PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=556929}
6,6 173 tys. ocen
6,6 10 1 172526
5,4 57 krytyków
Jurassic World
powrót do forum filmu Jurassic World

http://www.youtube.com/watch?v=MaAZXbQs3SM

Zapowiada się niezły powrót Parku.

ocenił(a) film na 7
matrix142

Po analizie trailerów zastanawiam się, czy aby nie widzieliśmy już wszystkich "akcyjnych" scen, które film ma do zaofereowania. Myślicie, że poza nalotem pterozaurów i polowaniem na I-Rexa będzie się jeszcze coś działo?

Cohonez

Myślisz, że tylko tyle będzie się działo?

ocenił(a) film na 7
MrMu

Mam nadzieję, że nie. Tym niemniej - obejrzałem sobie trailery do pozostałych części i de facto chyba tylko ten do The Lost World nie pokazywał wszystkiego (nie zauważyłem sekwencji w mieście).

Póki co z trailerów wybrać można takie sceny:
- podróż do Parku (lotnisko, kolejka)
- oglądanie atrakcji (mozazaur, żyrosfera)
- Owen i raptory
- pojawienie się Indominusa (rozmowa Beth/Claire i Owena, Masrani)
- ucieczka Indominusa (sceny w zagrodzie; swoją drogą uważam, że jego wybieg będzie jednak usytuowany bliżej parku, a nie w 'restricted area')
- atak na żyrosferę
- poszukiwania dzieciaków (Owen i Claire/Beth w jeepach przy rozwalonej żyrosferze)
- atak pterozaurów
- polowanie na Indominusa (raz z wojskowymi, raz z raptorami)
- jakaś akcja nocą przy głównym deptaku (flara, jeden z dzieciaków kryjący się gdzieś przed Indominusem)

ocenił(a) film na 7
Cohonez

Coś tam pewnie jeszcze zobaczymy nowego, ale większość już "akcyjnych scen" została pokazana. Najgorzej gdy do trailerów wrzucą same najlepsze sceny, wtedy będę zły.

ocenił(a) film na 7
Anthrax91

Byłoby absolutnie super, gdyby nie pokazywali na przykład ostatnich 20 minut.

Jak będę miał czas, to postaram się poszczególne sceny z trailerów przedstawić na mapie Isla Nublar. Może być ciekawie.

ocenił(a) film na 9
Cohonez

W porównaniu z trailerami poprzednich części wciąż pokazali bardzo mało w obu trailerach.

Kiedyś przypadkowo trafiłem na pewną stronę z czasów przed premierą JP3. Niestety nie pamiętam jej adresu, a szkoda, były tam ciekawe informacje na temat ówczesnych wycieków fabuły, które o dziwo były w conajmniej 80% zgodne z tym, co było w finalnym filmie. Z głównych różnic zapamiętałem niestety tylko to, że Udesky się wtedy nazywał Ordesky bodajże. W przypadku JW mam wrażenie, że na 5 miesięcy przed premierą wciąż mało wiemy o tym, jak się potoczy główna akcja i co dokładnie zobaczymy.

ocenił(a) film na 7
Raptosaur

Na razie zaobserwowałem takie coś: Gray i Zach zasuwają w tej całej żyrosferze i I-Rex ich atakuje. Zakładam, że jakoś udaje im się uciec (scena skoku przy wodospadzie, czyli teoretycznie to mogą wypłynąć ludziom koło kajaków) i ostatecznie trafiają z powrotem do centrum parku. I w tym momencie deptak zostaje zaatakowany przez pterozaury :D

Cohonez

Mnie właśnie interesuje jak pozostałe dinozaury wydostaną się na wolność (przynajmniej pterozaury). Bo wątpię żeby I-Rex je wypuścił, aż tak mądry nie jest :P Musi zapanować niezły chaos, być może ktoś je przez przypadek wypuści, albo tak jak piszesz klatki zostaną uszkodzone.

Jak już pisałem pachnie mi tu trochę takim "monster movie" w stylu trzeciej części - bo niby z jakiej racji uwolnione pteranodony leciałyby od razu atakować i zabijać ludzi? Prędzej pierzchłyby czym dalej od wyspy. Oczywiście na nic nie narzekam, to po prostu moje spostrzeżenia.

ocenił(a) film na 5
Cohonez

Nie wierzę że chcesz to zrobić :)
Level - Ultra Jurassic Freak :)

aż strach ci odpisywać :)

takkis

Już nie takie rzeczy robiono :-)

http://i.imgur.com/qznlYJl.jpg

ocenił(a) film na 5
nevler

macie ostro na bani :)

to trzeba wam oddać :)

takkis

Ale to nie ja robiłem tą mapę. Znalazłem ją w internecie jako przykład podobnej twórczości.

To jeszcze nic. Wpisz sobie w Google "jurassic park prop replicas" i daj grafikę. Ci to mają na bani :D

ocenił(a) film na 7
takkis

Generalnie to powinienem przestać się tak jarać tym filmem, bo zawód będzie w razie czego bolesny :D

Tym niemniej - dinozaury to kawał mojego życia "za dzieciaka" i mam do filmów, które mnie dinozaurami zaraziły duży sentyment. Tak, wiem, że nostalgia jest zła :D

ocenił(a) film na 8
matrix142

Efekty pewnie niezłe, ale fabuła? A fabuła jest solą filmu

ocenił(a) film na 7
Teleboy

Po tym, co możemy znaleźć na oficjalnych stronach Masrani Global i parku Jurassic World sądzę, że nie będzie źle.

Owszem - pomysł z hybrydą jest dla mnie nieco zalatujący kinem klasy B, ale jeśli dobrze go pokażą, to nie będzie powodów do wstydu.

ocenił(a) film na 8
Cohonez

Fakt, tu masz racje - od tego na jakim poziomie to pokażą będzie zależał tak naprawdę "klasowy przydział" tego filmu, ale przy takim szumie to postarają się raczej (mam nadzieję)