PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=31908}

Królowa potępionych

Queen of the Damned
2002
6,3 39 tys. ocen
6,3 10 1 39110
4,4 9 krytyków
Królowa potępionych
powrót do forum filmu Królowa potępionych

Miernota

ocenił(a) film na 3

Mierna fabuła, mierny główny bohater Lestat. Jak można było z potężnego cynicznego wampira który po świecie chodził dobre kilkaset lat zrobić taką za przeproszeniem ciotę? Zupełne odwrócenie postaci z oryginału ("Wywiadu z wampirem " notabene świetny wampirzy film) i to zdecydowanie negatywne. Jedyne co powstrzymuje mnie przed daniem najniższej oceny to świadomość, że są gorsze filmy, no i całkiem znośna ścieżka dźwiękowa. 3/10.

ocenił(a) film na 3
Katekarin

zgadzam sie, o ile "wywiad" stoi bardzo wysoko, to to jest kompletne dno w ktorym jedyny pozytywny aspekt to muzyka

ocenił(a) film na 9
Kiki_2

No cóż , o gustach się nie dyskutuje , ale mi podobał się Stuart jako Lestat ... Może charakteryzacja trochę spiep***** , ale gra jak najbardziej na tak ;P

ocenił(a) film na 5
basia95balicka

Gra ok, ale kompletnie nie pasuje do postaci i nie zachowuje sie jak postać powinna.

basia95balicka

owszem, stjuart gra dobrze i pasuje, ale ten film to jakaś komedia o wampirach i tak dobijająca mnie laska, a aktorka, która ją gra...po prostu nie powinna występowac na ekranie. tragedia. ja dałam 1/10, mogłabym dac 2/10 ale to i tak byłoby za duzo. przykre, bo lubię stiuarta;)

ocenił(a) film na 9
Eryniae

Nie wiem co takiego miernego jest w tym filmie , że zasługuje na jedynkę , ale jak już wcześniej wspomniałam są gusta i guściki ... ;p

basia95balicka

złe kino po prostu, zamiast klimatycznego filmu zrobiła się lekka komedyjka i między bohaterami nie było iskrzenia. aktorka tu w ogóle nie pasowała.

Eryniae

Przyznam się bez bicia, że film oglądałem dawno i go nie pamietam, ale czytałem zarówno Wywiad z wapirem jak i Wampira Lestata, a teraz jestem w trakcie Królowej Potepionych no i autorzy przecież nie mogli przedstawić Lestata jako "cynicznego wampira który po świecie chodził dobre kilkaset lat", bo on taki w książce nie byl. No poza Wywiadem z wampirem, ale jak ktoś nie wie, to Wywiad został napisany na podstawie wywiadu z Luisem, który widział w Lestacie głównie zło , natomiast juz w Wampirze Lestacie widzimy innego Lestata. Zresztą nie chce mi sie wiecej pisac.