PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=31908}

Królowa potępionych

Queen of the Damned
2002
6,3 39 tys. ocen
6,3 10 1 39110
4,4 9 krytyków
Królowa potępionych
powrót do forum filmu Królowa potępionych

Uwielbiam ten film, jest absolutnie wspaniały, muzyka cudowna, fantastyczny klimat. I choć sporo różni się od książek, to i tak jest niesamowity. Kocham, uwielbiam, ubóstwiam!

ocenił(a) film na 10

ja tak samo . :)

ocenił(a) film na 10

Zgadzam się z wami ;)

ocenił(a) film na 10
pamela270

może znacie takie filmy podobne do tego ? take z klimatem ? Oczywiście oprócz 'Wywiadu z wampirem' bo film widziałam ;)

ocenił(a) film na 7
Claudd

jeżeli chodzi o ładnie zrealizowane, klimatyczne, nietrudne w odbiorze produkcje z seksownymi wampirami w roli głównej, barrrdzo polecam serial "Więzy krwi":) spodoba Wam się.
Bo nie śmiem nadmieniać tu arcydzieła gatunku jakim jest Dracula F.F. Coppoli.

ocenił(a) film na 10
oksytocyna

JA tego nie oglądałam.. na serio sie oplaca? ;p

użytkownik usunięty

ja takze, ogladalam ten film kilka razy i nadal moge, swietny!!!!!!!!!!!!!!!!

ocenił(a) film na 9

mnie również ogromnie podobał się ten film, mimo, że fabuła jest bardzo prosta. w sumie chyba to dzięki ścieżce dźwiękowej mogłabym oglądać ten film na okrągło^^

ocenił(a) film na 8
margot90

ścieżka dźwiękowa jest super kocham ją :) film oglądam już chyba z 10 raz i powiem szczerze iz postanowilam go oglądać bez lektor i napisów poprostu orginał po angielsku (bo i tak większość dialogów znam na pamęć) i film staje się bardziej wciągjący

villemo1

to bardzo dobrze że jest więcej osób które ubóstwiają Queen of the Damned!!!!! kocham ten film ze względu na wampiry i na muzykę - chciałabym żeby nakręcili dalsze części kronik ale żeby w rolę Lestata czy Mariusa wcielili się właśnie Stuart T i Vincent P bo jak najbardziej pasują bo do tej pory nie mogę przebrnąć przez Wywiad z wampirem bo przed oczami mam cały czas pożal się Tomcia Cruise'a i Bradzia Pittaeh masakra wogóle oni się nie nadają na wampiry które mają to coś.......10/10

ocenił(a) film na 7
magda919

też z chęcią zobaczyłabym adaptacje dalszych części - bo na ekranizacje nawet nie mam nadziei. Co do aktora grającego Lestata - nie powiem Cruise zagrał nieźle ale bardziej spodobał mi się Stuart, z kolei jakos nie widze innego aktora do roli Louisa niz Brad Pitt - mimo, ze za nim jako aktorem nie przepadam to wydaje mi sie ze bardzo dobrze oddał charakter książkowego Louisa. Z chęcią też bym obejrzała ekranizacje Królowej bo naprawdę wiele bardzo ciekawych wątków np. Legenda o bliźniaczkach:)

ocenił(a) film na 8
magda919

hm... Lestat w Wywiadzie i Królowej to jak dla mnie dwie zupełnie inne osoby. I Cruise i Townsend przedstawiają całkowicie odmienne kreacje wampira. Dlatego nie porównuję. Obydwaj mi się podobali. Tzn ich gra.

ocenił(a) film na 8
magda919

nie no raczej nie ma co porównywać jednego z lepszych aktorów generacji jakim jest Pitt do Townsenda, który w tym filmie zgadzam się podołał, ale oczywista że film nie jest wysokich lotów (chociaż lubię go) :)

ocenił(a) film na 9

uwielbbbiam ten fim mmmLestat a wywyiad z wampirem oczywiście również i Dracula z 92 to moj najnaj ukochańsy film loves never dies <3

ocenił(a) film na 9

Jeden z moich ulubionych filmów ... trzyma klimat :D :*

ocenił(a) film na 2

zgadzam się w 100%%