Niech mi ktoś poda 5 horrorów na których naprawdę można się przestraszyć.
podam te, na których ja się bałam ale to nie znaczy, że będą one Tobie odpowiadać
1. Sierociniec
2. Nieznajomi
3.Klątwa
4.Nieproszeni goście (może nie to żebym się bała, ale mi się podobał)
5. Sierota
Ale powtarzam, to moje zdanie ;-) jeśli znacie lepsze - piszcie ! :)
Dzieki za propozycje. Aczkolwiek Klątwe oglądalem i Sierote, Grudge naprawde zrobil na mnie wrazenie jeden z lepszych horrorów.A co do Sieroty to nie uwazam tego za horror,a thiller i to w dodatku marny..
Z tych, które oglądałem to polecam:
1.Koszmar z ulicy wiązów (Pierwszą część, jedyną najlepszą z całej serii.)
2.Hellreiser (Ostrzegam, można się na tym porzygać.)
3.To (Mimo, że na strasznego to nie wygląda, ale moja mama spać po nim nie mogła. To jest właśnie wyjątkowe, że film straszy, a nie obrzydza)
4.Nieznajomi (Ja się po nim nie bałem, ale straszny to był.)
5.Obcy (Stary, ale jary. Ten film zna prawie każdy. Polecam całą serię.)
"2.Hellreiser (Ostrzegam, można się na tym porzygać.)"
I ty polecasz horrory ? Chyba nie widzailes ich zanadto
To, że miałem po nim odruchy wymiotne, to nie znaczy, że się bałem, ale może innym się spodoba...
popieram... Sierotę w sumie mało straszny ale końcówka...mmm.. w sumie nie gustuję w bardzo strasznych horrorach.. ale mogę jeszcze polecić Nienarodzony (ja oglądałam go sama w domu ok. 3 w nocy, efekt nieziemski) szósty zmysł (psychologiczny), Omen i chyba tyle co widziałam.. a z serii ochryda to Wzgórza mają oczy
Pozwolę się podpiąć do tematu. Podajcie jakieś tytuły fajnych horrorów, bo to co teraz serwują nam studia filmowe to są jakieś kpiny.
Również podaję te, które mi się podobały, ale to nie znaczy że są one najstraszniejsze czy najlepsze..bo na te mega straszne jeszcze nie trafiłam ;P
Pierwsze dwa to dobre thrillery, reszta horrory.
Nieuchwytny
Cena prawdy
*
Przypadek 39
Lustra
Stygmaty
Zejście
W sieci zła
Lęk
Misery
Siedem
Egzorcyzmy Emily Rose
1. Shutter - Widmo
2. Klątwa Ju-on (2003)!
3. Egzorcysta (1973)
4. Omen
5. Zejscie
Na tych filmach nie powinienes sie nudzic :P moze nawet Cie przestrasza tak jak mnie :)
Omen i Egzocrysta jak mogles je tutaj umiescić wiadomo ze je widzialem klasyka horrorów. Tak w ogole to wszystkie filmy widzialem z twojej listy :) i sa naprawde dobre.
wszystko zależy od podejścia. jesli jestes bardzo religijna i zdajesz sobie sprawę z tego, że ciebie też może dotknąć opętanie (lub choroba psychiczna, lub oba na raz- nie wiadomo), to można sie nie tylko przestraszyć, albo przerazić. każdy inaczej to odbiera. moja znajoma bała się iść spać, wiele osób przez podświadomośc budziło się o 3:00. A i znaleźli się tacy, to nieźle się podczas filmu obśmiali. Ja sama przetrwałam jakieś 40 min, jestem słaba psychicznie. Bałam się, ze bedzie mnie męczyło w snach. Po co się dobijać :)
Pzdr i.. słodkich snów.. "Raz, dwa.. Freddy już cię ma.." ;P
Lęk obejrzyj ! (ang. Shrooms), nie wiem czemu ma taka słaba srednia, ale ja bym dal mu 10 bo od samego poczatku do samego konca trzyma w napieciu i koncowka tez zajebista.
"Paranormal Activity"
"Paranormal Entity"
"THE BLAIR WITCH PROJECT"
"1408"
"Teksańska masakra piłą mechaniczną- Początek [Unrated]"
"Drabina Jakubowa"
moje zdanie :))
Shutter Widmo (2004)
Martwe Ptaki (Dead Birds) 2004
Egzorcysta 1973
Klątwa The Grudge
Halloween 1978
filmy które mną ''ruszyły'' ;) więcej raczej już nie pamiętam :/ no ale na tych chyba powinien być dreszczyk emocji...:) raczej standardowo...
Silent Hill
The Ring
Egzorcysta
To (kiedyś a teraz to nie wiem bo daaawno tego nie widziałem ale do Klownów uraz jest hehe)
Milczenie Owiec
Siedem
8MM
Halloween
Egzorcyzmy Emily Rose
Klątwa
Stygmaty
Frontiers
Lśnienie
Inside
Martyrs
FearDotCom
Blair Witch Project
Sierociniec
Udręczeni
Omen
Zejście
Dead Silence
Rec 1 i2
Koszmar z Ulicy Wiązów
Ej co to za film ten "To" ? ;D
Gdzie moge go obejrzeć? i Wgl nie moge go znaleść na filmografi ? ;o
http://www.filmweb.pl/film/To-1990-96266 - proszę Wiki.
-----------------------------
co do tematu:
Udręczeni
28 Tygodni Później
Mucha
Ruiny
...
cieżko mi znaleźć jakiś na którym się bałam, wiekszość z wymienionych widziałam, za resztę dziękuję, z pewnością obejrzę ;]
od siebie dodała bym jeszcze:
Amityville
Martrys
Haute Tension
Inside
Frontière(s)
Teksańska masakra piłą mech. 2003
Ostatni dom po lewej '09
Eden lake
Shrooms
House of 9
Pozwól mi wejść
Opowieść o dwóch siostrach (coś ala Nieproszeni goście)
Turyści
może coś przypadnie do gustu, pzdr ;)
LUDZIE ZŁOCI. Nie "TO" tylko "COŚ". tytuł oryginalny "The Thing" - Coś/Rzecz etc. a "TO" to ew "This" ffs ;/
ale geniuszu nie wpadłeś na to, że "TO" to "IT "? i , że chodzi włąsnie o film "To" ?
"This" znaczy bardziej "ten" wiec zanim zaczniesz kogoś poprawiac - DOUCZ się
The Thing aka Coś
It aka To
przecież to są 2 różne filmy ;) i dobrze wiemy co piszemy
w tym o którym tutaj wspominamy czyli ''To-It'' mordercą jest Klown
w The Thing jak mnie pamięć nie myli zabija obcy z kosmosu i to jest zupełnie inny film (fakt też dobry)
W "To" mordercą nie jest klaun, tylko nieznana istota (jej prawdziwy wygląd ujawniony jest dopiero w końcówce) pod postacią klauna. Szczerze mówiąc dodam, że ten film to jeden z najlepszych horrorów jakie oglądałem i wywarł ogromne wrażenie na mnie i na mojej mamie (spać po nim nie mogła)...
P.S.
Polecam film "To" każdemu, dosłownie każdemu, gdyż NIE jest to horror 18+, tak jak "Hellraiser" albo "Coś". Jest to film 12+ (według mnie) i nie wahajcie się przed obejrzeniem. Ale ostrzegam! Jeśli lubicie klaunów, to znienawidzicie ich po tym filmie, a uraz do nich pozostanie bardzo długo. Naprawdę straszny, ale przyjemny dla oka (nie ma krwi, flaków, czy okrutnych mordów).
"W "To" mordercą nie jest klaun, tylko nieznana istota (jej prawdziwy wygląd ujawniony jest dopiero w końcówce) pod postacią klauna."
Droga Bez Powrotu 1
Lęk
Smakosz
Dom na Przeklętym Wzgórzu
Dom woskowych ciał
Teksańska masakra piłą mechaniczną 2003
Prześladowca 1
Egzorcysta Początek
Lśnienie
Czerwony Smok
Armia wilków
Amityville
Krzyk 1
Co wy mu podpowiadacie :/. Większość to niech muminki ogląda..;/
1. Paranormal activity
2.The Blair Witch Project
3. Nieznajomi
4. Rec [1] i [2]
5.Egzorcyzmy Emily Rose
Rec nie jest straszny, oglądałam jedynkę kilka razy i za każdym nie mam sił dotrwać do końca, nudny jest a ja powiem Ci ze mam słabe nerwy
Dokładnie! REC - oglądnąłem 1 część, ba byłem na tyle masochistą, że i 2-kę oglądnąłem. Wieje od tych tytułów olbrzymią nudą!!
radziu910 zgadzam się z Tobą co do wszystkich filmów. Zdecydowanie za najlepsze horrory uznaje:
Paranormal Activity,
BWP i
Rec.
Szczególnie wszystkim polecam PARANORMAL ACTIVITY.
Z mojej strony:
The Thing - Coś
The Shining - Lśnienie
Alien - Obcy
Silent Hill
1408
The Eye - Oko
Niewiele jest dobrych horrorów niestety.... Na ringu się śmiałem :P
A ja po prostu polecam sprawdzić tę stronę. Jedna z najlepszych baz horrorów (ich opisów), co lepsze kąski znajduję tam.
http://horror.com.pl/filmy/
1.Nieznajomi
2.Blair Witch project
3.Lśnienie
4.Koszmar Z Ulicy Wiązów ( ten prawdziwy)
5.Rec
Wielkie dzieki wszystkim za propozycje,aczkolwiek wiele z tym filmow juz widzialem :)
może egzorcysta to klasyk, ale jak dla mnie nie jest on straszny. moje ulubione:
-Sierociniec
-Udręczeni
-Nieproszeni goście
oglądałem masę innych, może te nie są jakieś straaaaszne, ale to moja ulubiona trójka.
-udręczeni
-siła strachu
-krwawe wzgórza
-krzyk
-nieodebrane połączenie.
nie wszystkie są straszne, ale bardzo fajne. (:
Sierociniec, Udreczeni, Nieznajomi ??? ludzie na tych filmach poprostu nie da sie bac, nawet jak jest sie poczatkujacym w tym gatunku jest trudno o jakikolwiek strach. Jak szukasz naprawde mocnych wrazen polecam: Shogun's Sadism, Man Behind the Sun, Salo, Cannibal Holocaust, Nieodwracalne, August Underground's Mordum.
Wow. Toś mi dał horrory Nie odwracalne czego sie tam bać? Caanibal Holocaust to juz gorsze rzeczy na sadistic widzialem :). Pozostałe tytuly to pewnie tylko rozwalenie łba, zjadanie mozgu cos w tym stylu ;) szczerze to na mnie to nie robi wrażenia.
a kto tu pisze o baniu?? napisalem Ci tylko propozycje filmow ktore zrobily na mnie jako takie wrazenie, a czy zdecydujesz sie je obejrzec to juz Twoja indywidualna sprawa (Co do filmu Nieodwracalne SPOILER wg Ciebie scena z gasnica nie jest mocna?, Film ten ma niesamowity klimat i daje duzo do myslenia ). Wiec jezeli Cannibal Holocaust nie zrobil na Tobie zadnego wrazenia to moze oswiecisz mnie i napiszesz co je na Tobie zrobilo.
Po 1. Przeczytaj temat o co prosilem? 5 filmow ktore moze zrobic na mnie wrazenie czy na ktorych sie moge przestraszyc?
Po 2. Jakie wrazenie mial dla mnie zrobic Nie odwracalne ze koles rozjebuje innemu kolesiowi łeb gasnica? Lub scena gwałtu?
tak samo Holocaust ze gwałca tam dzikuski czy ze ich na pal nabijaja? Jak dla ciebie takie cos robi wrazenie to sory ale powinienes sie leczyc :)
czyli film na ktorym sie przestraszysz nie moze zrobic na tobie wraznia???? Widac ze lubisz tylko takie horrory ktore nie wymagaja myslenia w trakcie ogladania, bo poprostu jestes za tepy zeby pojac ich glebsze przeslanie. Horror to nie tylko strach ale takze obrzydzenie, wstret, szok itp.
ZNOWU PO 1. Naucz sie czytac ze zrozumieniem.Gdzie ja ci napisalem ze jak sie przestrasze to na mnie to wrazenia nie robi? Napisalem ci ze na mnie sceny gwałtu, i rozwalanie głow gaśnica nie robi wrazenia.
Znowu PO 2. Pieprzysz jak nie wiem :D głebsze przesłanie z horrorów haha. Człowieku jakie przesłanie moze nieść Teksanska Masakra pila mechaniczna? Wzgorza maja oczy? Noc zywych trupow czy choćby Holocaust? itd itp. Wez sie ogarnij człowieku.
PO 3. Jedyny horror jaki znam i jest w nim przesłanie to Lśnienie, ktorego ty zapewnie nie ogladales......
Po 1. Przeczytaj temat o co prosilem? 5 filmow ktore moze zrobic na mnie wrazenie czy na ktorych sie moge przestraszyc?
jedno wyklucza drugie?? sam sobie zaprzeczasz, chyba jak sie przestaszysz na danym filmie to robi on na Tobie wraznie czyz nie ?? To idzie tez w druga strone - dany film moze na Tobie zrobic wrazenie poprzez przestraszenie sie na nim to chyba logiczne... nie wyczules ironii w moim komentarzu
a gdzie ja napisalem ze KAZDY HORROR niesie za soba jakies przeslanie ?? w wypowiedzi wyzej chodzilo mi o film Nieodwracalne ktorego Ty najwyrazniej nie zrozumiales.
tyle w temacie pozdrawiam.
"Widac ze lubisz tylko takie horrory ktore nie wymagaja myslenia w trakcie ogladania, bo poprostu jestes za tepy zeby pojac ich glebsze przeslanie." "w wypowiedzi wyzej chodzilo mi o film Nieodwracalne ktorego Ty najwyrazniej nie zrozumiales. " hahahahha a od kiedy Nieodwracalne to horror? hahahahaha. Przeciez to dramat głupcze :D. Tak w ogole. Jezeli napisalbym bym ze prosze o 5 filmow ktore moga zrobic na mnie wrazenie , ludzie podawali by tytuly Forrest Gump, Mechaniczna Pomarancza itp itd watpie zeby sie w gronie znalazl horror :),a ja prosilem o 5 filmow (horroow) na ktorych moge sie przestraszyc. A ty mi kur** z dramatem wyskakujesz...człowieku pomysl potem pisz, robisz na odwrot i nie za dobrze ci to wychodzi :) aa i czy kazdy film jaki ogladam ma zrobic na mnie wrazenie?!
hehe myslisz ze pozjadales wszystkie rozumy dramat(tylko) wow?? widac ze jedynie filmweb jest wyznacznikiem Twojej bardzo ograniczonej wiedzy. a co Cie to odchodzi co jak napisane czy to komedia czy sci-fi?? chyba jak ogladasz to sam wiesz co to jest za gatunek.wiec zamiast prawic mi moraly to lepiej od czasu do czasu zajrzyj na jakis inny serwis filmowy. zebym wiedzial ze jestes takim laikiem to bym sie nie wypowiadal w tym temacie bo takich "wielkich znawcow horrorow " nie brakuje.
http://www.imdb.com/title/tt0290673/ prosze bardzo i powiedz mi kurw@ ze to horror. wez człowieku ogarnij sie i przestan glupoty pisac!!!!!!! I
od moich kolegow to sie odp.... ty patrzysz co piszesz? A co strasznego jest w Nieodwracalne? Scena gwałtu? Uhhhh ale sie boje, rozjebanie łba? Ale wielki strach.
no jasne bo to jest na porzadku dziennym, codziennie sa gwalty przeciez to normalka, nic w tym nie ma strasznego, szczegolnie dla osoby ktora 1 raz widzi taka scene w filmie. widzialem ze wszyscy proponuja tutaj filmy powszechnie znane wiec chcialem zaproponowac jakas odskocznie ale Ty sie oczywiscie przyjebales Nieodrwacalnych bo nie nie jest horror i jak ja wogole smialem go zamiescic w tym zacnym gronie tych klasykow.