PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=31908}

Królowa potępionych

Queen of the Damned
2002
6,3 39 tys. ocen
6,3 10 1 39113
4,4 9 krytyków
Królowa potępionych
powrót do forum filmu Królowa potępionych

Super!!!:)

ocenił(a) film na 10

Świetny horror:) ale nie jest typu ring albo klątwa. Na pewno lepszy od Wywiadu z wampirem:) pozdro

ocenił(a) film na 1
Anita_5

Napewno nie lepszy ... Jest moim 3 najgorszym filmem jaki widziałem . Pozdro

Anita_5

Wydaje mi się, że się nieco zagalopowałaś, to tak jak z Matrixem, pozostałe częsci mu nie dorównują, tak jest z tym filmem, choć muszę przyznać, że spodobał mi się, efekty specjalne poprawne, ciekawa fabuła choć chwilami nieco przydługa. Wampiry w dzień były dla mnie motywem trochę naciąganym, ale reszta naprawdę godna obejrzenia.
No i klimat muzyczny, który mi bardzo odpowiada, coś w stylu Paradise Lost, i za to kolejny plus dla filmu.
Polecam film, 7/10.

Anita_5

Lepszy od Wywiadu... ? To nieźle pojechałaś. Jak dla mnie Królowa Potępionych to niestety kiepski filmik i gdyby nie moja kochana Aaliyah, to nie byłbym w stanie obejrzeć go do końca.

sakurazukamori

film beznadziejny jedyną jego zaletą jest dobra muzyka

Franz_Ferdinand

i film i muzyka super. powiedz mi co cie sklonilo do porownania tego filmu z 'Grudge' i 'Ring'?? takie zestawienie niema przeciez zadnego sensu. te dwa japonsko-amerykanskie, tandente filmiki nie sa przeciez w stanie sie rownac z 'Queen of the Damned', nie mowiac juz o 'Interview with a Vampire'... ktory jest uwazam jednak duzo lepszy od 'Queen...' aczkolwiek bardzo lubie oba te filmy

ocenił(a) film na 10
Anita_5

nie porównuje tych horrorow tylko mówie że Królowa Potępionych jest innego typu:P na rózne typy można podzielić horrory np:
O DUCHACH, KLĄTWACH: Ring, Shutter, Grudge
O WAMPIRACH: Królowa Potepionych, Wywiad z Wampirem
O PSYCHOPATACH: Piła 1 i 2, Teksańska masakra piłą mechaniczną, Dom woskowych ciał
i inne......

może to i oczywiste ale poprostu nie każdy pozna po tytule ze to o wampirach, jeśli filmu nie oglądał:P:P

ocenił(a) film na 10
Anita_5

a co do tego że uważacie Wywiad z wampirem za lepszy to juz nie moja sprawa, każdy ma inny gust więc nie wiem o co niektórym z was chodzi?:/

Anita_5

ja kocham zarowno 'Queen of the Damned jak i 'Interview with a Vampire'... niewybralbym jednego sposrod nich

ocenił(a) film na 4
Anita_5

swietny horror?osobiscie nie nazywam takich filmow horrorami,ale rozumiem.nie rozumiem tylko jak mozna napisac,ze jest swietny.
lepszy do "Wywiadu z wampirem"? no to jazda!onic wiecej nie pytam...
dla mnie kiepski film.muzyka moze i kiedys by mi sie podobala,ale to bylo jakies 5 lat temu.wole cos ciezszego:)

ocenił(a) film na 7
Snaga_Przeklety

film mi sie podobał ale od wywiadu z wampirem jest gorszy...

ocenił(a) film na 1
ZlyCzarny

KP jest dla mnie sto razy gorsza od WZW... Moze to dlatego, ze najpierw przeczytalam a pozniej obejrzalam... A WZW najpierw widzialam, a pozniej czytalam. A jednak. Dla mnie i WZW Film i WZW ksiazka mialy ten super klimat, a KP [film] juz go nie ma...

Anita_5

oba te filmy maja specyficzne, rozne kilimaty i oba zasluguja na uznanie... mimo wszystko jednak zgodze sie ze 'Interview...' lekko przewyzsza swoja klasa i warsztatem 'Queen...'

ocenił(a) film na 10
zwol

porównując średnią Królowej Potępionych i Wywiadu widać małą rożnicę, ale jednak Królowa ma większą średnią (jak narazie) [ale więcej głosow ma wywiad] skoro wam sie bardziej podoba Wywiad to dobrze... mi sie bardziej podoba Królowa:P nie potępiajcie mnie za to:D

ocenił(a) film na 5
Anita_5

film generalnie do bani ...ale muzyka go trochę uratowała ,a z moich obserwacji wynika że podoba się głównie kobietom ,a co do tego że Królowa... jest lepsza od Wywiadu.... to proszę bez żartów.
Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 7
PAWELCHMIELEWSKI

no muzyka jest zajebista w królowej , mam sobie soundtracka :D

Anita_5

'Queen of the Damned' jest mistrzowskim filmem... malo jest dobrych filmow o wampirach i ten jest przynajniej w pierwsej trojce