3,7 80 tys. ocen
3,7 10 1 79533
1,2 24 krytyków
Kac Wawa
powrót do forum filmu Kac Wawa

Obejrzałam ten film tylko, i wyłącznie, dlatego, że byłam ciekawa, dlaczego ma tak niską ocenę, i czy może być coś gorszego niż 'wyjazd integracyjny' czy komedyjki typu 'tylko mnie kochaj'. Chyba nigdy nie posiądę umiejętności uczenia się na cudzych błędach. 1,5 h wycięte z życiorysu. Wyjazd Integracyjny to szmira, ale aktorzy występujący w tym filmie, postarali się choć trochę, i ZAGRALI. Kac Wawa dotyka dna pod każdym kątem – aktorzy nie wykrzesali z siebie krzty jakiejkolwiek gry (rozumiem, że zrobili to dla pieniędzy, ale umiejętności aktorskich, jeśli takowe się posiada, nie traci się pod wpływem pewnych okoliczności), scenariusz mógłby napisać każdy, kto obejrzał chociażby 10 komedii w życiu. Serio, nawet ja byłabym w stanie napisać taki scenariusz i takie dialogi, tak samo jak piosenkę disco-polo. Wykonanie, montaż, poszczególne sceny itp. strasznie męczące. Muzyka – no comment. Podsumowując, jest to najgorszy film jaki widziałam. Przestroga dla tych którzy chcą ‘to coś’ obejrzeć z takich samych pobudek co ja: NIE TRAĆCIE CENNEGO CZASU.

ocenił(a) film na 1
majtreja90

A, zapomniałam dodać, o jakże subtelnym sugerowaniu się filmem 'Kac Vegas', od tytułu poczynając, na dosypywaniu narkotyków kończąc.

użytkownik usunięty
majtreja90

Film rzeczywiście, nie urywa, szału nie robi i w ogóle...
Ale trzeba przyznać, że gra aktorów nie jest tragiczna . . To nie miał być thiler, czy dramat o marzeniach niepełnosprawnego. W bezmyślnym American pie, czy KAc Vegas się zapatrujecie, a polska komedia bez ładu i składu jest czymś beznadziejnym? Może rzeczywiście ten film należy do drugiej lub nawet do ostatniej kategorii, chcę jednak zwrócić uwagę, że mentalność większości tzw kinomaniaków jest taka, że ten sam film nakręcony w USA, gdzie występowaliby amerykańscy aktorzy, który by wyreżyserował amerykański reżyser, bawił by z takim samym samym scenariuszem, większość tych, którzy w Polskim wydaniu obrzucają film błotem. Polscy aktorzy nie są kiepscy. I wcale nie grająą sztucznie . TO BY BYŁO NA TYLE W TEMACIE KAC WAWY. NIE URYWA, JEST SŁABY , ALE SĄ ŚMIESZNE SCENY. OGÓLNIE 5/10, ALE DAŁEM 8 BO OCENA TEGO FILMU JEST STRASZNIE ZANIŻONA !!!

ocenił(a) film na 1

"Polscy aktorzy nie są kiepscy. I wcale nie grająą sztucznie" - tego nie powiedziałam. Szanuję i podziwiam polskich aktorów. Także tych, którzy zagrali tutaj (Borys Szyc przykładowo pokazał co potrafi w "enen" czy "symetrii"). Jest wiele bardzo dobrych polskich komedii bijących wspomniane 'American Pie' czy 'Kac Vegas' na głowę. Zostanę jednak przy swoim - w Kac Wawa aktorzy nie zagrali, tylko odwalili fuszerkę.

użytkownik usunięty
majtreja90

Bo o to chodziło od początku w tym filmie. Tak to miało wyglądać . Rozumiem, że się komuś nie podoba, ale dawanie jedynki uważam za bezsensowne

ocenił(a) film na 4

Szyc i Bohosiewicz to akurat byli bardzo zabawni w tym filmie (inni aktorzy zreszta tez). Film połozył beznadziejna reżyseria, taki sobie scenariusz, tragiczne udzwiękowienie i nieporadne próby bycia" super luzacką podróbką" kacvegas ( i paru innych filmow tez). Aktorzy byli ok.

ocenił(a) film na 1
Qaziqs

Dla mnie nie byli zabawni, tylko śmieszni. A wręcz żenujący. Bez urazy.

użytkownik usunięty
majtreja90

Skoro byli śmieszni to nie rozumiem twojej oceny . Aktor, który gra w komedii z założenia ma być śmieszny i głupi

ocenił(a) film na 1

Nie wiem jak rozumiesz słowo śmieszny i zabawny. Ja wymagam od aktorów komediowych, aby byli zabawni - jest to określenie pozytywne, określające kogoś, kto potrafi wywołać uśmiech na twarzy. Śmieszny, też może oczywiście oznaczać, kogoś kto jest bardzo zabawny. W tym kontekście jednak śmieszności aktorów w "Kac Wawa", bliżej jest do określeń takich jak: żenada, obciach, wiocha, wstyd, niż: dowcipny, zabawny, komiczny.

ocenił(a) film na 1
majtreja90

ktoś powiedział: spierając się z debilem jesteś skazana na porażkę. najpierw sprowadzi cię do swego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem. najlepiej świadczy o nim zdanie które sam napisał: "NIE URYWA, JEST SŁABY , ALE SĄ ŚMIESZNE SCENY. OGÓLNIE 5/10, ALE DAŁEM 8 BO OCENA TEGO FILMU JEST STRASZNIE ZANIŻONA" po czym zaznacza że kocha ten film. o co tu chodzi? nie ma sensu wnikać w meandry jego umysłu bo ich poprostu nie ma.

użytkownik usunięty
radek_83

W ani jednym zdaniu nie napisałem, że kocham ten film .

ocenił(a) film na 1

serduszko przy ocenie oznacza że tak właśnie jest. jak spytał Żorż Ponimirski Nikodema: "rozumie osoba?"

użytkownik usunięty
radek_83

To że mam jakieś filmy w ulubionych nie znaczy że kocham jakiś film . Mam wiele filmów z serduszkami, które wcale mnie nie zachwyciły

użytkownik usunięty
radek_83

Dużo filmów ma u mnie wysoką ocene i mam je w ulubionych , z tego względu , bo uważam, że mają o wiele zaniżoną ocene na filmwebie

ocenił(a) film na 1

ocenianie za pomocą średniej głosów, polega na tym że każdy wystawia taką ocenę na jaką według niego film zasługuje. jeśli tak się nie robi cały ten system nie ma sensu. poza tym co Cię obchodzi że ten czy tamten film ma inną ocenę niż wg Ciebie powinien mieć? A co w przypadku gdy w Twoim mniemaniu ocena jest zawyżona? przypuśćmy że film ma ocenę 8,6.Tobie też się podoba ale tylko na 7. co wtedy robisz? dajesz 2 lub 3 żeby miał bliżej tego co Ty chcesz żeby miał? to głupota. nie wiem po co Ci to tłumaczę chyba dlatego że nudzę się w robocie. przyjmiesz to albo nie. pewnie nie, ale nie obchodzi mnie to.

użytkownik usunięty
radek_83

Tak właśnie robię, jeżeli według mnie film ma zbyt wysoką ocene daje mu maximum 3 żeby jej nie zawyżać . Po za tym jeżeli jakiś film, który ma ocenę 8,6 a mi się podobał to od razu daje 10 bo nie ma takiej możliwości żeby mniej mi się podobał jeżeli ma ocene 8,6 . Każdy ma jakiś swój sposób oceniania, nigdzie nie jest napisane, że jest jedno kryterium oceniania filmów. Każdy ma jakiś tam swój system .

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
użytkownik usunięty
radek_83

Po raz kolejny ponawiam prośbę o usunięcie tego posta, jest niezgodny z regulaminem , obraża moją osobę.

A obrażanie widza przez robienie takich filmów jak Kac Wawa?

użytkownik usunięty
koles80

Nie wydaje mi się żeby Kac Wawa kogokolwiek obrażał . Zawsze znajdą się ludzie, którym się spodoba taka debilna prostacka komedia, i ja do nich należę

Rozumiem, debilne, prostackie komedie są dla ludzi takich jak te komedie

ocenił(a) film na 1
majtreja90

a i jeszcze polecam film Idiokracja. to obraz świata dalekiej przyszłości gdzie 99,9% ludności na świecie to smalczyki130 i też chodzą do kina.

ocenił(a) film na 1
ocenił(a) film na 1
jurata

Chociaż to w sumie smutne jest...

ocenił(a) film na 1
jurata

trochę tak:) wszystkiemu winna jest telewizja i głupoty które tam ludziom pokazują. taki smalczyk siedzi w fotelu i z otwartą buzią podziwia zmieniające się, ogłupiające obrazki.

Nie, komedia nie musi być głupia

nemo989

strzelam - komedia powinna być śmieszna ?

koles80

Strzeliłeś i trafiłeś

nemo989

to oni o tym nie wiedzieli?

Wszystkie oceny są do tego, by je używać , a "1" jest tutaj zasłużona.

Niestety ocena "1" mimo iż jest ona dość specyficzna jest tutaj wielce na miejscu. Zawsze znajdzie się jakiś fan czegoś żenującego.

ocenił(a) film na 1

a dawanie ósemki tylko żeby podnieść temu " dziełu" ocene to niby ma sens????????

ocenił(a) film na 1
milanac

Daj spokoj, przeciez widac ze to klakier. Udziela sie tu jak tylko moze zeby wszystkich przekonac do kac srawy.

ocenił(a) film na 1

Od kiedy w filmie chodzi o fuszerke??

użytkownik usunięty
jurata

Nie zrozumiałem pytania.

majtreja90

Ja obejżałem i potwierdzam. Żenada pomieszana z kloaczym "humorem".

użytkownik usunięty
koles80

A właśnie tzw. kloaczny humor to jest to co najlepsze w komedii

Zawsze znajdzie się ktoś dla kogo obcowanie z marnościami, to to co jest najlepsze w życiu.

czy zdajesz sobie sprawę jaki obciach robisz sobie takimi wypowiedziami?

użytkownik usunięty
użytkownik usunięty
marchewa005

Wcale go nie uwilebiam, już mi sie nie chce tłumaczyć dlaczego dałem taką wysoką ocene. A komedie o któych piszesz są amerykańskie co w moich oczach od razu je dyskwalifikuje bo nienawidze amerykańskich komedii i dlatego praktycznie wszystkie amerykańskie komedie oceniłem na 1

Może nie zrozumiałeś amerykńskiej komedii, bo zapomniałeś o dołączeniu polskich napisów do filmu

użytkownik usunięty
nemo989

Nie po prostu są dla mnie zbyt plastikoe i idiotyczne stor razy bardziej niż nasze. A tak po za tym zagraniczne filmy uznaje wyłącznie z lektorem

Jeśli podoba ci się Kac Wawa to zapewne też nie umiesz czytać....

I właśnie mamy tutaj upadek polsiej komedii. Czy uda się wrócić do tradycji starych dobrych komedii ?

nemo989

Na szczęście nie mamy upadku polskiego widza

ocenił(a) film na 1
koles80

niska ocena tego gówna świadczy o tym że chyba jeszcze nie.

radek_83

Mam nadzieję, że tak

użytkownik usunięty
aviator48

Pewnie, że jest filmem plastikowym, ale w polskim wydaniu, co jestem w stanie przełknąć , w przeciwieństwie do amerykańskich komedi.