PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=6855}

Koszmar z ulicy Wiązów 3: Wojownicy snów

A Nightmare On Elm Street 3: Dream Warriors
1987
7,0 24 tys. ocen
7,0 10 1 24128
6,8 25 krytyków
Koszmar z ulicy Wiązów 3: Wojownicy snów
powrót do forum filmu Koszmar z ulicy Wiązów 3: Wojownicy snów

Miałem tę część na VHSie kiedy byłem mały i teraz gdy obejrzałem wydanie na DVD
dostrzegłem mała różnicę. Otóż w pierwszej scenie gdy Christen buduje domek włącza
radio by nie zasnąć. Pamiętam że na video gdy wielokrotnie oglądałem ten film leciał refren
utworu "Into the Fire" zespołu Dokken, a teraz na DVD leci solówka jakiegoś utworu
rockowego, być może tego samego, ale jednak solówka a nie refren. Ta scena jest w filmie
dwa razy i dwa razy leci solówka a nie refren. Niby mała różnica ale jednak. Ciekawe
dlaczego? Może ktoś wie? A w ogóle zawsze gdy lata temu "koszmary ..." leciały w TV to
puszczali część pierwszą, drugą, trzecią i piątą, a nigdy czwartej i szóstej ( siódma była zbyt
nowa na TV wtedy ). Też mnie to zawsze zastanawiało. Może ktoś wie czemu ?

maurycy_86

Kiedyś oglądałem w tv część czwartą. Puścili ją przynajmniej raz na rtl7.

Zelgadiss

To prawda, ale było to już w czasach gdy było rtl 7, tvn i inne. Mi chodziło o czasy wcześniejsze, gdy byłem mały. Wtedy była jedynie telewizja publiczna i polsat na których za każdym razem leciały części 1,2,3 i 5..

ocenił(a) film na 8
maurycy_86

Ja pamiętam z kolei, że choć na DVD jest "Into the Fire" (refren - na jednej z wersji całego filmu na YouTube właśnie leciała jakaś solówka - cuda się dzieją), to na YouTube w śnie z pielęgniarką aktorka ją grająca ma ubrany stanik (na TVN, VHS i DVD go nie miała).

Shiloh

Z tą piosenką to nie wiem o co chodzi, trzeba by pogrzebać głębiej. Ale o tym staniku to wiem. nakręcono dwie wersje tej sceny, ale nie sądziłem że trafiła do którejś z wersji filmu. Jeśli jesteś fanem serii to polecam ci ponad trzy godzinny film dokumentalny o serii " Never Sleep Again- The Elm Street Legancy" . Jest świetny, mnóstwo ciekawostek odnośnie produkcji filmów i w ogóle.