co rok ogląda Kevina miliony ludzi a na Film Web ma tak niską średnią on powinien być minimum
w randze pierwszej dziesiątki a nie tak daleko,,,,,,,,,,,,,
Teraz jest na 1600 miejscu według mnie powinien być tak koło 200 miejsca ale na pewno nie w pierwszej dziesiątce... Kevin to super film oglądam co roku od 2000r. kiedy byłem w przedszkolu ale to film tylko na święta. I jak miałby być twoim zdaniem w pierwszej dziesiątce to znaczy że byłby mniej więcej równy z takimi klasykami kina jak Ojciec Chrzestny, Zielona Mila, Forrest Gump, Skazani na Shawshank, Leon Zawodowiec, Pulp Fiction czy genialny gangsterski film Chłopcy Z Ferajny ... według mnie powinien być najwyżej koło 200 miejsca ;) a w Nowym Jorku tak koło 400 miejsca bo sequel w miarę dobry ;)
Tak tylko zauważ że te filmy co wymieniłeś to są do obejrzenia góra z 3 razy i później już by nudziły oglądając,a Kevina ludzie oglądają co rok i nie są nim znudzeni,to jest nie zniszczalny film i dlatego tak wysoko go oceniam;)
Wiem, ja też uwielbiam Kevina, Kevin dodaje klimatu świętom i to jest jego wielki plus, ale powiedzmy w Kevinie gra aktorska jest dobra ale nie idealna, w ogóle w Kevinie nie ma ani jednego aktora który były chociaż w pierwszej setce najlepszych aktorów, poczytaj choćby w ciekawostkach Kevin ma bardzo dużo drobnych błędów takich jak np. mama Kevina sprzedaje na lotnisku kolczyki a pod koniec filmu ma je nadal na sobie, Kevin wchodzi do kościoła w normalnych spodniach ale wychodzi w jeansach, telefon z którego w Francji dzwoni mama Kevina nie wymaga użycie karty a w latach 90 wszystkie telefony wymagały karty co oznacza że tą scenę kręcili w USA a nie w Francji. Te wszystkie małe wady składają się na to że film zajmuje takie miejsce jakie ma. A co do plusów to na pewno SUPER KLIMAT, ścieżka dźwiękowa, dużo śmiechu w Harrego i Marva itp. ;D
Sory z błąd z wcześniejszego posta Joe Pesci czyli aktor który gra Harrego jest w pierwszej 100 najlepszych aktorów ;) ale tylko on a np. tacy Chłopcy Z Ferajny to Ray Liotta, Rober DeNiro, Joe Pesci, Ojciec Chrzestny do Marlo Brando, Al Pacino, James Caan
Wiesz co mi takie błędy nie przeszkadzają nawet na to uwagi nie zwracałem,a aktorzy nie muszą być wielkimi gwiazdami żeby film był mega wypasiony i beż tego Kevin wymiata nawet druga część jego jest super i zbytnio nie odstaje od jedynki.A popatrz np.taki głupi Władca pierścienia taki trrolowaty film i jak wysoko jest w rankingu a jest o wiele gorszy......
Z tymi Władcami Pierścieni się z tobą zgodzę ;), filmy fantasy mnie nie jarają, pewnie wielu by się wkurzyło ale według mnie ten film jest słaby, a co do Kevina to mi też te błędy nie przeszkadzają, ale krytykom filmowym tak, i popatrz na Kevina na filmwebie ludzie głosują tylko w okresie jesienno-zimowym bo tylko wtedy go oglądają a takich Chłopców Z Ferajny ludzie oglądają cały rok dlatego stoi wyżej w rankingu od Kevina. A co do Kevina W Nowym Jorku to jest równie dobry co Kevin Sam W Domu, prawie w ogóle nie odstaje od pierwszej części co jest rzadkie, często sequele filmów są już słabe, bardzo dobrze wyszło to właśnie Kevinowi także Zabójczej Broni lub Szklanej Pułapce
Zgadzam się ale nie powiesz że ludzie np.takich Ch.z F.oglądają kilka razy w roku albo tyle razy co Kevina ten film jest bardzo dobry ale jak już wspomniałem do obejrzenia góra 3 razy i to na tyle ja np.już wole o sto razy Titanica którego oglądam prawie za każdym razem leci w TV.a też jest strasznie daleko w rankingu co mocno mnie dziwi zobacz tyle lat po premierze a go odnowili i puścili w 3D i zobacz ile ludzi na nim w kinie było ponownie a mogli go olać spokojnie bo w końcu też co roku mogą go w tv obejrzeć,i mogę się założyć że gdyby Kevina tak odnowili i puścili w 3D to jeszcze by miał więcej widzów w kinach niż sam Titanic;)
Kevina by i tak nie odnowili bo tam nie ma efektów specjalnych a w Titanicu są ;). Ale jakby go puścili w święta w kinie to pewnie by przyszło dużo osób. Ale są filmy które można oglądać 100 razy a nie które tylko 3, te co się ogląda 100 razy to głównie komedia lub takie jak Kevin czyli świąteczne. Ja jeszcze np. Gliniarza Z Beverly Hills oglądałem już chyba z 30 razy i nadal idzie obejrzeć, a Chłopcy Z Ferajny to film gangsterski to wiadomo że góra na 3 razy ale to nie znaczy że nie jest dobry. Chłopcy Z Ferajny to według mnie najlepszy film gangsterski o mafiach z USA, nawet przeczytałem książkę Chłopcy Z Ferajny na podstawie której potem ten film nakręcili, polecam, a z gangsterskich to jeszcze Bonnie I Clyde, a z takich też amerykańskich dramatach sensacyjnych to Taksówkarz ;) z Robertem DeNiro
A ja właśnie dlatego, że ten film leci co roku nie mogę go ścierpieć. Normalnie mdli mnie na samo wspomnienie... ile można? Już nawet nie jestem w stanie mu oceny wystawić, bo tak mnie od niego odrzuca, że bym najchętniej dała mu 1... a przecież jest to całkiem niezły film...
Zgadzam sie, choc dla mnie to tak w pierwszej 100, to powinien byc, ale na 10, to troche za slaby... Mimo to, to jeden z moich ulubionych filmow. Daje 10/10 i pozdrawiam ;)
Jaki filmy tego pokroju okupywały listę top to byłby koniec filmwebu.To zwykła familijna komedyjka jakich wiele.
"Kevin sam w domu" jest stałym elementem świąt, i jest znakomitą komedią (nawet dostał nagrodę Guinessa za bycie najbardziej dochodową komedią wszechczasów), ale jakby nie było, to wciąż tylko komedia familijna, o wiele gorsza od Władcy Pierścieni, Star Warsów, lub nawet (wg. mnie) Harry'ego Potter'a