Jeśli będzie to wierny remake, z tą samą ścieżką dźwiękową. Co do muzyki już potwierdzili, że powrócą utwory z ogrinału. Jestem bardzo podekscytowany tym filmem.
Mogą jeszcze później nakręcić remake "Króla Lwa 2: Czasu Simby", zrobić prequel o dzieciństwie Mufasy i Skazy, a także zrobić kontynuacje 2 części - czyli dalsze losy Kovu i Kiary.
Co myślicie :)
https://thewaltdisneycompany.com/disney-jon-favreau-the-lion-king/
będzie też sequel Księgi Dżungli
Myślę, że dostaniemy remake tylko pierwszej części i szczerze mówiąc odpowiada mi to.
Sukcesem będzie, niemniej... Król Lew to dla mnie zamknięte arcydzieło i wszelkie doróbki trochę według mnie zaburzają jego unikalność. Nawet jeśli Czas Simby to niezły film.
Disney być może zechce zarobić, ale druga część nie jest tak znana, więc możliwe, że dostaniemy remake tylko pierwszej części.
Być może. Mi się zawsze podobały 2 filmy, (choć i tak 1 górą) bo 3 to niestety porażka. Ale wiem, że fani Króla Lwa nalegali, żeby zrobić film o dzieciństwie Mufasy i Skazy, albo o dalszych losach Kiary i Kovu, więc w sumie wszystko możliwe :)
Historię Ahadiego, małego Mufasy i Skazy bardzo chciałabym zobaczyć :) Z opowiadań fanowskich wynika, że Skaza był zwyczajny, ale przez odtrącenie przez ojca i przyjaciół przeszedł na "ciemna stronę". Coś jak Raistlin z książek "Dragonlance".
Czy w Lwiej Straży jest może jakaś część o młodości Mufasy, np. we wspomnieniach Simby?