Film jest extra!! A nie podoba się tylko tym, co przeczytali książkę wcześniej. Ale czy znacie jakis film co w nim wszystkie nawet najdrobniejsze szcóły są takie same jak w książce?! Bo ja nie. Film nie podoba się ze względu na to, że jest za dużo różnicy między nim a książką. Ale spójrzcie na niego obiektywnie!! Jest super, naprawdę polecam!! Poszłabym jeszcze raz, ale właśnie mi się ściągnął;) Polecam i zachęcasz szczególnie te osoby, które jeszcze nie przeczytały książki=))
ja czytałam książkę, a i tak bardzo mi się podobało. uważam, że trzeba mieć do tego odpowiedni dystans i idąc do kina pogodzić się z faktem, że film jest nakręcony NA PODSTAWIE książki, a nie jest jej wiernym odwzorowaniem.
pozdrawiam.
jigsaw
Mi się ten film też podobał, a tez najpierw przeczytałam książkę. Jak dla mnie to on miał bardzo dużo wspólnego z książką, po prostu książka to jedno a film to drugie, nie da się wiernie odwzorowac atmosfery książki. Wszystkie szczegóły w miarę wiernie odwzorowane, jedynie Sophie wyobrażałam sobie inaczej...