowach.
Ale smoki to alegoria. Wikingowie to symbol twardych mężczyźn, a smoki to
wszystkie lęki, obawy, niepewności, uczucia, emocje, strachy itp. I widzimy
wikingów, którzy są od małego trenowani, żeby je zabijać. Aż tu trafia się
jeden, który nie umie ich zabijać, ale potrafi na nich latać. I on okazuje
się najmocniejszy. Symboliki jest więcej, ale to już zostawiam do
samodzielnej refleksji.
Pozdrawiam
Łukasz

ocenił(a) film na 9
lukasz_cholewa

Ciesze Się że nie tylko ja to potrafię zauważyć. ;]

ocenił(a) film na 9
Olka_hipi

Nie no to co mowił łukasz to 100% prawda ale była mowa o samym zakończeniu. A nie znaczeniu symbolicznym calego filmu :)

ocenił(a) film na 9
Olka_hipi

Wiesz że zdradzanie części zakończenia filmu zepsuło wielu osobom przyjemność oglądania? Istnieje coś takiego jak ostrzeżenie "uwaga SPOILER", mogłaś go użyć.

ocenił(a) film na 9
Quetzalc0atl

Skoro, pisze że Zakończenie jest tematem , to sie nie wchodzi jak się filmu nie widziało. Mogłam napisać ale pomyślałam sobie że ludzie się domyślą że temat jest o zakończeniu, jest tu mowa o tym co w filmie się znajduje.
Pozdrawiam , i wybacz że przez Swoją i moją nie uwagę popsułeś sobie oglądanie filmu. postaram się następnym razem napisać że jest tu owy fragment filmu.

Olka_hipi

Mi też się to nie podobało,że główny bohater wychodził bez szwanku choćby z wybuchu bomby wodorowej ;|

ocenił(a) film na 9
jporuba

Czekaj, czekaj, ale co Ci sie nie podobało ?