7,2 89 tys. ocen
7,2 10 1 89246
7,0 50 krytyków
Jestem mordercą
powrót do forum filmu Jestem mordercą

Potrafia poświęcić czyjeś życie dla własnych korzyści. Odrzucić bliskich, szczęście, byle tylko realizować swoje ambicje.
Prawdziwym tytułowym mordercą był nie chory człowiek - dokonujący masakry na kobietach, a Janusz - który doprowadził do upadku psychicznego, a finalnie śmierci niewinnego człowieka.

ocenił(a) film na 8
Luulcia

Nie wiem czy wiesz,ale to film na faktach.Milicjant miał za zadanie złapać mordercę,a w tamtych czasach na szczęście była kara śmierci i nikt nie zastanawiał się czy morderca zabił bo mu kotek umarł i było mu smutno i wpadł w depresje czy zrobił to z wyrachowania.Zamordowałeś? Wieszamy Cię.Jeden z niewielu plusów PRL.

a_kwitek

Kwitek - id... ota ..Dla takich wszystko jest proste bo się nie zastanawiają.

a_kwitek

Srytek. Kolejny de .... bil niewiedzący co to resocjalizacja.

ocenił(a) film na 7
a_kwitek

No tylko tego mordercy najprawdopodobniej nie złapał.

a_kwitek

Ale przecież o to w tym filmie i historii chodzi że prawdopodobnie powiesili nie tego człowieka. W prlu musieli mieć skuteczność. To że zabili nie tego człowieka, nieważne. Też kiedyś sądziłem że kara smierci jest sprawiedliwa, ale nie w tym państwie z gówna i kartonu

ocenił(a) film na 6
Zusman88

Nie tylko w PRL-u, 30, 40 lat później skazali Komendę.

ocenił(a) film na 7
a_kwitek

Chyba minusów. Seryjni mordercy błyskawicznie powieszeni w PRL bez gruntownego przebadania to strata dla kryminalistyki.

ocenił(a) film na 8
Luulcia

Nie jest powiedziane, że był niewinny.

mons7

winę należy udowodnić. Nie byli w stanie, więc sfabrykowali "dowody".