PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=589666}

Kopciuszek

Cinderella
2015
6,6 76 tys. ocen
6,6 10 1 75947
6,2 35 krytyków
Kopciuszek
powrót do forum filmu Kopciuszek

Wiem, że się czepiam o "głupi szczegół" i najprawdopodobniej takie rzeczy nie są specjalnie ważne, ale
czy w pantofelku, który widać na plakacie, da się chodzić/tańczyć? Jest dziwnie wyprofilowany na pięcie
(żeby dobrze trzymał i nie spadł?), na pewno po balu (albo nawet przed) stopa jest obolała, kapcie do
tańca niewygodne i i trudno wytrzymać z nimi na nogach przez całą noc. Ale pewnie się nie znam, bo
mnie wszystkie buty ocierają, więc obcasów nawet nie biorę pod uwagę przy kupowaniu nowych...

Pirat_z_Karaibow

Masz rację, czepiasz się. xD
A tak poważnie, nie zwróciłam na to wcześniej uwagi, ale na bank bym w tak wyprofilowanych butach nawet nie dotarła na bal, o tańczeniu nie wspominając. ;p

Pirat_z_Karaibow

też to zauważyłam :D ale czy kogokolwiek kiedykolwiek obchodził realizm, jeśli chodzi o postacie kobiece? :D

Pirat_z_Karaibow

nie całą noc. do północy ;)

ocenił(a) film na 7
Pirat_z_Karaibow

Oj tam oj tam wszyscy wiedzą że but na bal nie ma być wygodny tylko ma wyglądać ;)
A tak na poważnie to ja kocham obcasy i koturny ale tego bucika bym za Chiny nie ubrała ;P nie dość że odciski i otarcia gwarantowane to jeszcze na 200% zgubiła bym ich i to wychodząc z domu o dojściu na imprezę nie wspomnę ;P no chyba że przykleiła bym je do stopy np taśmą dwustronną ;) w "czasach Kopciuszka" nie mieli jeszcze tego zaiście cudownego wynalazku więc nie ma się co dziwić że dziewczyna pogubiła buty jak "wracała do domu"...

Pirat_z_Karaibow

Szklany pantofelek jest do dupy!

ocenił(a) film na 6
Pirat_z_Karaibow

Ale co to za pytanie, pantofelek jest KRYSZTAŁOWY, a więc twardy i nawet w najmniejszym stopniu nieelastyczny. Każda kobieta po dziesięciu krokach w czymś takim wyłaby niczym zarzynane prosię.

Pirat_z_Karaibow

a to nie są przypadkiem magiczne buty, które idalnie pasują na stopę Kopciuszka i już?

ocenił(a) film na 6
Pirat_z_Karaibow

To były buty reprezentacyjne. A w końcu ten but musiał być niewygodny inaczej by go celowo nie "zgubiła". Jak wtedy książę by ją potem odnalazł ?

Pirat_z_Karaibow

Okropne te buty, przód koszmarnie wysoki i pod dziwnym kątem.

ocenił(a) film na 6
Pirat_z_Karaibow

Nie lubie obcasów, i za nic bym nie włozyła takich z zakrytymi palcami. Nie wygodnie mi w takich na niskim, a co dopiero w tym koszmarze. Patrząc na to co piszecie moge tylko dodać że pantofelek według bajki był szklany/kryształowy wiec plakat ma sens :P mimo że tego "koszmaru" nikt naprawdę by nie nosił (chyba ze by był magicznie super wygodny).

ocenił(a) film na 6
Pirat_z_Karaibow

Nie da się nie tylko przez kształty (to właściwie czepianie się) ale kwestia materiału, przez brak elastyczności szkła nie da się chodzić w takich butach co w sumie było już w paru miejscach filmowo serialowych poruszane.

ocenił(a) film na 9
Pirat_z_Karaibow

Oczywiście, że nie da się chodzić, ale jest to jeden z typowych magicznych, cudownych, a niepraktycznych elementów bajkowych. Nikt nie bierze na serio, podobnie jak złotych dzieci w niedźwiedzich skórach i innych atrakcji. Chodzi o efekt, nie o praktykę.