Korpus weteranów

The Hard Corps
2006
6,0 5,2 tys. ocen
6,0 10 1 5212
Korpus weteranów
powrót do forum filmu Korpus weteranów

Krótko ale na temat.

użytkownik usunięty

Według mnie ten kto uważa, ze Van Damme to cienias itd...po prostu mu zazdrości, ma kompleksy i pewnie gdyby zostałby z nim sam na sam nie byłby już taki cwany. Zarabiacie najniższą krajową i frustracja i zawiść was zżera? Osiągnijcie to co on to pogadamy.

ocenił(a) film na 5

Ale tu chodzi o jego zdolności aktorskie - a te zdaniem niektórych nie są najlepsze. A co do "zostania z van Dammem sam na sam" - naprawdę myślisz, że dorośli faceci rozwiązują swoje problemy, piorąc się po ryjach? :-D

użytkownik usunięty
marek_misiak

Dokładnie, tak właśnie myślę. Tą metodę perswazji stosuje na cwaniaczkach mój mąż i ona najlepiej " przemawia " do rozmumu.Tyle. Po drugie - nie widziałam Ciebie jeszcze w zadnym filmie...

ocenił(a) film na 5

Ośmielę się tylko przypomnieć, że w Polsce pobicie jest karalne :-) A to, że ktoś umie obić komuś twarz, nie świadczy o jego wartości - co najwyżej o tym, że nie ma oporów przed stosowaniem przemocy, a nie jest to dobra cecha.

użytkownik usunięty
marek_misiak

And then...Jak nie ma świadków to ten ktoś może Ci naskoczyć a w ogóle to nie mówię o pobiciu tylko o " nauce" w postaci np: jednego strzału.Understood? Niektórzy są za głupi na rozmowę, tyle w temacie.

ocenił(a) film na 5

Niektórzy są za głupi na zrozumienie, że przemocy nie stosują cywilizowani faceci...

użytkownik usunięty
marek_misiak

A ten dalej swoje...Żyj dalej w swoim świecie bo ten prawdziwy jest w większości brutalny i zły.

ocenił(a) film na 5

Żyję już w tym świecie ponad 30 lat. Mam rodzinę. I nie widzę potrzeby lania ludzi po gębach. Tak samo inni faceci wśród mojej rodziny i znajomych. Więc uwierz mi - to nie jest norma. BTW: A jeśli Twój mąż któregoś dnia trafi na kogoś, kto jemu wleje? :-) Nie takich cwaniaków już widziałem.

użytkownik usunięty
marek_misiak

Słuchaj facet, ja żyję na ty świecie rok krócej od Ciebie,choć wiele już doświadczyłam złego i też mam rodzinę. Staram się być dobrym człowiekiem i żyć uczciwie ale zauważyłam, że większość to ludzie prymitywni i źli, którzy mają drugiego głęboko w d.pie bo liczy się tylko kasa i znajomki. Nie napisałam, ze mój mąż to tępy " kark ", który obija wszystkich na lewo i prawo lecz czasami zaatakuje, kiedy ktoś naprawdę się o to prosi czy mu dokuczy, albo oczerni mnie czy naszą rodzinę. Czy teraz już rozumiesz? To bardzo opanowany i kulturalny facet ale czasami po prostu nie da się porozmawiać i trzeba użyć siły. Ja też musiałam kiedyś " uspokoić" koleżankę.Poza tym jestem bardzo spokojna, chyba, ze ktoś mi wejdzie w drogę.

ocenił(a) film na 5

W takim razie mamy po prostu inne doświadczenia. Mnie otaczają ludzie przejmujący się innymi i niemyślący głównie o kasie. A jeśli chodzi o przemoc - używam jej tylko wtedy, gdy zostanę fizycznie zaatakowany. Gdy ktoś np. oczernia moją rodzinę słownie, odpowiadam słownie. Nigdy nie używam rąk przeciw słowom - i moja żona właśnie to we mnie ceni.

użytkownik usunięty
marek_misiak

To masz fajnie i doceniaj to .Mieszkaliśmy z mężem w różnych miejscach i zwykle ludzie byli właśnie tacy. Ja doceniam mojego męża, który ciężko haruje, żeby zapewnic mi i dziecku godny byt. Kojarzy mi sie z Van Damme'em bo dla mnie to taki niestrudzony wojownik w życiu. Jego filmy to dla mnie wspaniała rozrywka.

ocenił(a) film na 5

Dla mnie też - i ja też ciężko pracuję :-) Może to kwestia tego, że obracam się wśród ludzi związanych z duszpasterstwami akademickimi i organizacjami pozarządowymi. A z filmów z van Dammem najbardziej cenię "Strażnika czasu", "Nieuchwytny cel" i "Krzyżowy ogień".

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem