PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=6721}

Kevin sam w domu

Home Alone
1990
7,1 432 tys. ocen
7,1 10 1 431587
6,8 78 krytyków
Kevin sam w domu
powrót do forum filmu Kevin sam w domu

Dobrze, że się rozchorowałem, w końcu, ponownie po latach oglądnę całego :) Tak raz na pięć
lat można oglądać do końca życia heh

ocenił(a) film na 8
ewelina09179200

http://www.filmweb.pl/Asterix.Na.Olimpiadzie

ocenił(a) film na 8
lew890

Chyba, że pytałaś o to:
http://www.filmweb.pl/film/Shrek+ma+wielkie+oczy-2010-603228

lew890

o to pytałam... a jeszcze nie widziałam tego Shreka to sobie ogladnę i tak nic ciekawego w te święta nie puścili (oprócz Kevina oczywiście)... więc i tak skończy się na powtórce lostów ... w swieta zawsze zaległosci sie nadrabia, a tak ogólnie to WESOŁYCH ŚWIĄT :)

ocenił(a) film na 8
ewelina09179200

Nawzajem :)
"Lost" znam już do końca, świetny jest ostatni sezon i wzruszające zakończenie szóstej serii. Masz co oglądać.
A świąteczna ramówka też mnie nie zadowoliła, choć z przyjemnością przypomniałem sobie Babe, no i Kevina.

lew890

zakończenie niestety znam, nie ma to jak znajomi zaczynają przeżywać serial..... ale i tak Lock i Ben wymiatają.....
a jutro to chyba sobie będę przysypiać na Zaczarowanej, popatrze sobie przynajmniej na Dempseya i tak nic lepszego nie ma, a nno chyba, że ten shrek ...

ocenił(a) film na 10
ewelina09179200

Ja oglądałem Kevina dzisiaj, będę oglądał i jutro bo to najwspanialszy film świąteczny jaki kiedykolwiek powstał. Kojarzy mi się ze wszystkimi świętami z dzieciństwa. I mam nadzieję, że POLSAT będzie go puszczał nadal co rok.

Skeletor

Też mam taką nadzieję...... Kevin powinien być obowiązkowym punktem świątecznej ramówki tv...

ewelina09179200

Skąd się wziął temat Lost'ów? Dla mnie zakończenie jest super i stanowi wspaniałe wypełnienie serialu.

KanafaP

nie mówię, że zakończenie nie jest super.... po prostu nie widziałam wszystkich odcinków 6 sezonu a już znam zakończenie.... przez co tracisz cały klimat bo już wiesz mniej więcej do czego wszystko zmierza....
a tak ogólnie to temat lostów z narzekań na tv sie wziął.....

ewelina09179200

Widzę, że jesteś strasznie pesymistycznie nastawiona, nawet w święta. ; o Smajl!
A ja znałem zakończenie lostów na długo przed obejrzeniem odcinków 6 sezonu bo czytałem streszczenia odcinków serii, bo nie mogłem się powstrzymać a miałem za wolny net, żeby ściągnąć. Wcale nie zepsuło mi to oglądania, a nawet dodało trochę piękna, bo mogłem oglądać jak się odnajdywali itp. W tym serialu wcale nie jest najważniejszy koniec jako punkt kończący ich historie ale właśnie to jak dochodzili do tego końca, jak żyli, umierali i się odnajdowali ; )

KanafaP

Pesymistycznie nastawiona???? skąd Ci się to wzięło???? Wolę po prostu żeby serial mnie zaskakiwał, chyba wiesz o co chodzi:)
a poza tym to forum dotyczy Kevina a nie lostów

ocenił(a) film na 8
ewelina09179200

Ja na szczęście nie znałem zakończenia i miałem sporo wrażeń przy ostatnich odcinkach, zwłaszcza dwóch ostatnich połączonych w jeden (jak dla mnie jeszcze Hurley wymiatał).
A co do telewizyjnej ramówki, ja nie widzę w niej dziś niczego dla siebie, poza tym półgodzinnym Shrekiem. Mam nadzieję, że dorówna poziomem do Pada Shrek.

lew890

Pada Shrek, pada Shrek tra la la la la.... ;D Shrek nigdy nie zawiedzie a tymczasem seans powtórkowy Kevina......bo i tak nic nie ma lepszego.....
Hurley mógłby mieć profil na filmwebie pewnie fajnie by się z nim pisało o Gwiezdnych Wojnach.....

ocenił(a) film na 4
ewelina09179200

cholera, zapomjauem rze jezd kewin <psik!> kolejny rok zaprzepaszczony!

goku1701d

HA HA znalazłem!! Kasetę video spiraconą oczywiście z jakiejś blokowiskowej wypożyczalni, z Kevinem - kaseta z 1992 roku tzn., że pierwszy raz Kevina oglądałem w wieku 7 lat. Śmiało mogę stwierdzić iż oglądałem ten film z minimum 40 razy (za dzieciaka się go oglądało byle kiedy).

ocenił(a) film na 8
goku1701d

Ja pierwszy raz widziałem Kevina też na kasecie vhs, tyle że kolegi. Oglądaliśmy go w świetlicy w czasach wczesnej podstawówki.
Pamiętam chronicznie powtarzający się tekst kumpla "to musiało boleć". Dużo było przy tym śmiechu.
A jakby ktoś nie wiedział, teraz leci powtórka. Obejrzałem początek, ten który wczoraj sobie darowałem.

lew890

ja sobie odpuszczę, muszę spasować bo skoki narciarskie u mnie oglądają :(...

ocenił(a) film na 8
ewelina09179200

U mnie też, poza tym resztę widziałem wczoraj, na ten rok mi starczy.

lew890

za rok miejmy nadzieję też puszczą wtedy na pewno obejrzę....po raz setny:D

ewelina09179200

Poza tym jak Polsat mógł myśleć w ogóle o nie emitowaniu Kevina skoro w tym roku mamy dwudziestolecie premiery :)

ocenił(a) film na 8
goku1701d

Heh, trzeba to oblać ;)

goku1701d

Kevin jest od moich narodzin, przegapiłam 2 razy bo mnie wtedy jeszcze na świecie nie było....
a tak podsumowując Kevin się już skończył i znów wprowadził świąteczny klimat do domów wielu ludzi....

ocenił(a) film na 8
ewelina09179200

Wiesz, w 1990r. to była premiera kinowa, pierwszy raz w telewizji dali go ładnych kilka lat później.

lew890

to całe szczęście mam nadzieję, że mama nie wzięła w wózku na premierę do kina, ciekawe kiedy pierwszy raz puścili w Polsacie bo chyba inna stacja tego nie emitowała???....

ewelina09179200

Kilka razy na TVP chodziło, Polsat jeszcze nie istniał.