PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=519960}

Kac Vegas w Bangkoku

The Hangover Part II
2011
6,9 322 tys. ocen
6,9 10 1 322347
5,8 62 krytyków
Kac Vegas w Bangkoku
powrót do forum filmu Kac Vegas w Bangkoku

Dosyć rzadko wypowiadam się na forum jakiegoś filmu, jednak dla tego nieporozumienia zrobię wyjątek. Włączałem ten film z myślą "o może jakaś fajna, lekka komedyjka na dobranoc" ale film ten wkurzał mnie na każdym kroku... Wyprzedza go pod względem mierności już chyba tylko pełnometrażowy Jack Ass...

Ten film jest tak głupi, że aż szok, że KTOKOLWIEK o IQ powyżej 9 się na niego łapie...
Ja rozumiem, że to może być twór dla nastolatków śmiejących się z tego jak np. kolega pierdnie albo dla szarej masy tępych dresiarzy, no ale ludzie... Są pewne granice.

Mogę przeboleć nawet powielony, beznadziejny hoolywoodzki schemat z happy endem, ale
[SPOILER]
- gdy młody chłopak parę godzin po stracie palca (który uwaga! U ludzi nie odrasta - to może być dla niektórych szok - szczególnie fanów tego typu serii. I robi z młodzieńca kalekę na resztę życia...) parę godzin później śmieje się i cieszy na motorówce
- tatuaż robi się w jedną noc - bez wcześniejszych prób/przymiarek/szkiców na skórze
- wszystko dzieje się w jedną noc (gdy siedzieli przy ognisku już się ściemniało), z czego wynika że fizycznie nie mieliby możliwości być w tych wszystkich miejscach
- głowni bohaterowie jakoś niespecjalnie przejęli się "śmiercią" kolegi i wrzucili go do lodówki... No ale w sumie, może śmierć w ich otoczeniu jest zjawiskiem powszednim...
- no i jeszcze ten przygłup, który dostał się do ekipy 3 przyjaciół. Ok, może to miała być fikcyjna postać komediowa ale dla mnie był on po prostu irytujący... No ale AŻ tak tępych ludzi nie ma... Chociaż zaraz... TEN film na średnią ocenę 7,2...
- ślub/wesele = no tak, wszyscy się cieszą że wrócili CI, których nie było dwa dni, syn wrócił bez palca, pan młody z tatuażem na pół twarzy - no ale przecież to nic; panna młoda jest w 7 niebie, że wychodzi za mąż za takiego <sami wstawcie określenie> i bez słowa wyjaśnienia ciągnie go przed ołtarz, gdzie już czeka jej ojciec, by po tym jak okaleczył jego syna uściskać go i pobłogosławić jako twardego mężczyznę, choć przed tym wszystkim szczerze go nienawidził...
- i wiele, wiele innych niedociągnięć fabuły
[/SPOILER]
to jest już ku.wa szczyt.

Film beznadziejny w mojej opinii.
Pierwsza część była już bardziej znośna...
Ale chyba trzeba pogodzić się z faktem, że kino schodzi na psy i intelektualną pustynie...
Ech... tęskno mi za czasami komedii z np. Leslie Nielsenem.

KAC VEGAS 2 nie polecam!

ocenił(a) film na 9
piter12

Ok... Czyli wg ciebie ten film jest tak głupi jakim go określasz praktycznie tylko z powodu "niedociągnięć fabuły". Także odrazu twoje zarzuty że jest to film dla nastolatków którzy śmieją się z pierdnięcia odrazu odpadają... Nie podałeś żadnego przykładu czegoś w tym stylu ,ja też nie zauważyłem.
Komedie to filmy w których na fabułę nie zwraca się dużej uwagi. Śmieszyć mają pojedyncze sytuacje ,sceny itd. ,także nic dziwnego że jest troche niespójności. Szkoda tylko że większość z tych które podałeś to NIE SĄ żadne niedociągnięcia ,a raczej efekty umiejętności logicznego myślenia twórców. A więc:
-chłopak i strata palca: ty byś płakał nad palcem jeśli jeszcze kilka godzin temu byłeś niemal przekonany że to twoje ostatnie godziny? Możliwe ,ale pewnie dopiero po conajmniej kilku dniach kiedy opadną emocje i przestaniesz sam fakt że żyjesz uznawać za wielkie szczęście.
-tatuaż: nie wiem ile czasu się robi tatuaż i nie znam żadnych procedur ,ale powiedzmy sobie szczerze: kogo to obchodzi?! Jak wspominałem - to tylko komedia.
-kto ci powiedział że wszystko się działo w jedną noc? A nawet jeśli to czemu niby nie mieli by się znależć w tych wszystkich miejscach? No ale załóżmy że masz racje... To sprawia że film jest mniej śmieszny/ciekawy?
-Kolegi?! Gościa który w poprzedniej części wymuszał od nich okup nazywasz kolegą? No nie wiem... Widocznie masz dziwnych kolegów i troche spaczyli twój pogląd na świat... Z resztą - w panice ludzie robią różne rzeczy ,rzadko kiedy mądre. No a wątpie żeby specjalnie przejmowali się pochówkiem swojego "kolegi".
-Naprawdę muszęto tłumaczyć? Ten twój przygłup jest "dawcą" ogromnej liczby śmiesznych scen w ciągu całego filmu. Niemal oczywiste że twórcy umieści taką postaćw KOMEDII specjalnie...
-To samo co w pierwszym przykładzie - wszyscy się cieszą że wogle wszyscy wrócili.
-sam na końcu podkreślasz "i wiele, wiele innych niedociągnięć fabuły"... A fabuła w komedii pełni bardzo małą rolę.
Podważyłem wszystkie twoje argumenty. Gdybyś oceniał jakiś dochodzeniowy czy threller miałyby one jakiś sens ,ale w tym filmie nie mają żandego.
Film jak najbardziej polecam :)

ocenił(a) film na 4
Criss09PL

Nie, nie tylko, lecz większości tych żartów niestety ale chyba nie rozumiem, więc kwestię humoru w tym filmie (dla mnie wątpliwej jakości) zostawiam pod ocenę każdego - wiadomo każdy ma inne poczucie humoru...
Ostatnie godziny, bo zostałem zamknięty w windzie:D? Jak pojawi się prąd to i winda ruszy i znowu wrócę do życia;) A nad palcem długo bym lamentował i nawet pijany wezwałbym karetkę a nie wrzucałbym do kubełka z lodem i czekał na cud^^
Po przylocie z Hameryki jest powiedziane, że następnego dnia ma odbyć się uroczystość i m.in. dlatego idąc na ognisko mieli tam zostać tylko chwilkę.
Wydaje mi się, że jesteś w jakiś tam sposób związany z człowiekiem, z którym spędzasz czas na imprezie a później lądujecie w jednym mieszkaniu... No ale jeżeli byłby dla Ciebie obcym lub nawet wrogiem to mając świadomość konsekwencji prawnych nie zostawiłbyś go chyba tak samopas w lodówce.
"Przygłup" dla kogo śmieszny, dla tego śmieszny - dla mnie żenujący.
No może ja się nie znam, ale dla mnie fabuła ma kluczową rolę w każdym filmie, ale idąc Twoim tokiem rozumowania to ja nie znalazłem tam żadnych śmiesznych gagów. Uśmiechnąłem się na nim tylko raz - jak rozpłakał się ten "Przygłup" po przebudzeniu w mieszkaniu, ale jeszcze wtedy dawałem temu filmowi szansę, więc nie wiem czy to się liczy;P
Komedia ma śmieszyć, a mnie jedynie sfrustrowała faktem, że naprawdę istnieją ludzie, których śmieszą zawarte w niej sytuacje/dialogi/morały itp.

Film odradzam,
pozdrawiam:)

ocenił(a) film na 9
piter12

' Ten film jest tak głupi, że aż szok, że KTOKOLWIEK o IQ powyżej 9 się na niego łapie... '

I mówi to koleś , który ma na głównym zdjęciu ' Świat według Kiepskich ' ; |

ocenił(a) film na 4
blackdosia

Po pierwsze, nie na "głównym zdjęciu" tylko na avatarze/awatarze, po drugie nie mam tam "Świata według Kiepskich", tylko podobiznę Ferdynanda Kiepskiego, którego fenomenalnie kreował Pan Grabowski - jeżeli masz jakiekolwiek wątpliwości co do perfekcji gry tego aktora przy tworzeniu tej postaci, to w ogóle nie mamy o czym rozmawiać.

Swoją drogą to i tak chyba lepiej mieć "Świat wg. Kiepskich" niż hipsterskie zdjęcie ściągnięte z tumblr'a;)

Ale tak między nami to nie widzę specjalnie związku między avatarami a treściami wypowiedzi;P
Pozdrawiam!

piter12

To samo sobie pomyślałem co Black Dosia - krytykuje ten film ktoś kto ma Kiepskiego na swojej fotce, żenada!
Ten serial jak i ty to jedna wielka porażka, więc najlepiej będzie jak zamkniesz mordę a prawdziwe i porządne kino
zostawisz prawdziwym fanom i koneserom!

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 4
Don_Kina_Akcji

Dzięki, ale ja przynajmniej dostrzegam różnicę pomiędzy "realnością" a "niedorzecznością":)

ocenił(a) film na 4
Don_Kina_Akcji

Widać właśnie poziom kultury reprezentowany przez miłośników tego typu kina=)
Zapewne spodoba Ci się również i nowy twór producentów Kac Vegas pt. "Projekt X" - czyli jeszcze dalej posunięty gniot, promujący degrengoladę oraz brak jakichkolwiek wyższych wartości w życiu niż "najebka, seks i kasa".
No ale cóż... niektórym i to wystarcza w 100% do /ekhem/ życia...

ocenił(a) film na 4
piter12

http://demotywatory.pl/3724259/Oglupianie-spoleczenstwa

piter12

Nie śledzę kariery twórców "Kac Vegas", więc mam gdzieś co aktualnie tworzą -
mam inne filmy na tapecie, na które niecierpliwie czekam (Niezniszczalni 2, Universal Soldier IV).

ocenił(a) film na 4
Don_Kina_Akcji

PS Wpisy zamieszczane przez Ciebie na własnym blogu tylko potwierdzają hipotezę, że TAKIE filmy w większości oglądają rozwydrzeni i niewyżyci nastolatkowie:P

piter12

A co mają komedie do Kina Akcji czy Kung-Fu, kretynie?!?
Poza tym nie mam już od dawna nastu lat, więc se te hasełka zachowaj dla kolegów ze szkolnej ławki.

piter12

P.S. bardziej ograniczonego i zdziecinniałego jełopa tutaj od ciebie nie ma,
a żeby zrozumieć filmy które mam na blogu wymienione (Hero, Bunt, John Rambo)
to trzeba sięgać znacznie znacznie wyżej niż ciulstwo "Świat Wg. Kiepskich" którzy są dla debili!

ocenił(a) film na 4
piter12

Niestety muszę się zgodzić z opinią piter12. Część pierwsza była bardziej spójna i w miarę logiczna. Najbardziej raziła mnie sytuacja z palcem, młody grał na wiolonczeli i miał zostać chirurgiem. Strata palca była nie tylko okaleczeniem i powodem kalectwa ale także zaprzepaszczeniem kariery. Nikt nie przyjął by tego z takim spokojem. Nie rozumiem też powodu nagłej zmiany postawy ojca panny młodej. Prawdopodobnie dlatego, że nie ma ona sensu. Dla wszystkich kłócących się, okej, rozumiem, to komedia, nie musi być wyrafinowana pod względem fabuły. Jednak niech będzie chociaż W MIARĘ spójna.

piter12

piter misiu za bardzo sie spinasz, strzel dobra kupe i chwyć za browar. nie chodziło tu nikomu o opinie poczatkujacego krytyka na temat komedii, jak dla mnie super jajca. a jackassow zostaw w spokoju

ocenił(a) film na 4
viciu_080

Ależ ja się nie spinam drogi Kolego:-)
Po prostu wyrażam swoją opinie; Tobie się podobało i były "super jajca" a dla mnie to był super-gniot. I tylko swoją opinię odpowiednio argumentuje:)
A Jackassow zostawie w spokoju - masz rację szkoda słów...
Pozdrawiam!

piter12

Ta twoja tzw. "argumentacja" jest w istocie - ŻAŁOSNA!

użytkownik usunięty
piter12

Pierwsze primo - opinia o filmie opierająca się na wyzywaniu ludzi od debili(ogólne stwierdzenie) jest sama w sobie debilna.

Drugie primo - wyzywanie ludzi od debili(znowu ogólne stwierdzenie), bo atakują nasz ukochany film lub bronią filmu, który przed chwilą zjechaliśmy jest samo w sobie debilne.

Trzecie primo - awatar to prywatna kwestia każdego użytkownika.

Czwarte primo - to, że jednych bawią żarty niskich lotów, a inni potrzebują wyrafinowanego humoru, by uznać film za dobry to też prywatna kwestia każdej osoby.

Piąte primo - z debilami się nie kłóci, bo obserwatorzy mogą nie odróżnić debila od mądrego. I nie zniżaj się do poziomu chama z którym się stykasz - bo ten wygra z tobą doświadczeniem.

To tyle. I jedynka była lepsza. :P

ocenił(a) film na 1

przyznaje racje ten film to strata czasu pierwsza cześć była lepsze 3/10 ale i tak irytująca, ze aż dziw ze dotrwałem do końca! niestety juz nie robią komedii jak dawniej i raczej nie ma co liczyć na dobra komedie! podobać się może tym dla których jest to pierwsza komedia w ich życiu

sayanx

Pier.dolisz dziecko jak potłuczone - niejedną komedię w życiu widziałem
i uważam serię "Kac Vegas" za jedną z najlepszych komedii ostatnich lat,
a "Kac w Bangkoku" jest moim zdaniem o wiele lepszy od "Kaca w Vegas"!

ocenił(a) film na 1
Don_Kina_Akcji

dzieciak to jest z ciebie

ocenił(a) film na 1
sayanx

masz racje najlepsza komedia ostatnich lat bo teraz ich w ogóle nie ma!

sayanx

Idź na "Kac Wawa" - może bardziej ci podejdzie...

ocenił(a) film na 8
sayanx

Wymień te dobre komedie...

wik1992

Zapomnij.

użytkownik usunięty

Hehe dobre :-). No jedynka była fajniejsza , ale 2 tez ok i zwłaszcza ta małpa . Dramat na końcu , hehe:-)

ocenił(a) film na 8
piter12

Aha, czyli komedie z Nielsenem mają niezwykle wyrafinowany humor ? Proszę cię... Komedia ma przede wszystkim śmieszyć. Ja bez wahania stawiam 8/10. Uśmiałem się nie raz.

ps. Żeby nie było, Naga Broń to jedna z moich ulubionych komedii ;]

wik1992

Kac Vegas, 8/10
Kac w Bangkoku, 9/10

użytkownik usunięty
piter12

Masakra. Przenalizowales cały film? To tylko film. Może jeszcze zacznij pisać, Ze kot w butach, to...jak może być kot w butach, jak może mówić , itd..hehe. Zabawne. Żeby się przejmować durnymi szczegółami, to oglądam filmy na faktach i pózniej analizuj , czy wszystko , to co się wydarzyło było realne i czy mogłoby się w realnym życiu zdarzyć. Hehe. Nie chce cię obrazić, ale to tylko dumna, śmieszna na swój sposób komedia i tyle na tem tamat.

Możesz mu pojechać, bo jest za durny by się obrazić.

użytkownik usunięty
Don_Kina_Akcji

Nie chce, ale to głupie, by tak analizować komedie. Ja rozumie doczepic się do filmu na faktach, politycznego , itd, ale do komedi? By aż tak ja analizować ? To już przesada. ;-)

To jest idiota albo troll prowokator - co wybierasz??:)))

użytkownik usunięty
Don_Kina_Akcji

1 & 2 odpowiedzi :-)

:PPP

użytkownik usunięty
użytkownik usunięty
Don_Kina_Akcji

Ciekawe jak skomentował Kubusia Puchatka . Nawet nie chce wiedzieć :p

Pewnie ostro ale co on powie na Star Wars?!?xD

użytkownik usunięty
Don_Kina_Akcji

No na pewno coś powalajacego :/

Dorotka, a widziałaś nowego "X-Men: First Class"??

użytkownik usunięty
Don_Kina_Akcji

A wiesz , ze nie widziałam....... Ale jak zobaczę, to wierz mi, iż będę się nawet bała napisać , ze widziałam , żeby potem mnie ktoś nie objechal z góry na dół :-)

ocenił(a) film na 4

Widzę, że kółko wzajemnej adoracji kwitnie^^
Co miałem powiedzieć, to już powiedziałem. Moim zdaniem ten film jest idiotyczny, oczywiście każdy ma prawo do własnej opinii.
A co do filmów z Nielsenem - to tamte są również komedią absurdów, jednak o wiele bardziej przemyślanych niż to dziadostwo.
A prostym dowodem może być to, że jak np. Nagą Broń oglądam z przyjemnością i uśmiechem, tak Kac Vegas 2 czy Kac Wawa (o zgrozo) irytują mnie i podnoszą ciśnienie już od pierwszych minut...

Pozdrawiam!

użytkownik usunięty
piter12

Bo dla ciebie to powinni robić osobne filmy ale najpierw po Twojej konsultacji. Naga broń jak dla mnie to tandeta i może tam coś było realnego ?? Na to wychodzi , ze nie, ale sam nie wiesz co ci pasi a co nie. A jeżeli chodzi o wspólna adoracje, to po prostu wiecej ludzi jest za niż przeciw i stad ta nasza wzajemna adoracji . :-)

użytkownik usunięty
piter12

Oczywiście nikt cię nie chce tu obrazić . To nie w moim stylu, tylko po co taka cała interpretacja ? Jeżeli chodzi o Kac wawa, to oczywiście uważam, ze to lipa na maja, ale nie zgodzę się z Kac vegas 1&2 :-). No i tez pozdrawiam .

Weź nie cackaj się tylko jedź z debilami krótko, zwięźle i na temat!:)))

użytkownik usunięty
Don_Kina_Akcji

To nie w moim stylu :-).

Tu nie chodzi o styl ale o spokój i równowagę!;):P

użytkownik usunięty
Don_Kina_Akcji

TO chyba spokoju nie będzie :p

Jestem Donem Kina Akcji i Ostatnim Sprawiedliwym tutaj -
stoję tu na Straży Prawa i Porządku... mojej definicji!:P