PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=31908}

Królowa potępionych

Queen of the Damned
2002
6,3 39 tys. ocen
6,3 10 1 39113
4,4 9 krytyków
Królowa potępionych
powrót do forum filmu Królowa potępionych

Wzorowy przykład tego jak sspieprzyć film, mając za podstawę rewelacyjną książkę... Porażka w pełnej rozciągłości...

ocenił(a) film na 3
Qbolec

Mi się wciąż nie mieści w głowie że mozna az tak schrzanić wspaniałą książkę.....

Qbolec

zgadzam sie w 100000000000% z wsztskimy mowiacymi negatywnie o tym filmie jedyny + to muza

Qbolec

zgadzam sie.. ze film jako krycony NA PD. KSIAZKI byl kiepski
ale gdybyscie nie iwedzieli ze jest mon na pd. ksiązki lub gdybyscie tej ksiazki nie czytali to by sie wam bardzo ale to bardzo podobal (zapewniam)

ocenił(a) film na 4
shato

Zapewniam ,że nie byłoby tak - książki nie czytałem,a po obejrzeniu tego gówna chyba nigdy się za nia nie zabiorę. Przestroga dla wszystkich którzy zamierzają przeczytać książkę Rice - zróbcie to przed obejrzeniem tego syfu bo potem nie będziecie mieli na to siły ani ochoty!!!

Qbolec

Wywiad z wampirem to genialny film a ta druga część?? Beznadzieja. Spodziewałam sie czegos lepszego a nie jakiejść bajeczki.

użytkownik usunięty
Qbolec

Boże wiedziałam,że film można schrzanić ale nie wiedziałam że aż tak :D Więc zaczne od scenografii(jakże kiepskiej).Np,na początku filmu ten cmentarz,którym szedł Lestat.Pamiętacie cmantarz z Wywiadu z Wampirem?To było dzieło.Scenografa z Jurajskiego Parku =) a ten w KP to kicz nad kiczem.Lepszy bym sama zrobila u siebie w pokoju :D teraz reżyseria:kto dał temu kolesiowi kamere do reki?Ujecia to lepsze są w M jak miłość!w owym filmiku nasz rezyser chyba był pod wpływem środków odurzających albo kręcił nie patrząc w obiektyw :D aktorstwo to poprostu tandeta do potęgi n-tej.Lestat jakiś taki sztuczny,Marius ze sztuczną szczenką i rykiem lwa podczas 'obiadkuno' normalnie tragedia.Jedyna fajna była bibliotekarka z Tamalaski.A reszta dekadenci :D Jedyną rzecza ktora w KP mozna uznac za plus to muzyka.No oczywiście dzięki Bogu był podkład bo jakby Steward zaśpiewał to hehe było by 'bosko' =D Czytając książki Anne Rice mam tylko jedno zdanie o KP: NA STOS Z TYMI WSZYSTKIMI,KTÓRZY STWORZYLI KP!!!!!!!!

ocenił(a) film na 1

Ten film zachwiał moim światopoglądem. Przed jego obejrzeniem byłem zdecydowanym przeciwnikiem kary śmierci. Teraz mam wątpliwości, nie chciałbym żeby reżyser tego gawna jeszcze kiedyś coś popełnił. Piekna współpraca całej ekipy - aktorzy dramat, scenografia dramat, scenariusz dramat (gdzie temu do ksiazek), rezyser poza krytyką. i jakim cudem ten film ma średnią ocen ponad 8??

użytkownik usunięty
Slayer

może zamiast kary śmierci więżniom bedzie sie puszczało ten film :D

A zauważyliście, że Akasha jest momentami zielonkawa? Myślicie, że to było celowe?

użytkownik usunięty
La_Reine_Margot

wysmarowali ją złoto-zielonym pudrem :D Mam pytanie:bo jak Akasha kazała Lestatowi zabić bilbliotekarke to on wyssał krew,ale jej do końca nie zabił!!bo przecież później niemógłby zrobić wampira ze zmarłej osoby.Ale skoro jej nie zabił to Akasha powinna wyczuć,że ta dziewczyna wciąż żyje!a jednak nie wyczuła.Nie wiem jak było w książce,ale w filmie jakoś bez sensu to było.Najgorszy był Marius bo jak mówił coś to tą szcztuczną szczenkę tan na wierzch wysuwał.I jak się kimś pożywiał to ryczał jak lew z zoo.A ciekawe,że Akasha chodziła po XXI mieście w stroju z przed naszej ery =/ W książce Marius nosił ubrania stare,podarte,przedpotopowe a w KP nie były takie archaiczne.Ktoś pisał,że Marius nie stworzył Lestata.Przecież w książce było napisane,że Marius porwał Lestata z wieży w której był z Nickim i zawlekł go do swojego zamku itd....

To Magnus porwał Lestata z tej wieży, a nie Marius. I to Magnus go stworzył. A co do tego "zabijania" Jesse to chyba po prostu jeszcze jedno "niedopatrzenie" twórców filmu. Zresztą w książce końcówka zupełnie inaczej wygląda. Może scenarzysta i reżyser nie doczytali książki do końca ;)

ocenił(a) film na 3
La_Reine_Margot

raczej nie czytali od poczatku. tylko synopsy jakies im sie dostaly. reszta to popis ich "mistrzowskiej" fantazji hehe.
ale sluchajcie: ludziom , ktorzy nie znaja sie na Anne Rice ten film moze sie jednak podobac. mowia ze jest wprawdzie kiczowaty, ale jakis taki inny niz wiekszosc chaltury o wampirach:)

ocenił(a) film na 1
Qbolec

Gratulacje tem fil otrzymuje moiano Najwiekszego gniota XX wieku.

użytkownik usunięty
SmoQ

chyba dla Aaliyah lepiej że zmarła bo przez ten film zostałaby zmieszana z ziemią......

heh... ja tak jak wy nie uwazam... ja uwazam Wywiad z Wampirem za gowno kompletne... beznadzieja dla popisów znanych hollywoodzkich sław ktorych nikt nie prosił o granie(Riec była przeciwna tym chłopczykomp z ładnymi buziami). Lestat Toma jest beznadziejny i nie jest dokoncza przekonujacy jako wampir... tak samo jak Pit.. obaj wspaniali aktorzy ale jako wampiry... beznadziejni... widać ze sie chamowali w wielu scenach zeby ich niezaszuwladkowali... a osoby grajace w Krolowej? Pełen profesjonalizm... to czego trzeba tak jak powinno byc... Troche zmienione ksiazki.... bo jak mozna z dwoch ksiazek zrobic jeden film 2 godzinny... i było fajnie... mam takie samo zdanie jak Autorka książek... Wywiad z wampirem schrzanił jej twórczość a Królowa Potepionych to dzieło i to czego oczekiwała.

użytkownik usunięty
BMF

hehehe gdzie zes czytal ze Anne Rice uwaza KP za dzielo sprostajace jej oczekiwaniom?hehe to WzW jest dziełem a nie ten komercyjny chłam KP........

ocenił(a) film na 2
Qbolec

Ja pierdziele jaka szmira ! Normalnie gdyby nie muza to by bylo totalne dno.Beznadziejny film.

użytkownik usunięty
Radzivill

JA W SPRAWIE HUJOWIZNY KP......
może twórcy KP nie przeczytali ani Wampira Lestata ani Królowej Potępionych tylko przeczytali jakieś marne streszczenia a reszte przeczytali w recenzjach wypociaków na necie i dlatego KP to film zaliczający się do największych gówien szołbiznesu?Każdy,kto przeczytał chociaż Wampira Lestata(jak ja)to zauważy,że książka i film mają niewiele wspólnego ze sobą :] jak oglądam KP to aż mnie kurwica bierze na widok tego syfu =/