PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=95745}

Król Artur

King Arthur
2004
6,8 91 tys. ocen
6,8 10 1 90980
5,4 35 krytyków
Król Artur
powrót do forum filmu Król Artur

Szajs

ocenił(a) film na 5

Typowa plastikowa tandeta dla osób, które ze znajomością historii mają tyle wspólnego ile ja z chińskim baletem. Już samo ukazanie papieża jako potężnego możnowładcy budzi głośne parsknięcie. I jeszcze brzydka Keira w czołówce. Coś pięknego. Nie wiem kto się może tym gównem podniecać ale wolę nie zgadywać.

Lisowczyk

W sumie ma to być film przygodowy, nie historyczny. Można się po takich produkcjach spodziewać swobodnego interpretowania historii... Myślę, że do typu filmów lepiej podchodzić z dystansem. Dyskutowanie zaś o gustach chyba nie ma sensu, każdemu co innego się podoba i każdy będzie widział film przez pryzmat "własnego świata". Wyluzujcie...

shigeko

Zauwazyles, ze nikt nie wytknal bledow historycznych w Excaliburze? Tam mieli pole do popisu, jakos nikt sie nie osmielil zagrac przy Jankielu, (choc cymbalow bylo wielu...:) Wystarczy nakrecic bardziej prawdpopodobna wersje, zblizona do historycznych podan, to pojawiaja sie glosy oburzenia... Mysle, ze to chodzi o fakt, iz zbrukano mit i odebrano ludziom iluzje przepieknej legendy. Troche ich rozumiem. Tez bym sie wsciekl, gdyby w ekranizacji Jasia i Malgosi, rezyser ujawnilby to, ze poszli sie "gzic" do lasu a baba Jaga wrzucila ich "do pieca" kablujac o tym rodzicom...

ocenił(a) film na 8
Lisowczyk

PO CO KARMICIE TROLLA?

LeoMessi86

masz rację :D pora zakończyć ten wątek! Ciągnięcie go jest głupotą (aż wstyd się przyznać).

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 10
Lisowczyk

to genialny film

ocenił(a) film na 5
anex56

Tylko Twoim zdaniem.

ocenił(a) film na 5
tomucho77

Idąc Twoim tokiem myślenia aktorki nie są dziewczynami.
Zakładam, że nie znasz znaczenia słowa "debil" skoro go używasz wobec obcej osoby. Dzieciak.
Jeżeli według Ciebie Piraci wybitnego reżysera są bajką to pogratulować.
Nie mam traumy. Widziałem wiele brutalnych filmów.

ocenił(a) film na 10
Lisowczyk

Osobiście kocham wszystko co dotyczy legend arturianskich , krola Artura , celtów , brytow , excallibur , święty graal itd , kocham to , to całe moje życie i moje zdanie podziela wiele osób , film Król Artur jest naprawde cudowny a muzyka na końcu filmu jest równie przepiekna jesli nie rozumiecie wartości jakie przesyła nam ten film nie oglądajcie i już.

ocenił(a) film na 5
anex56

Nie widzę wartości w tym filmie. Dla mnie to rozrywkowa papka.

ocenił(a) film na 5
tomucho77

To się nazywa kulturalna wypowiedź rodem z wiejskiego targowiska. Przypominasz mi pod względem intelektu i używanego przez Ciebie języka chamską babę bazarową co ledwo 6 klas skończyła ("panie, kopytka, panie, kopytka!"). Czasem spacerując słyszę jak gimnazjaliści produkują się ledwo posługując się językiem polskim. Myślę, że właśnie jesteś na tym etapie internetowy prymitywie. Ciekawe czy jakby było przymusowe podawanie swoich danych osobowych i zdjęcia to byś się tak do mnie odezwał.

ocenił(a) film na 10
Lisowczyk

Ale chodzi ci o kopytka do jedzenia czy o kopytka jakiegoś wiejskiego zwierzątka ?

ocenił(a) film na 5
tomucho77

Nie mam zamiaru już tracić czasu na Ciebie. Żegnaj "mistrzu" ciętej riposty.

ocenił(a) film na 10
Lisowczyk

panowie ... jest sęs się kłócić ?
znamy juz swoje zdanie i widac nikt swojego nie zmieni

ocenił(a) film na 10
anex56

"sęs" jaki to dialekt ?

tomucho77

A ty znafco za co w ogóle żeś dał te 10? Tylko za muzykę?

Bo jeżeli uważasz, że soundtrack w Królu Arturze jest wspaniały, to tylko mogę ci współczuć głupoty, a raczej wtórnej głuchoty.

ocenił(a) film na 10
Hayes

Ja od samego początku gdy go obejrzałem tj. wersję reżyserską daję mu 10/10 !!!
Ten film jest genialny w całokształcie:

1. cudowna muza
2. perfekcyjnie dobrana obsada pod każdą rolę
3. genialny klimat
4. genialny montaż
5. fantastyczna gra aktorska

Jak łatwo jest oceniać siedząc przed monitorem a jak ciężko dostrzec ciężką wielomiesięczną pracę nad tworzeniem filmu.

Dziwię się tym żałosnym ludkom niedostrzegającym w tym filmie niczego i dającym mu zaniżone noty od 1-5/10 - ci ludzie są żałośnie upośledzeni i żal mi ich.

Ciekawe a masz oryginalną płytę z muzą ? słuchałeś jej na dobrym sprzęcie ? wczułeś się w klimat tej muzyki. Gościu soundtracków nie słucha się w mp3 w tramwaju lub w autobusie.

Skoroś taki mocny w gębie to wymień mi twoje ulubione soundtracki a zobaczymy kto tu jest głupi i głuchy.

tomucho77

Skończ już wyjeżdżać z tym swoim pseudoargumentem "nakręć sam", "doceń trud" - śmieszyło mnie to jak przeczytałem pierwszy raz, ale nuży jak czytam czterdziesty. Jak nie wiesz, co masz napisać, to nie pisz nic, bo tylko się możesz zbłaźnić.

Jeżeli twierdzisz, że Król Artur jest "genialny w całokształcie", to znaczy tylko i wyłącznie, że gówno się znasz na filmach. Zacznij oglądać prawdziwe filmy artystyczne, a nie taką holyłócką papkę. Albo nie! Lepiej zostań przy tych swoich gniocikach, bo jak zobaczyłem te twoje najwyżej oceniane (Magadaskar 2, T4 i Hitman - o jezuuu, na kogo ja trafiłem?), to z krzesła mało nie spadłem, jeszcze zaczniesz nam tu sadzić jedynkami przy Ojcu chrzestnym, Dawno temu w Ameryce, Full Metal Jacket albo Łowcy jeleni. Także mam radę: nie dziw się ludkom, którzy oceniają tą słabotę (Artura) poniżej 5, bo jeśli ktoś niejedną produkcję widział, to zna prawdziwą (mizerną) wartość tego filmu.

I nie pisz, żebym wymienił lepsze utwory filmowe, bo zawstydzę cię ilu soundtrackom ten z Króla Artura może lizać pupcie. I nie potrzebuję 20 głośników podkręconych na fulla, żeby stwierdzić, że np. Zimmer za bardzo wsłuchał się w swojego Gladiatora i chciał go żywcem przenieść do Artura.

ocenił(a) film na 10
Hayes

Ocho wielki znaffca filmowy się znalazł a czy ty widziałeś w swoim życiu jakiegoś gniota ?

Ludku obejrzyj sobie np. UKM Maszyna Do Zabijania i porównaj ją pod każdym wzgledem z gniocikami Madagaskar 2, T4 czy Hitman.

Tak więc nie dziw się "błaznowi" że dał Arturowi 10/10.

Co się tyczy mistrza Zimmera to nie wiem czy się orientujesz ale każdy kompozytor na dzień dzisiejszy ma swoje ulubione rytmy które powiela w momencie gdy komponuje ścieżkę dżwiękową do nowego filmu.
Przysłuchaj się Johnowi Williamsowi, Trevorovi Rabinovi czy Jamesowi Hornerowi a zrozumiesz że zbłaźniłeś się pisząc "Zimmer za bardzo wsłuchał się w swojego Gladiatora i chciał go żywcem przenieść do Artura."

tomucho77

A więc podsumowując: oglądasz same papkowate filmy made in hollywood. Dziękuję, więcej mi nie trzeba. Teraz się nie dziwię, dlaczego ów błazem ocenił Artura na 10. Widziałem już wiele filmów i mogę z całą odpowiedzialnością stwierdzić, że T4 to jest gniocik który dodatkowo jeszcze bezcześci legendę pierwszych dwóch Terminatorów.

A co do kompozytorów... A to dziwne, bo jakoś mogę bez problemu zanucić sobie ścieżki dźwiękowe do Supermana, Gwiezdnych wojen, Indiany Jonesa i Parku jurajskiego - a każda inna, z czymś innym charakterystycznym. A popraw mnie jeśli się mylę - bo w końcu z nas dwóch to ty jesteś znafcą, prawda? - ale te soundtracki napisał jeden człowieczek, zgadza się?

A tak na poważnie, już to że wymieniłeś zwykłego rzemieślnika Trevora Rabina w towarzystwie Williamsa i Hornera świadczy o twojej (nie)wiedzy.

ocenił(a) film na 10
Hayes

No tak spodziewałem się takiej odpowiedzi prawdziwy kinomaniak ogląda wszystko nawet te papki Made In Hollywood tylko po to żeby wyrobić sobie zdanie o tym czy o tamtym aktorze.
Tak więc ludku nie wmawiaj mi tu że jesteś wielkim znaffcą filmowym skoro ogladasz tylko wielkie i dobre filmy.

Co się tyczy ścieżek dzwiękowych do Parków Jurajskich to kto tu ma problemy ze słuchem ?
Zacytuję jeszcze raz ciebie ludku ... Williams: tak bardzo zatracił się Jurassic Park że żywcem przeniósł swoje takty do drugiej i trzeciej części.

No tak zapomniałem że masz niezwykłą wiedzę na temat soundtracków, wytykasz Zimmerowi Artura a cytujesz prawie identyczne soundtracki z Parków Jurajskich.

Dżizus na kogo ja trafiłem :(

tomucho77

Ale brednie...

To na początek zadam ci dwa pytania:
1. Czy wszystkie cztery części Piratów z Karaibów (albo 3, bo czwarta jest nowa i mogła nie ukazać się na tvp :P) oceniłeś na 10?
2. Czy Johnny Depp to dla ciebie najlepszy aktor w historii?

(żeby nie było Piraci 1 to fajne kino, ale kolejne można o kant tyłka rozbić. O ile 2 ma jeszcze momenty, to kolejne są wyłącznie wyciągaczami kasy zrobionymi bez polotu, fantazji i w ogólne jakiegokolwiek pomysłu)

Jeśli na oba odpowiesz twierdząco, to nic już więcej nie muszisz gadać, żeby ci uwodownić, że jesteś tylko i wyłącznie popcornowcem. I dobrze, bądź sobie nim, ja ci nie bronię, ale jeśli tak, to weź nie zabieraj głosu w sprawach o których nie masz bladego pojącia. A ty już od trzech stron w tym poście produkujesz się, i cwaniakujesz na znawcę, a po prawdzie to sam nawet nie wiesz, jakie pierdoły gadasz. Dorośnij, dojrzyj do filmów, pogadamy za 5-10 lat, bo teraz widzę, że to nie ma sensu.

Do wielkiego znawcy filmowego mi daleko, ale wiem na tyle, że znam wartość tego Artura i wie, co sobą reprezentuje. I gwarantuję ci, że to nie będzie ani cudowna muzyka, ani perfekcyjne role ani żadna inna głupota którą napisałeś parę postów wyżej.

A co do Parku Jurajskiego, to teraz ześ nieźle dowalił... Hahahaha, o ja piernicze, co za pierdoły...! Nawet nie wiesz, że Williams nie komponował muzyki do trzeciego Parku - no i widzisz jaki jesteś żałosny? Piszesz o rzeczach o których nie masz bladego pojęcia. I co ty chcesz w ogóle osiągnąć? Próbujesz bronić się tym, że Williams przeniósł swój soundtrack do Parku 2 (czyli do drugiej CZĘŚCI FILMU), do zarzutu że Zimmer przeniósł swój soundtrack z Gladiatora (innym filmie, innym uniwersum - kapujesz już? Pewnie nie, ale to nie mój probmel :P) do INNEGO filmu.

PS "Dżizus na kogo ja trafiłem"

A ty nie umiesz wymyślić coś własnego, tylko bierzesz tekściki od kogoś, kto cię nim skasował i wykorzystujesz przeciw innym? Bo widzę, że nie pamiętasz już kto cię czym skompromitował i zaczynasz używać je przeciw nie własciwym osobom haha :P

ocenił(a) film na 10
Hayes

Człowieku ty udajesz debila czy nim naprawdę jesteś ?
Williams jest współkompozytorem ścieżki dźwiękowej do JP3. Widnieje na liście płac jako autor oryginalnego tematu przewodniego.

Ty zdecydowanie masz coś ze słuchem a na dodatek z oczami !!!
Nie oglądałem jeszcze czwartej części Piratów więc nie mogłem jej wystawić oceny 10/10.

Po raz kolejny zbłaźniłeś się zadając kretyńskie pytanie cytuję ... "Czy Johnny Depp to dla ciebie najlepszy aktor w historii?"

Człowieku danie oceny 10/10 nie oznacza odrazu że jest najlepszym aktorem w historii światowego kina.
Dałem mu 10/10 bo go lubię i szanuję rozumiesz kmiotku co do ciebie piszę, czy może masz również problemy z mózgiem ?

Tyle w temacie nie rozmawiam z ludkiem który pochopnie osądza innych, nie szanuje dorobku aktorskiego wielu aktorów, wyśmiewa się z mistrza Zimmera i ukrywa przed innymi użytkownikami oceny które wystawił filmom, aktorom i aktorkom.

tomucho77

Jezu! Ty jesteś jakiś masochista?! Lubisz robić z siebie pośmiewisko? Rajcuje cię to? Masz wzwód, gdy ludzie z ciebie szydzą? Bo nie mogę inaczej zrozumieć, dlaczego ty dalej robisz z siebie bałwana. A może jesteś kompletny idiota? (wybierz sobie)

Gościu, ty nie masz pojęcia żadnego o tym co piszesz. Williams współkompozytorem Parku 3? Hahaha! Rany! Dawno nie przeczytaczem większego idiotyzmu! Ty wiesz w ogóle co to znaczy określenie "oryginalny motyw przewodni" w sekcji muzyka? Ty może najpierw posprawdzaj se rozmaite rzeczy, które piszesz nawet na zwykłym google znafco, jak chcesz zabłysnąć.
-------
A co do ocen... Sam widzisz jakiś płaski i przewidywalny, papkowaty "widz". Bez niczego rozszyfrowałem, że dałeś Piratom same 10. A danie Deppowi 10 nie oznacza, że uważa się go za najlepszego w historii aktora - nie bój się synku, wiem o tym. Ale jakbyś przyznał, że Depp jest najgenialnym aktorem, to byś się pogrążył całkowicie, a tak jest może jeszcze nadzieja (marna ale zawsze coś) dla ciebie. Choć na razie mogę tobie tylko współczuć głupoty.

I masz rację... Tyle w temacie; jak masz już dość swojej błazenady, to się po prostu zamknij i nie odzywaj się w tematach, o których pojęcia niemasz chłopcze. Wystawiaj te swoje 10 gniocikom, ale już nie produkuj się na forum, jak nie chcesz więcej się wystawiać na pośmiewisko.

PS. zanim (jeśli dalesz będziesz chciał się błaźnić) coś napiszesz, przemyśl to, przekalkuluj i posprawdzaj na google, bo znowu się skompromitujesz.

ocenił(a) film na 10
Hayes

Człowieku miałem ci nie odpowiadać ale ci odpowiem tu masz okładkę soundtracka z JP3 ...

http://farm3.static.flickr.com/2208/2169870938_9ec2a939cc_o.jpg

Zapytam się ciebie kmiotku co jest napisane na dole ?

Aż żeś się uczepił tego Deppa i Piratów ahahahaaha. Jakaś trauma na pkt Deepa i Piratów ciebie męczy że sie tak ich czepiasz ?
Kmiotku nie spinaj się tak ... tak dałem im 10/10 i dlatego jestem głupkiem i błaznem.
Natomiast ty jesteś wielkim znaffcą filmowym bo dałeś im 1/10 szczyć się z tego.

Wiesz myślałem że ten cały lisowczyk jest idiotą ale myliłem się to go bijesz na głowę.
Póki co jak na razie jesteś internetowym napinaczo-krzykaczem i myślę że tak zostanie do końca twych zasranych dni.
I choć byś się spinał nie wiem jak to i tak nie osiągniesz tyle ile osiągneli Zimmer, Deep, rzemieślnik Rabin, twórcy gniocików zwanych Piratami Z Karaibów.

ocenił(a) film na 10
Hayes

Tu masz kolejny link poczytaj dokładnie nie spinaj się ...

http://www.film.org.pl/soundtrack/tekst/recenzje/jurassic_3.html

A jeśli masz problemy z oczami to przekopiuję ci zdanko ...

"Ścieżka dźwiękowa do filmu "Jurassic Park 3", która jest wspólnym przedsięwzięciem Johna Williams'a i Dona Davis'a jest zdecydowanie najsłabszą ilustracją muzyczną całej serii o dinozaurach."

tomucho77

Nooo, koleś, gratulacje, wreszcie ruszyłeś śmierdzące dupsko i poszperałeś w necie...

No i co pisze na zdjęciu, które przysłałeś? Co pisze? "Original Themes by John Williams / New music composer by Jon Davis" - teraz już dodarło, że guzik miałeś, a nie rację błaźnie? A tą recenzją się nie podniecaj. Pisał ją taki znafca tuman, jak ty.

10 dla WSZYSTKICH Piratów dają przeważnie dzieci i sikające fanki Deppa, nie dostrzegając wad późniejszych części. 1 nie dałem, nie martw się o to. Chcesz znać moje oceny? Proszę:

Piraci z Karaibów: Klątwa Czarnej Perły 8,5/10
Piraci z Karaibów: Skrzynia umarlaka 6,5/10
Piraci z Karaibów: Na krańcu świata 5/10
Piraci z Karaibów: Na nieznanych wodach 4/10

Gdzie tu widzisz 1?

A największym idiotą z tego forum to jesteś ty, bo nie umiesz nawet porządnie zargumentować, dlaczego dajesz 10 dla swoich ukochanych filmów. A z kolei wykłócasz się z ludźmi bardziej obeznanymi od ciebie, wypisując brednie i głupoty. Chociaż z drugiej strony, przynajmniej jest z czego się pośmiać :P

ocenił(a) film na 10
Hayes

Powiadam ci że nie widziałem jeszcze większego debila od ciebie. Jesteś zadufanym, nadętym bufoniastym dupkiem uważającym się za najmądrzejszego znaffcę filmów i muzyki na świecie.

Skoro tą recenzję napisał tumat, to ty napisz lepszą a nie tylko szczekasz ryjem na FW.

Jakim trzeba być imbecylem żeby mieć problemy z przyswojeniem kilku oczywistych zdań ...

1. cudowna muza
2. perfekcyjnie dobrana obsada pod każdą rolę
3. genialny klimat
4. genialny montaż
5. fantastyczna gra aktorska

to są moje argumenty imbecylu.

Gwoli ścisłości kiedy pojmiesz fakt że muzę do JP3 tworzył Williams i Don Davis !
http://www.stopklatka.pl/film/film.asp?fi=4021

To Williams jest twórcą większości utworów a Don Davis tylko je przearanżował i złożył do kupy.

A może i tą recenzję pisał tuman ...

http://www.filmmusic.pl/index.php?act=recki&id=151

tomucho77

Obejrzyj swoją mordę w lustrze, a zobaczysz największego zadufanego i nadętego dupka. Czytasz ty czasem co sam napiszesz? Bo ja się parę razy natknąłem na twoje yyyyyynteligentne posty. A najbardziej mnie śmieszy sytuacja, jak złodziej idzie do sądu, bo został okradziony :P

Jeśli to są dla ciebie zalety, to - powtórzę - jest mi ciebie żal i współczuję pseudopoglądów filmowych. Chcesz poznać moje? [masz tak powierzchownie wymienione] Klik ---> http://www.filmweb.pl/film/Kr%C3%B3l+Artur-2004-95745/discussion/Piekna+muzyka+H ansa+Zimmera%2C+znakomity+Winstone+i+bardzo+ciekawe+bitwy+zrecznie+ujete+przez+n aszego+rodaka%2C+Idziaka%2C+I+co+Klapa,1795292#post_6771504 title= Dodam, że niezależnie co jeszcze wystękasz na tym forum, Król Artur był, jest i będzie gniotem z kompromitującymi wadami, które wyliczyłem w załączonym linku.

Gwoli ścisłości, jakoś w drugim źródle wyczytałem, że Williams zrezygnował i jedyne co robił, to "wspomagał radą Davisa i miał złączyć swoje theme do nowego filmu". Łyso ci teraz ćwoku? :P

ocenił(a) film na 10
Lisowczyk

a mogę sie dowiedziec jakie filmy Twoim zdaniem sa dobre ?

ocenił(a) film na 5
anex56

Chodzi Ci o konkretne przykłady czy co filmu powinien w sobie mieć, żeby być dobrym ?
Konkretne przykłady to: Człowiek słoń, Rashomon, Ucieczka z Alcatraz.
Film ponadprzeciętny powinien mieć przede wszystkim bardzo dobrą fabułę oraz aktorów, którzy świetnie grają swoje role. Lubię jak film mnie porusza, wywołuje emocje i sprawia, że pamiętam go na długie, długie lata.
Irytują mnie filmy patetyczne, do szpiku naiwne :)
Większość masówek, które są w kinach mają w sobie masę przeciętności i banału.

ocenił(a) film na 10
Lisowczyk

a ja nie toleruje amerykańskich komedi , popularnych dramatów czy filmów romantycznych , po za tym mam zupełnie identyczne zdanie na temat filmów , czyli dobra fabuła , aktorzy , film wywołujacy wiele emocji , pozostający w pamięci na długo , taki który chce się oglądac kolejny raz i przezywa sie go tak samo mocno

takie własnie mam odczucia do filmu Król Artur iproszę uszanuj to ja nie karzę Ci pokochac tego filmu , mozesz go nie lubieć ale nie każ innym go nienawidzić bo inni mają prawo go kochac

ocenił(a) film na 5
anex56

Pisałem ten komentarz jak byłem radykalniejszy i nieco głupszy. Podtrzymuję wszystko z wyjątkiem ostatniego zdania za które przepraszam.

użytkownik usunięty
Lisowczyk

Jesteś cwelem i szmatą, która obraża kobiety i każdego, kto pisze prawdę. "Ówarzasz" się za patriotę, to poczytaj Kodeks Honorowy Boziewicza. Wg niego nie jesteś człowiekiem honoru, tylko tym, co napisałem powyżej.

Ja jestem skrajnym moherem, ale nie obrażam tych, co piszą prawdę.

ocenił(a) film na 5

Rozczaruję waćpana. Cwelem nie jestem bo mam jeno kobietę przy swym boku. Szmatą też nie, ponieważ ino nie jestem splamiony imfamią.
Wiesz co malutki człowieczku? Ciesz się, że masz internet bo dzięki temu możesz się anonimowo napinać.
A teraz idź poheilować przed portretem swego wodza, co po raz kolejny dzięki swemu intelektowi dodam niezwykle błyskotliwemu przegrał wybory.
Twoje słowa tylko świadczą o Twoim zakompleksieniu.
Życzę dobrego samopoczucia pakerze.

użytkownik usunięty
Lisowczyk

Wiesz, co cię zdradziło? Ten "magik" z profilu. Miałeś o nim w opisie na gg. A cwelem zostaje się samemu(przynajmniej w Polsce). Niejeden "co miał dziewczynę" dostał kindybała w tyłek w celi/na ulicy. Ty się scweliłeś obrażając kobiety. Twoja zajebista husaria sama się scweliła pod Kliszowem. Wybory zostały sfałszowane, a zakomplexiona to jest Warszafka.

ocenił(a) film na 5

Scweliła się? Rozbiła szwedzką kawalerię a dopiero z formacją piechoty sobie nie poradziła z powodu błędów w dowodzeniu. To jedna rzecz. A druga jest taka cwaniaku, że bitwa którą podałeś to schyłek husarii. Jednostka ta upadła przez względy finansowe a nie brak umiejętności więc nie graj lepiej cwaniaka.
Rozczaruję Cię. Nie dostałem kindybała w tyłek.

ocenił(a) film na 5
tomucho77

Stop dzieciom neo.

użytkownik usunięty
tomucho77

Grałeś niedawno w Arx Fatalis lub znasz kogoś kto grał? Utknąłem w wątku głównym.

ocenił(a) film na 10

Nie nie grałem i nie znam gry.

użytkownik usunięty
tomucho77

Jaki patch naprawia błędy w Świątyni Pierwotnego ***? Jeśli możesz, wyślij mi to na pw bo tawariszcz Lachociąg widzi xD

ocenił(a) film na 10

Buhahahaha ok :)

użytkownik usunięty
Lisowczyk

"z powodu błędów w dowodzeniu. To jedna rzecz. A druga jest taka cwaniaku, że bitwa którą podałeś to schyłek husarii. "
I w okresie tego "schyłku" byli najbardziej paradni w ubiorze i broni - względy finansowe hahahaha! To dla nich sprowadzano kałmuckie konie po najwyższych cenach znad Wołgi, podczas gdy chorągwie tatarskie miały o wiele gorsze a były wówczas jedyną wartościową jazdą w RP. Poczytaj sobie o owym "schyłku" w "Podhajce 1698", to właśnie na widok owej "potęgi" husarii Sas rzucił wyzwanie Szwedom. Cwelem, jak widzisz zostaje się na własne życzenie. Jeśli w celi nowy umyje kibel - scwela się. Przynajmniej u grypsujących, im honor nie pozwala ruchać świerzaka siłą. A ty się scweliłeś obrażając kobiety i wypisując antysemickie dowcipy na innych forach. O tematach typu "idioci" nie wspomnę. Kto nie przestrzega zasad, pozwala, by i wobec niego ich nie stosowano. Tak więc to co napisał Tomek powyżej to i tak łagodna krytyka...

ocenił(a) film na 5

Podlecz się.

użytkownik usunięty
Lisowczyk

Jeszcze trochę i wszyscy będą tak zdrowi jak ty i tow.Palikot - obrażanie kobiet, Żydów czy Szkotów będzie normą. To chyba psychuszka dr Michnika...