Jak zostać kotem

Nine Lives
2016
6,1 35 tys. ocen
6,1 10 1 34647
3,1 7 krytyków
Jak zostać kotem
powrót do forum filmu Jak zostać kotem

Kot i dzieci

ocenił(a) film na 6

Moim zdaniem film jest lekki i nie ma co mieć do niego zbyt dużych wymagań. Po prostu komedia familijna. Zwróciłabym jednak uwagę rodziców, którzy zabierają na ten film swoje dzieci i na to jakie wzorce zachowań są pokazane. Np. reakcja syna głównego bohatera na niepowodzenia, rozwiązywanie problemów alkoholem, motyw zdrady. My dorośli jesteśmy w stanie sobie to przefiltrować, dzieci - nie. Nie uważam żeby dzieci nie miały go oglądać, ale rodzice powinni zwrócić ich uwagę po filmie na pewnie kwestie. Poza tym całkiem zabawny, z wieloma żartami sytuacyjnymi film.

ada_wit

Dzieciaki nie zwracają uwagi na takie rzeczy! Po za tym gdzie tam był motyw zdrady? Chyba tylko przez współpracowników! Syn głównego bohatera miał dobrze obmyślony plan, bardzo fajnie reagował, walczył o swoje i akcję zakończył sukcesem. Alkohol... Give me a break! Nikt tam po pijaku nie rozwiązywał problemów. Lekka familijne komedia dla wszystkich i tych małych i tych dużych, oby dwie strony obędą się bez tłumaczeń;)

ada_wit

Nie przesadzajmy, dzieci oglądają i słuchają sto razy gorszych rzeczy. Nawet w codziennej telewizji są nadawane mniej przystosowane dla nich filmy, nie wspomnę już o reklamach.

ocenił(a) film na 2
ada_wit

Liczyłem na lekki film familijny. To co dostałem było straszne ale dla małych dzieci myślę film w sam raz.