przestoje i nuda tyle zapamiętałem z tego arcydzieła 8/10 :)) komedia na poziomie tajne przez poufne - czyli nic śmiesznego
"Tajne przez poufne" to również świetna komedia. widać nie lubisz takich filmów :)
"tajne przez poufne" było bardzo dobrą komedią, tyle że nieco wyszukaną (daleko od absurdalnego humoru, ale coś w tym kierunku). "kac vegas" za to jest bardzo słabą komedią, która chciała bazować na prostych gagach i stereotypach (oczywiście w grupie musiał być dziwak, do tego z nadwagą, który miał śmieszyć swoją głupotą), ale nie bardzo jej to wyszło. jest kilka świetnych momentów (na czele z pobudką i tygrysem w łazience), ale poza tym film bardzo słaby. gdzieś tak maksymalnie 5/10.
No nie do końca się zgadzam. Nie ma tu prostych gagów. To inna klasa komedii niż Naga Broń czy American Pie. Humor jest tu dosadny ale mimo wszystko nie jest tak nachalny jak we wspomnianych filmach. A to że musi być głupek z nadwagą?... Mi to nie przeszkadza. Na komedię idę by się pośmiać i świetnie bawić :) nie oczekuję łamania konwencji i zabawą formą. To nie jest sztuka! to jest rozrywka! I tak traktujmy ten film. Choć nie każdemu może się taki humor podobać. Ja osobiście jako wzór stawiam Monty Pythona :) Co nie zmienia faktu, że płakałem ze śmiechu na Kac Vegas.
Uważam ,ze film byl niczego sobie.Moze przyznam ,ze nie obyło się bez dosadnych ,prostackich dialogów,no ale to w koncu taki rodzaj humoru ;> Czasami można wyłączyć mózg i obejrzeć lekką komedyjkę.
Prostackich dialogów było tutaj jak na lekarstwo i to duży plus tej komedii - ostatnio kręconych jest dużo gdzie po 15 minutach chce mi się wyłączyć kompa bo teksty są tak niesmaczne że mi samemu jest głupio to oglądać. Jeśli chodzi o tematyke, to pomysł stary jak świat, ale nakręcony dobrze i bez zbędnych idjotyzmów. 7/10