PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=31908}

Królowa potępionych

Queen of the Damned
2002
6,3 39 tys. ocen
6,3 10 1 39110
4,4 9 krytyków
Królowa potępionych
powrót do forum filmu Królowa potępionych

Myślę, że ten film warto zobaczyć. Jeżeli nie ze względu na treść, to muzykę. Głos wokalisty zespołu KoRn, świetnie oddaje klimat filmu. Polecam :)

ocenił(a) film na 5
aelrienn

Hmm, ale wokalista Korna śpiewał tylko w soundtracku. Z tego co wiem wersja zamieszczona w filmie jest śpiewana przez aktora;P

ocenił(a) film na 8
Dealric

Muzyka dodaje temu filmowi zdecydowanie wielkiego plusa, nie wiem jak to jest z tym Kornem ale świetnie się to komponuje.

ocenił(a) film na 6
merylicious

Autorowi watka chodzi o to:
http://en.wikipedia.org/wiki/Queen_of_the_Damned_(soundtrack)

ocenił(a) film na 8
aelrienn

I utwór "System" śpiewany przez Chestera :)

aelrienn

Nie, nie, na odwrót. Jonathan Davis, wokalista KoRna, śpiewał piosenki w filmie. Na soundtracku wszystkie piosenki mają innych wokalistów, ponieważ Jonathan nie mógł nagrać tego soundtraku przez kontrakt ze swoją wytwórnią płytową :)

ocenił(a) film na 8
aelrienn

No właśnie wyczytałem w ciekawostkach bo w filmie mi głos nie pasował do Chestera. Co nie zmienia faktu, że na płycie soundtracku utwór jest świetny. Tak samo ten co śpiewa Manson. Szkoda, że w filmie nie była taka różnorodność, ale w sumie dziwnie by było jakby ciągle śpiewał innym głosem ^^

lostek815

No byłoby to troszkę dziwne. Ale jednak wydaje mi się, że świetnie dobrali wokalistę do tego filmu :)

aelrienn

o taaak, masz stuprocentową rację : ) moim zdaniem sam film nie powala, ale System, Forsaken i Slept so long nie mogą mi teraz wyjść z głowy : D

ocenił(a) film na 1
aelrienn

A ja uważam, że w porównaniu do soundtracku, muzyka z samego filmu jest średnia. Możliwe, że tylko mi to przeszkadzało, bo byłam przyzwyczajona do głosów z płyty, ale i tak..Filmu nic nie ratuje. Dno.

ocenił(a) film na 10
aelrienn

Film nie ma zachwycającej fabuły. za to muzyka jest naprawde świetna. Jonathan Davis z Kornu ma świetny głos i dzięki niemu piosenki maja taki klimat:)