Jurassic World: Odrodzenie

Jurassic World: Rebirth
2025
5,4 16 tys. ocen
5,4 10 1 15898
4,8 25 krytyków
Jurassic World: Odrodzenie
powrót do forum filmu Jurassic World: Odrodzenie

... Wybrałam się do kina i ja ten film serio widziałam. I uważam że jest świetny. Jest szansa że jestem lekko nieobiektywna bo kocham tę franczyzę, ale i tak uważam że jest to fajny krok do przodu. W pewnym sensie nawet podobał mi się bardziej niż klasyczna jedynka, która była momentami infantylna, no bo jakby nie było - kino familijne. Tu mamy kawałek fajnego thrillera dla dorosłych. Oczywiście, jeśli podjedziemy do sprawy od strony prawdziwej biologii złapiemy się za głowę, ale - nie oszukujemy się - to nie nasze uniwersum tylko JW. Były sceny straszne, ale też nie było bezsensownego epatowania przemocą, co jest bardzo na plus. Nie ma też dziur fabularnych jak w większości nowych filmów, każdy bohater jest dobrze uzasadniony, nie ma wrzuconych na siłę dzieci, a motywacja do podróży na wyspę jest zrozumiała. Pozbawiono też film przesady , nikt tu nie ma jakiejś armaty, bohaterowie serio znają się na fachu. Mutant - raptem tak naprawdę to jeden - nie powala, ale też nie widać przesady. Dużo scen z dinozaurami. Chętnie obejrzała bym jeszcze raz, czekam na wydanie 4k.