PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=31908}

Królowa potępionych

Queen of the Damned
2002
6,3 39 tys. ocen
6,3 10 1 39110
4,4 9 krytyków
Królowa potępionych
powrót do forum filmu Królowa potępionych

Yyy... Od kiedy Lestat jest szatynem? I GDZIE JEGO CUDOWNE NIEBIESKIE OCZY?! ;( Dobry dowcip ;p

ocenił(a) film na 5
LestatdeValois

wprawdzie jeszcze nie oglądałam filmu, bo kończę czytać "KRÓLOWĄ POTĘPIONYCH" i zamierzam film obejrzeć, ale rozczarował mnie fakt, że Lestat został źle dobrany na tą rolę... ok, ja zawsze go będę wyobrażała - w każdym tomie jako Toma Cruise` a, nawet jeśli nie on został osadzony jako Lestat, ale reżyserzy ścisło powinni trzymać się opisu wg książki... te blond włosy i fiołkowe oczy- to jest ważna cecha wizualna Lestata , a nie jakiś szatyn, który mnie, wg mojego subiektywnego kojarzenia bardziej przypomina Harrego Pottera, a dokładniej rzec Daniela Radcliffa. Tak więc w 100 % popieram uwagę LestatdeValois. :)

ocenił(a) film na 1
Nickollina

Nie lubię jak w kolejnych częściach filmu zmieniają się aktorzy... a w tym przypadku Lestat jest GŁÓWNĄ POSTACIĄ i na dodatek w ogóle nie przypomina Lestata z "Wywiadu..", (nie mówiąc o książce na podstawie której to jest nakręcone...), więc to już zupełne przegięcie moim skromnym zdaniem...
A co do książek to masz najzupełniejszą rację, ja także w każdym tomie wyobrażałam, wyobrażam i będę go sobie wyobrażać jako Toma Cruise'a, bo on według mnie naprawdę dobrze odegrał tę rolę i film wyszedł wspaniały ;) czego nie można powiedzieć o "Królowej potępionych"...