Jedna bitwa po drugiej

One Battle After Another
2025
7,5 25 tys. ocen
7,5 10 1 25327
8,1 58 krytyków
Jedna bitwa po drugiej
powrót do forum filmu Jedna bitwa po drugiej

Kibicuję żołnierzom i mam nadzieję, że wszyscy lewacy zostaną wyeliminowani. This is the way. Howgh!

ocenił(a) film na 4
TheBadGoodAndUgly

popieram. tak jak sposob krecenia filmu, kadry, gra aktorska na najwyższym poziomie tak fabuła tragiczna papka propagandowa xd silna czarna kobieta zaczyna rewolucję ze swoim białym mężem fajtłapą i są choć to nie powiedziane w filmie czymś na wzór antify, a zły zwyrol prawak tak naprawdę robi se dobrze widząc przez lornetkę wielką czarną rewolucjonistkę XD niedawno w stanach właśnie mieliśmy okazję widzieć tą rewolucję jak bogu ducha winnego prawicowego działacza, który opierał swoje działania na dialogu i przeciwie wobec przemocy zastrzelił lewak rewolucjonista zakochany w swoim chłopaku trans

Dedeelo777

Niebać lewaków!
Ale policja i armia są w filmie skuteczni i profesjonalni.
*spoiler*
Pułkownik zapłacił za swój fetysz, bo zachciało mu się masonerii, błąd...

ocenił(a) film na 6
Dedeelo777

O czym ty mówisz?Przecież zastrzelił go jakiś prawicowy oszołom, mormon. I Kirk w żadnym razie nie opierał swoich działań na dialogu. Zależało mu jedynie na 'zaoraniu' adwersarza, a jego niekompetencja intelektualna raziła w oczy.

ocenił(a) film na 4
lukaszm1983

to radzę lepiej filtrować informacje XD prawicowy to był conajwyżej jego ojciec. Chłopak wyjechał z domu na uniwersytet gdzie z czasem stał się ekstremalnie lewicowy przy czym nawiązał związek z trans chłopakiem. Jak już coś mów to mów zgodnie z prawdą. Wyszły nawet jego wpisy na reddicie jak wymieniał się z innymi użytkownikami na temat miłości do transów. Do tego na nabojach w broni wypisał sobie dodatkowo hasła typu "łap to faszysto". I powiedz mi jakie ciężkie trzeba robić fikołki myślowe u samych podstaw, żeby stwierdzić. że prawicowiec chciałby zabić prawicowca XD Tak Kirk opierał swoje działania na debacie. Nieraz zdarzało się, że przyznawał swojemu rozmówcy rację. Wiele razy to lewaccy "oszolomi" go atakowali, wyzywali w najgorszy wulgarny sposob, a on im zawsze odpowiadal z kultura. Tak samo przyszedl chlopak, ktory powiedzial ze jest gejem przez co myslal, ze zostanie jakkolwiek zaatakowany przez Kirka na co ten odpowiedział, że nie obchodzi go co robi w łóżku także taki ten wasz Kirk straszny i nienawistny. Najlepiej to widać po jego zwolennikach, którzy po jego śmierci zaczęli się modlić i dumać nad tym incydentem, a w przypadku Georga Floyda było podpalanie domów, przedsiębiorstw, włamania, pobicia czy nawet zabójstwa. Żenada z twojej strony. Miej poglądy jakie chcesz o to chodzi, ale nie przekłamuj faktów

Dedeelo777

słuszna uwaga robią film o walczących lewuskach zapewne aktorsko i technicznie wyśmienity ale to przecież według lewicowej prasy biali suprematyści chcieli obalić system i przeprowadzić zamach stanu, nie tylko szturmem na Capitol ale porwaniem gubernator Wisconsin - po niewczasie okazało się że część uczestników tego ostatniego spisku miała związki z anarchistami i BLM no i oczywiście z jakimiś faszystami (taki urok milicji obywatelskiej w USA) XD. To teraz mamy rozumieć że rewolucja jest fajna, jak ją robią marksiści (no pomijając straty sanitarne w okolicach 100 milionów XD) a jak biali suprematyści to już jest be..

ocenił(a) film na 4
TheBadGoodAndUgly

mimo tego jak boli mnie w która stronę coraz bardziej idzie świat ( nie idzie od dziś ani od niedawna, ale ten kierunek niestety jest już coraz bardziej dotkliwy i odczuwalny ) to cieszy mnie, że zdarzają się takie osoby jak np Ty które inteligencją jednak odstają od reszty ( oczywiście w pozytywnym sensie ) jak i świadomością otacząjącej nas rzeczywistości. Cieszy mnie, że nie jestem w tym sam. Pozdrawiam :)
PS Oczywiście w 100% zgadzam się i podpisuję pod tym co napisałeś. To jest programowanie myślenia. Nawet jeśli to rozrywka, zabawa to zawsze nieświadomy człowiek pewne rzeczy przyswaja i koduje.
Ale powiem Ci, że zdziwiłem się bardzo ostatnim dziełem Aranofskiego w postaci "Złodziej z przypadku" gdzie przynajmniej ja nie widziałem jakiegoś woke'sizmu, a wręcz przeciwnie. Głównym antagonistą jest czarna kobieta. Żydzi są ukazani w też niezbyt pozytywny sposób, a mimo wszystko dobrym głównym bohaterem jest biały mężczyzna także nawet w tym dużym i utytułowanym kinie można jeszcze odsapnąć od narzucanych ciągle schematów

ocenił(a) film na 6
TheBadGoodAndUgly

Chcesz żyć w neoliberalnym piekle rządzonym przez korporacje? Gratuluję.

lukaszm1983

Może lepiej jak neomarksizm zapanuje na świecie aby w totalitarny sposób można było wszystko kontrolować w imię kolektywu.

ocenił(a) film na 6
tomasz_sekula

Tak, bo są tylko dwie opcje do wyboru i lewica zawsze równa się neomarksizm.

lukaszm1983

na pewno nie chcę żyć w komunie, gdzie za hasełkami o wolności i tolerancji kryje się jedynie słuszna linia tęczowej partii, pomijam już ze to twoje neolib korpo świetnie się z tęczowymi marksistami dogaduje tzn oni im nie robią pod pióro a korpo płaci XD, jak to było/jest na stronie CD Project - każdej osobie menstruującej (sic!) przysługuje w miesiącu jeden, dodatkowy, płatny, dzień wolny od pracy. Także ten tego ...

ocenił(a) film na 4
TheBadGoodAndUgly

pięknie wyjaśniłeś kolegę u góry :D

ocenił(a) film na 4
TheBadGoodAndUgly

bawi mnie jak marksiści myślą o sobie, że są antysystemowi i walczą z systemem tymczasem robią dokładnie i myślą to co chce system XD

ocenił(a) film na 6
Dedeelo777

Chyba Ci się z Konfą pomyliło, oraz (szok!) nie jestem marksistą.

Dedeelo777

Boże gościu kiedyś to był profil z opiniamii o filmach, dobrej atmosferze i o pasji. A ty prezentujesz tutaj jakieś wyjątkowe zamiłowanie do konfy i wiece polityczne, no po prostu dno

TheBadGoodAndUgly

Pieprzyć prawicę i Mickiewicza, o!