Domyślam się, że zaraz zwalą się na mnie wszyscy KONESERZY FILMOWI i zmieszają mnie z błotem, aczkolwiek wcale mnie to nie zniechęca, wręcz przeciwnie. A więc, do rzeczy.
Ciągle wzdychacie nad tym, jaki ten film jest beznadziejny itd. Że reżyser chciał drugi "Wywiad..." zrobić, ale cóż...Nie wyszło mu! Że film nawet "Wywiadowi...." do pięt nie dorasta..., że Stuart próbował się do Toma upodobnić, ale mu nie wyszło..., Ludzie! Faktycznie, film nie jest może super cyniasty, ale jest dobry. Moim skromnym zdaniem, cały psikus polega na tym, że Wy go ciągle do wspomnianego wcześniej "Wywiadu...." porównujecie, a tak być nie powinno, gdyż różnice międy dwoma obrazami są kolosalne! Nio, to tyle. Liczę na wyrozumiałość...i w miarę cenzuralne wyzwiska...:)
Popieram Cię w 100% !! !! !! Wszyscy porównują ten film do "Wywiadu z wampirem" a przecież "Królowa potępionych" ma tyle z nim wspólnego co pojawiające się imie Lestat i wampiry... ludzie... co wy widzicie podobnego między tymi filmami ?? !! Przecież ich tematyka jest ZUPEŁNIE inna !! !! !! A co do "Królowej potępionych" to uważam że filmik całkiem spoko... a Lestat miał BOSKIE ciałko hehe... :) Pozdroofki 4 all...
zacytuję wcześniejszą moją wypowiedź (( Jeżeli o mnie chodzi to filmy z wampirami w roli głównej pochłaniam jak świeże bułeczki... Mnie film się podobał. Mimo, że aktorzy nie są super znani, z czym mamy do czynienia w wywiadzie, tym nie mniej sądzę, że film zalicza się do tych pozycji, które miłośnik fantastyki, wampirów, lub chociażby całkiem przystojniastych facetów obejrzeć musi... Zresztą muzia w tym filmie jest the best:) )) Tak więc zgadzam się, że filmik jest cool i to naprawdę całkiem inna bajka niż wywiad z wampirkiem. Tak poza tym, to nie zależy jaki aktor gra Lestata, ja po prostu kocham tą postać, zarówno z książek jak i na ekranie. Mimo, że do "prawego" bohatera ciut mu brakuje... ale to dodaje tylko więcej uroku...
hehe a to nie jest tak,ze KP porównywany jest to WzW.KP jest adaptacją książki(książek)Anne Rice tak samo jak WzW ale w Wywiadzie reżyser uchswycił tą magię,piękno i czar opowieści Anne a w Królowej Potępionych rezyser ani troche nie pokazał wspaniałości Kronik Wampirzych.Więc problem tkwi nie w tym,że w tym filmie grają znani aktorzy a w tym nie,tylko w tym,ze w WzW czar i klimat jest a w KP klimatem jest jedynie jako taka muzyka :]
Nie popoieram wogule... Uważam że Wywiad z Wampirem jest może filmem dobrym... ale nie czuje w nim magii... cukierkowi aktorzy z glupich hollywoodzkich produkcji(Top Gun na ten przykład). Tom'a i Stuarta wogule nie powinno sie porownywać by zagrali zupelnie inną postać, Tom zagrał postać lestata zprzed 200 lat... a Stuart? Starego, rozrywkowego wampira, ktory jest kwierzerczy i sexowny ponieważ takie czasy i obudziła go magia pięknej muzyki.