Kod da Vinci

The Da Vinci Code
2006
6,7 584 tys. ocen
6,7 10 1 583792
4,8 44 krytyków
Kod da Vinci
powrót do forum filmu Kod da Vinci

A mianowicie jaka jest najlepsza metoda nauki języka ang oprócz oczywiście wyjazdu za granice, ja znam język ang nieźle ale (szczególnie bardzo dobrze go rozumiem z pisownią też nie jest najgorzej ale gramatyka już słabo). Jak myślicie czy uczenie się 50 słówek dziennie jest skuteczne (potrzebuje na to ok 2 godzin, po takim czasie słówka umiem świetnie) przy okazji wspomne że mam 17 lat. Pisze to filmwebie bo onet mi się spieprzył, a wiem że na tej stronce nie zabraknie inteligentnych ludzi którzy mi doradzą. TAK WIĘĆ CZEKAM I POZDRAWIAM.

ocenił(a) film na 10
Fable_Greckart

Hmm...ja angielski znam swietnie i polece Ci pewna metode.Nauka przez muzyke.Sluchaj duzo zagranicznych piosenek majac caly czas przed oczyma tekst danego utworu.Jezeli nie rozumiesz jakichs slowek,po prostu je przetlumacz.Po pewnym czasie gramatyka sama wejdzie Ci do glowy i bedziesz sie nia poslugiwala instynktownie.Powodzenia zycze:) Pozdrawiam:))

Fable_Greckart

Jeśli masz pieniądze,to zapisz się na kursy do szkoły Berlitza.
Jeśli nie,to najlepiej uczyć się przez oglądanie filmów w oryginale i z napisami w języku angielskim.Dzięki temu poznasz nie tylko wymowę słówek i zwrotów,ale także poznasz zwroty,sposób ich użycia i w jakich sytuacjach ich używać.Najlepiej oglądać filmy,w których grają aktorzy,których ojczystym językiem jest angielski.Pewnym problemem może być oczywiście rozumienie pewnych zwrotów czy wyrazów.Ale można temu zaradzić poprzez ściągnięcie także napisów w języku polskim i trzymanie pod ręką słownika.
Nauki poprzez piosenki nie polecam,ponieważ jest to język dość specyficzny,zbliżony raczej do utworów poetyckich.Zgadzam się oczywiście,że niektóre piosenki są znakomite pod względem tekstowym i dobrze zrozumiałe,ale jednak trudniej je znaleźć niż filmy.Film może być dowolny,piosenka jednak nie.
Pozdrawiam.

Fable_Greckart

Jeśli masz pieniądze,to zapisz się na kursy do szkoły Berlitza.
Jeśli nie,to najlepiej uczyć się przez oglądanie filmów w oryginale i z napisami w języku angielskim.Dzięki temu poznasz nie tylko wymowę słówek i zwrotów,ale także poznasz zwroty,sposób ich użycia i w jakich sytuacjach ich używać.Najlepiej oglądać filmy,w których grają aktorzy,których ojczystym językiem jest angielski.Pewnym problemem może być oczywiście rozumienie pewnych zwrotów czy wyrazów.Ale można temu zaradzić poprzez ściągnięcie także napisów w języku polskim i trzymanie pod ręką słownika.
Nauki poprzez piosenki nie polecam,ponieważ jest to język dość specyficzny,zbliżony raczej do utworów poetyckich.Zgadzam się oczywiście,że niektóre piosenki są znakomite pod względem tekstowym i dobrze zrozumiałe,ale jednak trudniej je znaleźć niż filmy.Film może być dowolny,piosenka jednak nie.
Pozdrawiam.

Fable_Greckart

Oglądaj filmy po angielsku i z angielskimi, a nie polskimi napisami. A przede wszystkim czytaj książki po angielsku - klasyki literatury znajdziesz w księgarniach językowych za niewielkie pieniądze, a czytając książki w oryginale poznasz dużo słówek i w ogóle z czasem będziesz coraz więcej rozumieć. Na początek proponuję "The Picture of Dorian Gray", bo ta książka jest napisana przystępnym językiem i jest bardzo ciekawa.
Ja studiuję filologię angielską, ale niewiele czasu poświęcam na naukę słówek, naprawdę lepiej czytać, a jak trafisz na nieznane słowo, możesz je zapisać z tłumaczeniem w specjalnie do tego założonym zeszycie.
Najlepiej jest poznawać słownictwo w różnych kontekstach, a nie tak wyrwane ze słownika.
Pozdrawiam:-)

Veda12

Dzięki za wszystko szczególnie za ostatnią wypowiedź jeszcze raz thanks.