PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=491042}

Jeździec znikąd

The Lone Ranger
2013
6,6 126 tys. ocen
6,6 10 1 126112
5,2 29 krytyków
Jeździec znikąd
powrót do forum filmu Jeździec znikąd
EastJudas

Bo nieomylni krytycy tak mówią? Na imdb masa ludzi pisze
dont listen to critics". Niech wam nie robią wody z mózgu.

Puchy11

Film widziałem i mówię sam za siebie. Tobie wodę z mózgu robią ludzie z imdb, którzy nie widzieli filmu, jednak ich ulubiony aktor gra tam, żenada.

EastJudas

Ok, wybacz, nie wiedziałem że widziałeś film, wziąłem cię za jednego z tych durniów słuchających krytyków na każdym kroku. A co dokładnie poszło nie tak? Jest aż tak źle?

użytkownik usunięty
Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem

Przez 4 dni chyba by tego nie robił, dlatego pocisk chybiony, super hejterze ;)

Puchy11

W sumie dopiero teraz zobaczyłem twój profil i niektóre oceny... Jednak wycofuję swoje pytanie bo widzę że mamy bardzo różne gusta.

ocenił(a) film na 10
EastJudas

A po czym stwierdzasz że klapa?
Pewnie jesteś znanym krytykiem filmowym, znasz się na produkcjach filmowych, jesteś w tym temacie obeznany, i tak jak napisałeś "klapa 2013" a reszta świata przytoczyła Twoje słowa i je potwierdziła, a i zapewne masz 13 lat...i wiedzy tyle ile kot napłakał.

Skończ zaśmiecać forum i udawać kogoś kim nie jesteś, bo nie wiem czy liczysz na aplauz czy aprobatę ze strony innych, ale mnie za przeproszeniem WKUR**A kiedy wchodzę zobaczyć jakie premiery są zapowiadane i widzę setki zaściankowych pseudoekspertów dla których tylko takie filmy jak saga zmierch czy wyprawa animków do zaginionego swiata jest produkcją o głębokim przekazie, godną światowego kina.

Puchy11

Człowiek ze stali też mial średnie recenzje a film jest świetny. Hobbit też miał tylko 65 % a jest fenomenalny. Nie słuchajcie krytyków!

kamilxxx09

Człowiek ze stali jest bardzo dobry, momentami tylko dobry, Hobbit jest słaby, momentami dobry. Póki ocena na RT jest w okolicach 60% to można na nią przymknąć oko, ale jeżeli zbliża się do 20%, albo niżej to znaczy, że film jest słaby. Nie oszukujmy się, jeżeli na 130 recenzji, 100 jest negatywnych, to chyba coś jest na rzeczy.

jrkan

Hobbit słaby? Chłopie, nawet z toba nie gadam, bo nie mamy o czym.

ocenił(a) film na 8
kamilxxx09

Hobbit jest idealny w swoim gatunku. Tyle mam do powiedzenia. Zasłużone 10/10, a tę ocenę ma tylko 7 z 500 ocenionych przeze mnie filmów ;)

ocenił(a) film na 6
szymon0018

A reszta to pewnie wszystko inne co jest jakkolwiek powiązane z LOTR;D

ocenił(a) film na 8
yeti89

Niee, drugiej i trzeciej części tylogii LOTR dałem 8 :P

ocenił(a) film na 6
szymon0018

Rozsądne podejście;D Ja też dałem 8 całej trylogii ale Hobbit wg mnie nie jest już tak dobry- cholernie solidny film ale nic więcej.

ocenił(a) film na 7
yeti89

Hobbit jest zajefisty i nie ma co ale LOTR jest lepszy i w Cale nie słaby jak tam pisał '' jrkan ''!!!

kamilxxx09

Moim zdaniem Hobbit nie był zły, ale spodziewałem się dużo więcej.

fakinszit

Niby czego?

kamilxxx09

Nie był dla mnie tak mocny jak Władca Pierścieni.

fakinszit

W jakim sensie?

fakinszit

Bo co, bo nie czytałeś książki i myślałeś że w 1 części będzie bitwa?

kamilxxx09

Pewnie myślałem, że na samym początku będą się napieprzać i zabiją smoka a potem cała reszta.

fakinszit

No bo nie wiem o co ci chodzi? Co jest w Hobbicie słabego?

kamilxxx09

Ma za dużo momentów gdzie palec sam idzie do przycisku odpowiedzialnego za przewijanie i jest przynajmniej o 30min za długi. Co ważniejsze i z czego wynika, że trochę się wynudziłem, to to, że nie odczuwałem związku z bohaterami, gdyby na końcu wszyscy spadli w przepaść to pewnie by mi nie było ich specjalnie żal.

jrkan

Gdyby był o 30 min krótszy też by było narzekanie że za krótki a reżyser robi 3 części. W dodatku umknełoby wiele ważnych scen. To że się nudziłeś nie oznacza że film jest nudny.

ocenił(a) film na 6
kamilxxx09

To, że wiele osób się nudziło oznacza, że... jest nudny. Do tego momentami koszmarne efekty i odwoływanie się, na siłę, do starej trylogii.

shamar

Koszmarne efekty? Hobbit ma jedne z najlepszych efektów, jeżeli brać pod uwagę wszystkie filmy, jakie do tej pory powstały. I film nie na siłę odwołuje się do starej trylogii, tylko chce pokazać związek między Lotrem a Hobbitem. Taki tłuk z ciebie, że nie rozumiesz?

ocenił(a) film na 6
kamilxxx09

Z ciebie, że nie wiesz i nie widzisz co oglądasz.

Zresztą szkoda mojego czasu.

shamar

Żegnaj zatem.

użytkownik usunięty
shamar

pogódź się z tym, że nie wszystkim sie Hobbit podobał a nie na siłe wymuszasz, żeby przyznali że to był najlepszy film wszechczasów, a jak sie nie uda rzucasz "Chłopie, nawet z toba nie gadam, bo nie mamy o czym."

W mojej opini Hobbit jest kasotrzepem. Rozbicie broszurki (bo książką tego nie nazwę) na niesamowicie nudną (bo tak sie zapowiada) trylogię jest zabiegiem czysto portfelowym :)
Ale kto co lubi. Nienajgorsze fantasy - ujdzie.

ocenił(a) film na 6

źle wkliknąłeś.

użytkownik usunięty
shamar

Sam źle wliknąłeś jeżdżąc po najlepszym filmie ubiegłego roku. Jak nie rozumiesz dzieł Jacksona to nie mamy o czym gadać ;)

kamilxxx09

Powiedziałem, że spodziewałem się czegoś więcej, a nie że jest słaby. Po prostu w porównaniu do Władca Pierścieni jest słabszy.

fakinszit

Raczej nie.

kamilxxx09

Jest słabszy.

fakinszit

W czym?

kamilxxx09

cało kształtnie

fakinszit

Na pewno nie

kamilxxx09

Każdy ma swoje zdanie.

fakinszit

Ale fakty są inne

kamilxxx09

Nie wiem po co ty się tak kłócisz. Prawda jest taka, że sama tematyka stawia przynajmniej o szczebel wyżej WP od Hobbita. WP opowiada o tej osławionej już walce dobra ze złem, gdzie świat albo zostanie uratowany, albo pogrąży się w chaosie, ma głębię. Natomiast umówmy się, Hobbit to bajka. Kocham zarówno książkę, jak i film, ale wszystko sprowadza się do grupy wygnanych, którzy chcą ubić smoka itd. Bajka. Hobbita można czytać (dać obejrzeć) nawet małym dzieciom, natomiast WP... nie powiedziałabym.

Claudija91

Hobbit to nie jest bajka. Przynajmniej nie film. Zobacz, a potem mów. Zresztą, to nie wina reżysera, że taka jest a nie inna tematyka.

Claudija91

PS. Na samej fabule film nie jedzie. To że Władca przedstawia wojnę, nie oznacza, że trylogia Lotr bedzie lepsza od trylogii Hobbit.

kamilxxx09

Hobbit to jest bajka zarówno książka jak i film. Książkę czytałam kilkukrotnie, na filmie byłam dwa razy w kinie, nie wspominając o seansach domowych. WP opowiada po prostu o czymś poważniejszym, bardziej mrocznym. To, że Hobbit chociaż momentami jest mroczny to kwestia tego, że Jackson tak to sobie wymyślił, bo książka jest typową bajką i dla mnie tą bajką już pozostanie, bez względu na wszystkie zmiany. WP jest o wiele bardziej brutalny, zauważ że w Hobbicie pokazanie krwi jest omijane jak często się da. Nie mam zamiaru cię przekonywać, bo widzę, że jesteś jesteś jednym z maniaków, któremu niczego nie da się przetłumaczyć. Ja tylko powiem tak. Hobbita miałam jako lekturę obowiązkową w... 5 klasie podstawówki. I kiedy ją skończyłam uznałam, że to piękna bajka, co nie jest w żadnym razie obrazą, bo bajki kocham.

Claudija91

Nie wmówisz mi, że hobbit jest bajka. Bajką jest kubuś puchatek.

kamilxxx09

Nie. Film mógłby być dużo lepszy.

fakinszit

Nie ma takiej opcji. Stoi na najwyższym poziomie.

ocenił(a) film na 5
kamilxxx09

Na chwilę zapomniałem że to dyskusja o Lone Ranger ;p

kamilxxx09

Według Ciebie tak, ale Twoje zdanie nie decyduje o poziomie filmu chyba, że w własnej opinii.

fakinszit

Fakty to fakty, opinie to opinie. Hobbit jest rewelacyjnym filmem i to jest fakt.

kamilxxx09

Nie mówię, że nie, ale mógłby być dużo lepszy.