Napewno wielu ludzi zastanawia się na jaki film pojsc do kina?? Jakie jest wasze zdanie?? Który film jest lepszy?? Ja osobiście wybralem X-men... ale moze Kod jest lepszy??
Oczywiście, że Kod jest lepszy. X men ma tylko imponujące efekty specjalne. Nic poza tym.Dodatkowo 3 cześćjuż nie trzyma w napieciu jak druga czy pierwsza. Wydaje się, że trójka została zrobiona niepotrzebnie. Fani na pewno się zawiodą.
CO TO MA BYĆ ZA PORÓWNANIE?!?!
X-Men niech się schowa.
Kod da Vinci jest o wiele lepszy
Pczywiście że x-men. Kod nie ma kompletnie nic by wogóle stanąc do walki z x-menem. Przedewszystkim frekwencja kodu po dwóch tygodniach w kinie spadła o 2/3, co oczywiście świadczy o tym, że ludzie przestali na ten film chodzic do kina kiedy tylko pojawiły się osoby relacjonujące, że to shit.
Oj Leszczyku Leszczyku widze, z ciebie jest wiejski głupek który g....o wie. jeżeli lubisz takie filmy jak Spiderman czy inny Daredevil to idź na X-mana a jeżeli jesteś człowiekiem otwartym i interesuje cie coś bardziej ambitnego to poczekaj sobie na nowy film Davida Lyncha, a jeśli lubisz X-mana to sobie poczytaj komiksy(bez problemu je ściąniesz z neta) są lepsze od filmu. Ja bym ci polecał Da Vinciego. albo se strzep przy Kurierze 2 jeżeli cie takie kino jara ( ehhhhh sorki za słownictwo.... pijany jestem)
"Oj Leszczyku Leszczyku widze, z ciebie jest wiejski głupek który g....o wie. "
Jeśli uwarzasz kod za ambitny film to masz probloem :)
Próbowałeś czytać recenzje tych filmów chociażby? :)
Rozumiesz, że należą do innego gatunku?
Zastanawiałeśsię nad tematem tego wątku?
"jeżeli lubisz takie filmy jak Spiderman czy inny Daredevil to idź na X-mana"
Uwielbiam :]
"a jeżeli jesteś człowiekiem otwartym i interesuje cie coś bardziej ambitnego to poczekaj sobie na nowy film Davida Lyncha"
Nie dzięki, zamiast czekać wole 7 razy pójść do kina.
I ja jestem jaknajbardziej otwarty, to ty masz zawężoną perspektywę do filmów w twoim mniemaniu ambitnych.
"a jeśli lubisz X-mana to sobie poczytaj komiksy"
Generalnie stąd się bierze sympatia do x-menów, z komiksów :]
"Ja bym ci polecał Da Vinciego."
To znaczy, że mało czytałeś moich postów na tym forum :)
"albo se strzep przy Kurierze 2 jeżeli cie takie kino jara"
Pzzy pierwszym se strzepałem, przy drógim mi sie nie chciało...
Miłośnik ambitnych filmów polecający mi największe komercyjne gówno tego roku, LOL, odrazu widać, że miłośnik ambitnego kina z ciebie i niewątpliwie należy się liczyć z twoim zdaniem :)
co to za nietrafne porównanie, ale osobiście uważam że kod da Vinci (widzialam obydwa filmy)
Nie da się porównać tych filmów, ale jeśli ktoś nie przepada za komiksami i fantastyką, to raczej polecała bym "Kod". Poza tym, ten film budzi obecnie tyle kontrowersji, że wręcz "wypada" go obejrzeć.
Porównanie jest trafne poniewaz ja nie jestem fanem tylko jednego gatubku i lubie rozne filmy. Tak samo jak wile osób na tym forum. Filmy weszły do kin prawie równocześnie i dlatego nalezy je porównac.
Ale pytanie i tak jest bezsensowne, bo na forum kodu ludzie ci powiedza ze kod jest lepszy, a na forum x-men, ze x-men jest lepszy
Ja nie ogladalam X-mena dlatego nie wiem co bym mogla polecic. Ale mnie osobiscie nie kreca filmy s-f . Ale Kod bym mogal polecic ;) trzeba sie wkoncu dowiedziec, o co tyle chalasu.
Pozdro.
Obejrzalem Kod i jest do nieczego, szczęście ze poszedlem do kina na X mena. A takie pytanie czasami muszą byc zadawane :P
Dzisiaj obejrzałem Kod i jestem POTWORNIE ZAWIEDZIONY!!! Oglądając ten film mam wrażenie ze to już było. Gdyby nie ten rozgłos to film nie odniósł by takiego sukcesu (tylko i wyłącznie kasowego bo większość krytyków ocenia film negatywnie) Mam wrażenie że coś nie wyszło. Film oceniam 6/10 głównie za obsadę aktorską i sympatię do książki. Zdecydowanie poleciłby X-men 3 choć to zależy kto jaki gatunek lubi. X-men 3 jest bardzo dobrym filmem niczego w nim nie brakuje efekty fabuła scenariusz sensowne wątki wszystko jasne i na temat plus doskonali aktorzy. Choć jeśli chodzi o te watki itp to także mocna strona Kodu ale......