Kac Vegas

The Hangover
2009
7,3 737 tys. ocen
7,3 10 1 737084
6,5 61 krytyków
Kac Vegas
powrót do forum filmu Kac Vegas

Przygody skacowanych kawalerów dumnie wkroczyły na polskie ekrany jako najbardziej kasowa komedia tego roku, przy okazji zbierając niezłe recenzje u krytyków, co szczerze powiedziawszy jest dla mnie dość zaskakujące, bo film nie wyróżnia się niczym szczególnym i mimo iż, zręcznie umyka szufladce z napisem „skretyniałe amerykańskie komedie”, to nie prezentuje niczego szczególnego...

Rewelacyjne zawiązanie akcji jest tu tylko pretekstem do ciągu bardziej, lub mniej (lub w ogóle) zabawnych scenek z udziałem naszych bohaterów. Momentami zdaje się nawet, że reżyserowi zaczyna brakować pomysłów jak to wszystko pociągnąć, więc, a to wrzuci skośnookich, a to zacznie odstawiać durne szopki z paralizatorem (co za fatalna scena!!), a to, ku uciesze widzów, zaprosi na plan Mike’a Tysona.

Taki ciąg skeczy zawiązanych cienką fabularną nitką. Dasz się porwać lub nie…

Jeżeli ktoś ma rzeczywiście ochotę na dobrą komedię o wieczorze kawalerskim, to polecam wyjątkowo czarny, krwawy i makabryczny film Petera Berga „Gorzej być nie może”. Tam dopiero jest ostra jazda, przy której film Phillipsa przypomina nieporadne działania prawiczka.

Moja ocena - 5/10